Covid 19 Aşısı Yaptırmalı Mıyım?

Covid19 aşısını yaptırmalı mıyım yoksa zararları daha mı fazladır? Aşılanmak önemli midir? 


Covid 19 Aşısı Yaptırmalı Mıyım?

 
Her aşıda olduğu gibi özellikle uzun yıllarca denenmemiş olan Covid 19 aşısını yaptırmak yada yaptırmamak arasında kalmışsanız görüşümü ve fikrimi vermek istiyorum. 
 

Yazımızda, aşı yaptırın yada yaptırmayın diye bir yargı oluşturmak istememekle birlikte olabilecek bazı gerçeklerden bahsetmek istiyorum. Covid 19 hastalığını zatürre olarak geçirmiş birisi olarak söyleyeceğim şudur ki, hastalık gerçekten grip yada nezle (soğuk algınlığı)'ye benzemiyor. Tamamen farklı birşey. 

 

Hasta olanların arasından %3-4'lük dilime girer ve zatürre olursanız, ölümün ne kadar yakın olduğunu anlamış olacaksınız. Nefes alma güçlüğü, herkesin sizden çekinmesi, öksürük, yemek yiyememe, ishal, kusma, vücut ağrısı ve ateş. Hepsi birlikte olabilmekte ve ölüm korkusu bu anda başlamaktadır. Belki de ölebilmektesiniz. Acil serviste çalışan birisi olarak şunu söyleyebilirim ki, bu hastalık ciddi oranda can almaktadır. Kesinleşmiş tedavisi yoktur. Bu sebeple şu an için en iyi seçenek, aşı olarak görünmektedir. 

 

Ben gencim, herhangi bir hastalığım da yok, gençlerde belirti vermeden bile geçebiliyormuş diye düşünebilirsiniz fakat ihtimal düşük bile olsa genç ölümleri de mevcut. 

 

Aşının elbette bazı yan etkileri olacaktır. Belki ileri ki süreçte farklı hastalıklara sebep olabilecektir. Bu durum, bilimin ilerleyiş hızı ile doğru orantılıdır. Kanser olurum korkusu yada farklı bir hastalık. Haklısınız, belki ileride bir hastalığın oluşumuna sebep verecektir. Unutulmamalıdır ki, hayatımızda çoğu şey bizlere zararlıdır. Örneğin, cep telefonları, wifi sinyalleri, yiyeceklerin içerisindeki GDO, soluduğunuz havanın kirli olması yada içtiğiniz suyun temiz olmaması. Yani, aslında bizleri hasta edebilecek bir çok etken mevcut. O halde aşının uzun vadede bir zararı olabilir fakat önemli olan bugün ne yapmak istediğimizdir. 

 

Covid 19'a yakalanmadığınız sağlıklı günler dilerim...

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim