Duvar Kağıdı Nasıl Yapıştırılır? Duvar Kağıdı Yapıştırmanın Püf Noktaları

Duvar Kağıdı Nasıl Yapıştırılır? Duvar Kağıdı Yapıştırmanın Püf Noktaları
Duvar Kağıdı Nasıl Yapıştırılır? Duvar Kağıdı Yapıştırmanın Püf Noktaları

Başlığımızdan da anlayacağınız üzere duvar kağıdı nasıl yapıştırılır? sorusunun cevabını konumuz içerisinde vermeye çalışacağız. Evinizin duvarına ya da her hangi bir yerin duvarına duvar kağıdı yapmak istiyorsunuz fakat nasıl yapılacağını bilmiyorsunuz. İşte bu noktada sizlere duvar kağıdı yapıştırmanın püf noktaları neler olduğu konumuz içerisinde kısaca anlatmaya çalıştık. Hadi gelin o zaman birlikte duvar kağıdı yapıştırmak için neler yapmanız gerektiğini görelim.


Eğer ben okumak yerine uygulamalı olarak görmek istiyorum diyorsanız, yapmanız gereken tek şey aşağıdaki videoyu izlemek olacak.


Duvar Kağıdı Nasıl Yapıştırılır? Duvar Kağıdı Yapıştırmanın Püf Noktaları


Bildiğiniz üzere duvar kağıdı görsel olarak oldukça kaliteli alanlar oluşturmamıza olanak sağlıyor. Bu nedenle de binlerce insan evlerine, iş yerlerine ve daha birçok alana duvar kağıdı yaptırmak isteyebiliyor. Özellikle bir ustaya para vermemek için insanlar bu işi kendi yapmak isteyebiliyor. İşte siz de ben kendim duvar kağıdı yapacağım dediğiniz için bu konumuzdasınız. O zaman hadi gelin ilk olarak duvar kağıdı yapıştırıcısı nasıl yapılır onu anlatalım.


Duvar Kağıdı Yapıştırıcısı Nasıl Hazırlanır?

Duvar kağıdı yapıştırma işlemine geçmeden önce elbette ki duvar kağıdı yapıştırıcısı nasıl hazırlanır? sorusunun cevabını kısaca verelim. İlk olarak nalbur vb. yerlerden duvar kağıdı tutkalı için toz almanız gerekiyor. Eğer elinizde varsa yapmanız gereken su katıp koyu kıvam alana kadar karıştırmak olacak. Genel olarak 60 gramlık duvar kağıdı tutkalına 2 ile 2,5 litre arasında su eklemesi yapıp koyu bir kıvam alana kadar karıştırmanız yeterli olacaktır.


Bakınız = Demir Kapı Boyası Nasıl Yapılır? Demir Kapı Boyasına Tiner Katılır mı?


Duvar Kağıdı Nasıl Yapıştırılır?

Duvar kağıdı nasıl kaplanır sorusu için ilk olarak duvar kağıtlarını duvarınızın ölçülerine göre kesmeniz gerekiyor. Eğer duvar kağıtlarını duvara göre kestiyseniz şimdi yapmanız gereken hazırladığımız duvar kağıdı tutkalını ilk olarak duvar kağıdına daha sonra da duvar kağıdını uygulayacağımız duvara yedirerek bir rulo fırçayla sürüyoruz. Hemen ardından duvar kağıdını duvara uygun bir şekilde yerleştiriyoruz ve yayvan sert bir plastik ile yukarıdan aşağıya doğru çekerek duvara iyice yapışmasını sağlıyoruz. İşte duvar kağıdı uygulama işlemi bu kadar basit.


Duvar kağıdı yapıştırmanın püf noktaları içinde belki de en başta gelen olay duvarın pürüzsüz olması olacak. Eğer duvarınızda pütür pütür çıkıntılar olursa duvar kağıdınız güzel yapışmayacaktır. Yani duvarınızın alçı vb. şeylerle yapılmış gibi düz bir şekilde olması gerekiyor. Evet bu konumuzda sizlere duvar kağıdı nasıl yapıştırılır sorusunun cevabını vermeye çalıştık. Aklınıza takılan soruları konumuz altından yorum olarak bizlere sorabilirsiniz.


İlgili Konular

1- Mor Reyhan (Purple Basil) Şerbeti Nasıl Yapılır?

2- ADSL Kablosundaki Renkleri Modemdeki Hangi Renklere Bağlayacağım

3- How To Make Prison Break Bird Paper Origami


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim