Gmail ile Şartlı ya da Şartsız Otomatik Mail Gönderme

Eğer sürekli aynı maili başka kişilere gönderiyorsanız bunu manuel olarak değil de gmail'deki otomatik mail gönderme özelliğini kullanarak rahatlıkla yapabilirsiniz.

Diyelim eğitim sektörü içerisindesiniz ve kişiler sürekli sizden aynı cevabı istiyor; onlara tek tek mail yazmak yerine oluşturacağınız bir filtre üzerinden sabit bir mail gönderimi sağlamak işlerinizi oldukça kolaylaştırabilir.

Bunu gerçekleştirmek için ilk olarak gmail de bir şablon oluşturacağız.

Gmail de şablon nasıl oluşturulur ?

İki Adımda bu işlemi gerçekleştireceğiz önce Ayarlardan şablon oluşturma özelliğini aktifleştireceğiz. Daha sonra şablonda kullanacağımız maili oluşturacağız

  • Ayarlar > tüm ayarları görüntüle > gelişmiş yolunu izleyin.
  • İkinci adımda şablonlar seçeneğini göreceksiniz. Etkinleştir'i işaretleyin
  • Değişiklikleri kaydedin.

Yukarıdaki adımlarla Gmail de şablon oluşturma özelliğini aktifleştirdiniz. Şimdi ise sabit bir mail yazacağız ve bu maili şablon olarak kullanacağız.

Standart olarak “oluştur” butonuna basarak mailinizi oluşturun. Elbette tüm kalın, italik, renkli ifadeler, resimler ve tablolar kullanabilirsiniz.

Mailiniz hazır ise mail yazdığını editörde sağ alt köşede yer alan üç nokta işaretine tıklayarak şablonlar > taslağı şablon olarak kaydet > yeni şablon olarak kaydet yolunu izleyip isim vererek kaydedin.

gmail şablon oluşturma

1-2 dakikanızı ayırarak kolayca yukarıdaki adımları tamamlayabilirsiniz. Şimdi ise hangi mailleri için bu otomatik gönderme işlemini yapacağız onu ayarlamanız gerekiyor.

Gmail de filtre nasıl oluşturulur?

Otomatik yanıtınızın hangi şartlarda gönderilmesini istiyorsanız onu ayarlamanız gerekmektedir.

Mail kutunuz açıkken yukarıdaki arama çubuğunda yer alan aşağı yönlü ok işaretine tıklayın ve açılan pencerede size sunulan seçenekleri kullanarak filtrenizi oluşturun.

Örneğin ben

"electrinick[]gmail.com"
adresinden gelen mailler için oluşturduğum şablonun otomatik olarak gönderilmesini sağlayan bir filtre oluşturdum.
gmail filtre oluşturma

Oluşturduğum filtre nerede, nasıl iptal ederim derseniz onu da yine ayarlar bölümünden yapabilirsiniz:

Ayarlar > tüm ayarları görüntüle > Filtreler ve Engellenen adresler yolunu izleyerek oluşturduğunuz filtreleri düzenleyebilir ya da silebilirsiniz.

Yukarıda belirlediğimiz kriteri taşıyan kişi ya da kişilere mail gönderme işlemini yaptık. Peki genel bir ofis dışında ya da tatilde yanıtı ayarlamak isterseniz ne yapmalısınız?

Ofis dışında veya tatilde yanıtı

Bu kısımda yukarıdakinden farklı olarak herhangi bir şarta bağlı kalmadan genel bir yanıt oluşturup belirli bir zaman diliminde herkese göndereceğiz.

Gmail hesabınız açıkken ayarlar a tıklayarak genel sekmesi altında sayfanın sonlarında otomatik yanıtlayıcı seçeneğini bulun.

Burada yazmak istediğiniz maili oluşturup tarihi belirleyin.

Değişiklikleri kaydederek otomatik mail gönderme işlemini tamamlayın…

gmail otomatik yanitlayici

Özellikle ofis dışında olduğunuzu ve belirtmek amacıyla kullanacağınız bu özelliği istediğiniz zaman durdura da bilirsiniz…

Herkese değil de sadece kişi listenizdekilere bu mailin gitmesini istiyorsanız yazı editör kısmındaki kutucuğu işaretleyerek ayarlayabilirsiniz.

Son Sözler

Yukarıda iki farklı durum için otomatik olarak nasıl mail gönderebilirsiniz onu sizlerle paylaştım. Özellikle ne tür şartlarda otomatik mail gönderme seçeneği sizlere kolaylık getiriyor? Kullandığınız özel durumları yorum bölümünde paylaşabilirseniz bu yazıyı okuyanların fikir edinmelerinde yardımcı olabilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim