Google Adsense Sellers.JSON Nedir ve Nasıl Kullanmalıyız?

Google Adsense Sellers.JSON Nedir ve Nasıl Kullanmalıyız?

Adsense kontrol panelinde "sellers.json" hakkında bir bildirim görüntüledik. Bu bildirimin ne anlama geldiği ve ne yapılacağı Adsense yayıncılarının merak konusu oldu.

Sellers.json, reklam ekosistemindeki şeffaflık düzeyini artıran ve dolandırıcılıkla mücadele edilmesine yardımcı olan bir IAB Tech Lab standardıdır.

Adsense yayıncıları, reklam bilgilerinin görünürlüğük durumunu gizli veya şeffaf olarak belirleme seçeneklerine sahip. Bu durum, reklamverenlere, yayıncı envanterini doğrulamak için yayıncı kimliği hakkında bilgi sağlayacaktır.

Yayıncılar envanter yönetim bilgilerini şeffaf veya gizli hale getirilmezse, reklamverenler yayıncı bilgilerine ulaşamaz ve bu, yayıncının reklam gelirlerini olumsuz yönde etkileyebilir.

Google Adsense Envanter Yönetimi ile ilgili resmi açıklamaya aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

"Sellers.json" işlevine bakacak olursak, "ads.txt" dosyasına benzer, ancak ikisi arasındaki fark "ads.txt" dosyasında olduğu gibi Blogger alanımızda barındırılmasına gerek olmamasıdır.

Sellers.json Adsense Ayarları

Adsense kontrol panelinde bulunan "sellers.json" bildirimi ile ilgili ne yapmalıyız?

Adsense kontrol panelinizin üst kısmında Google sellers.json bildirimini gördünüz veya göreceksiniz. Bu sellers.json'u yönetmek için, Adsense hesap bilgileri sayfanıza tıklayın.

Satıcı Bilgilerinin Görünürlüğünü Şeffaf Hale Getirin

Yukarıda açıkladığım gibi, reklam verenlere reklam yayıncısının kimliği hakkında bilgi vermemiz gerekiyor. Bunun için, reklamverenlerin yayıncı envanterini doğrulayabilmesi için yayıncılar bu satıcı bilgilerini şeffaf hale getirmelidir.

Bunun için, lütfen aşağıdaki resimde gösterildiği gibi Satıcı bilgilerinin görünürlüğü için Şeffaf öğesini seçin.

Google Adsense Sellers.JSON Nedir ve Nasıl Kullanmalıyız?

Evet, Adsense kontrol panelinde görünen sellers.json bildirimini gidermek için tek yapmamız gereken bu.

İşletme alan adı ile ilgili alanı doldurmanıza gerek yok, çünkü burada bir yayıncı olarak görev alıyoruz. Şimdilik bu işletme alanı hakkında bildiklerim, yalnızca dahil edilecek aracı alan adıdır (örneğin, Google Ad Manager hesabı için). Dolayısıyla, Adsense için yayıncıların bir iş alanı sağlamasına gerek yoktur.

Sellers.json ile ilgili Adsense hakkında daha fazla ayrıntı bilgi için lütfen doğrudan Adsense yardım sayfasına bakın.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim