Google Analytics Nedir Ne İşe Yarar? Site Analiz Etme Servisi

Google Analytics Nedir Ne İşe Yarar? Site Analiz Etme Servisi
Google Analytics Nedir Ne İşe Yarar? Site Analiz Etme Servisi

Websitelerimizin raporlarına ulaşmak, daha doğrusu en ince detayına kadar ulaşmak bizlere nasıl bir yol izleyeceğimize karar vermek adına oldukça önem arz ediyor. İşte bu doğrultuda da karşımıza Google'ın ücretsiz sunduğu özelliklerden bir tanesi olan Google Analytics ile websitemizin tüm raporlarına ulaşma imkanımız olur. Peki Google Analytics nedir ne işe yarar? Hadi gelin tüm detaylarıyla Google Analytics'i inceleyelim.


Google Analytics Nedir?

Bilmeyenler için kısaca Google Analytics nedir sorusunu vererek konumuza devam etmek istiyorum. Google Analytics, Google tarafından webmasterlar için ücretsiz olarak (belirli bir hite kadar) sunduğu site analiz servisidir. Her ne kadar ücretsiz olsa da belirli bir ziyaretçi sonrasında ücretli oluyor. Detaylı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.


Google Analytics Ne İşe Yarar?

Google Analytics sayesinde sitemi ziyaret edenleri nasıl görebilirim sorusunun cevabı sonuca ulaşmış oluyor. Analytics, sitenize giren kişinin kadın mı erkek mi olduğunu, hangi bilgisayardan girdiğini, bilgisayarının işletim sisteminin ne olduğuna kadar tüm verilerin analizini yaparak sizlerin websiteniz ile ilgi bilgi almanızı sağlıyor. Siz de bu bilgiler ile sitenizi ziyaret eden kişilere yönelik içerikler ile doldurarak daha da ilgi çekici hale getiriyorsunuz. Bu da size daha çok ziyaretçi ve beraberinde ziyaretçilerin sürekli takipçi halini almasına olanak sağlıyor.


Bakınız = Google Webmaster Araçları: Webmaster Tools Nelerdir?


Google Analytics, özellikle sitenizdeki şu anki etkin kullanıcı sayısı göstermesiyle de ilgi çekiyor. Yani gerçek zamanlı bilgi ile sitenizde anlık kaç kişi aktif olduğunu da görmek fırsatınız oluyor. Kitle, edinme, davranış ve dönüşümler hakkında bilgilerin olmasıyla artık sitenizin raporlarına ulaşmak çok basit ve ücretsiz. Google Analytics'e buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.


Şunu belirtmek isterim ki Google Analytics sadece kendinize ait olan sitelerin raporlarına ulaşma imkanı sunmaktadır. Yani gidip YouTube'u Google Analytics'e mülk olarak ekleyemezsiniz. Sitenin size ait olması gerekiyor. Nedeni ise Google Analytics sitenizin raporlarını oluşturabilmek için sitenize eklemeniz için bir kod verecek ve bu kodu sitenize eklediğiniz andan itibaren verileri sizlere sunacak.


Sitemi ziyaret eden kişileri nasıl görebilirim sorusuna Google Analytics ile ücretsiz olarak çözüm bulabileceğinizi konumuz içerisinde sizler için açıklamaya çalıştık. Beraberinde Google Analytics nedir ne işe yarar sorusunun cevaplarını da konumuz içinde verdik.


İlgili Konular

1- Google News Kayıt Nasıl Olunur? Google Haberlere Kayıt Olma

2- URL Denetimi: Google Gibi Getir - Google Search Console

3- Google İlk Sayfada Çıkmak İçin En Doğru 9 SEO Detayı


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim