Google Sinyalleri ve Sıralama Kriterleri

 

Google sinyalleri ve sıralama kriterleri, Google sıralama faktörleri ve google sıralamasını etkileyen algoritmalar.

 

 

Google Sinyalleri ve Sıralama Kriterleri


Arama motoru dendiğinde ve internet üzerinden trafik incelendiğinde trafik oluşumunun %80'den fazlasını Google oluşturmaktadır. 


Blog yada web sitelerimize organik ziyaretçi trafiği oluşturmak için olmazsa olmaz olanı Google aramalarıdır.

 

Google sıralamasında ne kadar üst sıralarda yer alırsanız web sitenize giriş yapacak ziyaretçi sayısı da o derece yüksek olacaktır. 

 

İlk 3 sırada olmak çok önemlidir!

 

Herhangi bir konuda arayışı olanların ilk 3 siteye giriş yapma ihtimalleri yüksektir ve muhtemelen aradıklarını bulup aramayı sonlandıracaklardır.

 

Google sıralaması dendiğinde akla ilk olarak SEO gelmektedir. Seo uygulamalarında kullanılan yöntemler ise Google sinyalleri ve sıralama kriterlerine göre yapılmaktadır. 

 

Seo'nun temelini Google sıralama algoritması oluşturmaktadır.  

 

Google aramalarında 200'den fazla kritere bakılarak sıralama yapılmaktadır. Hepsini yazmak hem benim için hem sizin için zaman kaybı olacaktır. 

 

Google sıralama kriterlerinden en önemlilerini listemize aldık!..

 

URL Yapısı 


Google sıralamalarında URL yapısının önemi çok büyüktür. Anlamsız URL yapısı hem sizi, hem arama motorunu hem de ziyaretçiyi memnun etmeyecektir. 


Olması gereken URL yapısı https://www.internettenekis.com/2020/12/google-sinyalleri-ve-siralama-kriterleri.html şeklinde olmasıdır. 5 kelimeyi geçmeyen URL yapısı ve Türkçe, anlamlı, karakter eksiği olmayan URL yapısıdır. 


Alan Adı (Domain)

 

Alan adının içeriğiniz ile uyumlu olmasının yanı sıra alan adının yaşı da Google sıralamanızı etkileyecek faktördür. 

 

6 aylık alan adı ile 2 yıllık alan adı arasında fark oldukça fazladır. 

 

Domain tescil süresi de Google'a güven verecek diğer faktördür. Sitenize güveniyor ve uzun soluklu olacak diyorsanız 5-10 yıl gibi uzun süreli alan adı (domain) tescili yapmanız sıralamanıza katkı sağlayacaktır. 


Anahtar kelimelerinizin domain içerisinde yer alması hatta ilk kelimesinde yer alması ilk sıralarda çıkmanız için olmazsa olmaz kriter olabilecektir.    

 

ÖNEMLİ:  Daha önceden spam yaptığı için cezalandırılmış alan adını satın alarak kullanmanız siteniz için olumsuz etki oluşturacaktır. 

 

Com.TR gibi özellikli alan adlarını kullanmak da ulusal sıralamalarda katkı sağlayacaktır. Belgesiz Com.Tr alan adı almak için tıklayınız...

 

Backlink (Gelen Linkler)

 

Google seo çalışmalarında hali hazırda sıkça kullanılan yöntemdir. Sitenize kaliteli ve ziyaretçisi yüksek sitelerden organik link almanız Google sıralamanızı ciddi manada etkileyecektir

 

Backlink uygulamaları genellikle anahtar kelimelerde yükselmek amacıyla kullanılıyor olsa da hemen her konuda backlink almanız sitenizin sıralamasını büyük oranda etkileyecektir. 

 

Organik backlink alabilmeniz için yazınızın ilk olması oldukça önemlidir. Yada, kaliteli içeriğe sahip olup insanlar tarafından kaynak olarak gösterilmesi backlink almanızı sağlayacaktır. 

 

Site içi backlink vermek de yararlıdır. Siteniz içerisinde farklı bir konuda yer alan anahtar kelimeniz geçtiğinde site içi link vermek faydalı olacaktır. 


ÖNEMLİ: Dış siteye link oluşturacaksanız Nofollow link oluşturmaya özen göstermeliyiz. Elbette bu durum her zaman geçerli değildir. Google gibi yada alanında uzman olan siteler için follow link oluşturabilirsiniz.

 

İçerik

 

Google sıralamasında en önemli faktörlerden birisi site içerisinde yer verdiğimiz bilgilerdir. Alan adımız ile uyumlu içeriğe sahip konuların sayısını artırmak anahtar kelimemizde üst sıralara çıkmamızı sağlayacaktır. 

 

Önemli anahtar kelimelerinizin yer aldığı birden fazla yazılar yazmak o anahtar kelimelerde uzman içeriğe sahip olduğunuzu düşündürecek ve üst sıralamara çıkmanız sağlanabilecektir.

 

Alan adı ile uyumlu anahtar kelimenizi oluşturduğunuz içeriklerin başlığında kullanmak, meta etiketi yapmak ve etiketlerle desteklemek arama motoru sıralamanızı mutlaka etkileyecektir.      


Belirlediğiniz anahtar kelimeleri içeriğinizde sıkça yer vermeniz ilgili bir içerik olduğu izlenimini verecektir. 

 

ÖNEMLİ: Anahtar kelimelerinizin yazıya oranı 1/10'u geçmesi durumunda içeriğinizin spam olduğunu düşündürebilecektir.  


Uzun içerikler oluşturmaya çalışın. Ancak, uzun yazı yazacağım diye gereksiz bilgiler vermekten de gereksiz kelimeler kullanmaktan da kaçının.

 

Güncel olmayan blog sitelerinin Google'da üst sıralara çıkması mümkün olsa da uzun vadede kalıcı olamayabilecektir. Google sıralama kriterlerinde güncellik oldukça önemli faktördür.


Güncellik dendiğinde yeni yazılar yazmanın yanında mevcut yazılarınızın güncellenmesi de yer almaktadır.

 

Sayfa Açılış Hızı

 

Sayfa açılış hızınız Google sıralama kriterlerinden birisi olmasının yanında ziyaretçilerinize iyi bir deneyim sunmanız için gerekli faktörlerden birisidir. 

 

Zamanın değerli olduğu şu dönemde sitenizi kullanacak olan ziyaretçilerin 3 saniyeden uzun süre sitenizin açılmasını bekleyeceklerini zannetmeyin!

 

Site hızınızı ölçmek, site açılış hızını etkileyen faktörleri görmek ve sitenizi hızlandırmak için Site Hızlandırma konusuna gözatabilirsiniz. 

 

Site Haritası

 

Site haritası Google'ın işini kolaylaştırmasının yanı sıra hızlı index almayı kolaylaştırması açısından büyük öneme sahiptir. Özellikle, güncel konularda yazılar yazılıyorsa ilk indeksleri almak için site haritaları mutlaka olmalıdır.

 

SSL Sertifikası

 

Google tarafından yapılan resmi açıklamada SSL sertifikası olan siteler daha üst sıralarda olmaktadırlar. 

 

SSL sertifikası ve kurulumu için hosting sağlayacınız ile iletişime geçebilirsiniz. Blogger SSL sertifikası kurulumu için Blogger SSL Sertifika Kurulumu konumuza gözatabilirsiniz. 


Gizlilik Politikası, Hakkımızda ve İletişim Sayfası


Gizlilik politikası, hakkımızda sayfası ve kolay iletişim sayfaları oluşturmak Google'a güven vermesi sebebiyle Google sinyallerinden birisidir. 


Responsive Tema


Mobil cihazlarla uyumlu tema kullanmak Google sıralama kriterlerinden birisidir ve büyük puana sahiptir. 


Günümüzde kullanılan birçok tema SEO uyumlu olması sebebiyle mobil desteği de mevcuttur. 


Blogger responsive temalar için Blogger Temaları konumuza gözatabilirsiniz.


Google Search Console ve Google Analytics Kaydı

 

Google aramaları için önemli araçlarından olan Google Search Console ve Google Analytics kaydınızı oluşturmanız hem yönetim kolaylığı sağlayacak hem de Google'ın sitenizi izlemesine olanak sağlayacaktır.  

 

     

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim