İstenmeyen Zararlı Sitelerden Hit Almayı Engelleme

İstenmeyen Zararlı Sitelerden Hit Almayı Engelleme
İstenmeyen Zararlı Sitelerden Hit Almayı Engelleme

İstenmeyen sitelerden hit almayı engelleme belki de birçok kişinin istediği bir şey olabilir. Fakat kod bilmeyen biri için bunu yapmak elbette ki zordur. O nedenle artık hazır kodlar ile birçok işleminizi yapma imkanınız bulunuyor. Bunlardan bir tanesi de elbette ki istenmeyen sitelerden hit almayı engelleme işlemi diyebiliriz. Peki bunu nasıl yapacaksınız? İşte gelin detayları birlikte inceleyelim.


Bildiğiniz üzere zararlı kaynaklardan gelen hitler sitenizin yükselişinde büyük engel ile sizi karşı karşıya bırakıyor. O nedenle de o zararlı sitelerden kendi sitenizi elbette korumanız gerekiyor. Fakat istenmeyen sitelerden hit almak ya da almamak sizin elinizde olmadığı için sizin yapmanız gereken yollardan bir tanesi sitenize kod eklemek olacak. Hadi gelin o zaman sizlere zararlı sitelerden hit almamak için ne yapmanız gerektiğini kısa anlatalım.


Bakınız = En İyi Chrome Uzantıları: Webmastarların Kullanması Gereken 8 Uzantı


İstenmeyen Zararları Sitelerden Hit Almayı Engelleme

Yapmanız gereken çok basit. Eğer Blogger kullanıcısıysanız, Blogger panelinizden düzenle diyerek ardından Gadget Ekle butonundan HTML/JavaScript seçeneğine tıklayıp aşağıdaki kodları oraya kopyala/yapıştır yaparak istenmeyen sitelerden hit almayı engelleme işlemini gerçekleştirmiş olacaksınız. Eğer normal Blogger dışında bir barındırıcı kullanıyorsanız site şablonunuzda gerekli alana aşağıdaki kodları eklemeniz yeterli olacaktır.

<script type='text/javascript'>
var block = ['url1', 'url2'];
for (var b = block.length; b--;) {
if (document.referrer.match(block[b]))
window.location = "http://google.com/";
}
</script>

Kodları ekledikten sonra 'url1' ve 'url2' yazan yerlere istenmeyen sitelerin linklerini ekleyebilirsiniz. Bu siteleri isterseniz yanına 'url3', 'url4' şeklinde yazarak arttırabilirsiniz. Biz kodumuzda istenmeyen sitelerden hit almayı engellemek için kırmızıyla yazdığımız yerde direkt Google'a gönderdik, siz hangi siteye yönlenmesini istiyorsanız onu yazabilirsiniz. İstenmeyen site nasıl engellenir sorusunun kısaca cevabını vermiş olduk diyebiliriz. Umarım işinize yarayan bir bilgi olmuştur.

İlgili Konular

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim