PSG Başakşehir Maçı Neden Ertelendi? Ne Zaman Oynanacak?

PSG Başakşehir Maçı Neden Ertelendi? Ne Zaman Oynanacak?
PSG Başakşehir Maçı Neden Ertelendi? Ne Zaman Oynanacak?

UEFA Şampiyonlar Ligi son maçlar oynanırken Paris Saint Germain ile Başakşehir FK karşı karşıya gelecekti. 8 Aralık 2020 tarihinde saat 23:00'da oynanacak olan mücadelenin dördüncü hakemi Constantin Sebastian Coltescu, Pierre Webo'ya karşı ırkçı söylemlerde bulunmasının ardından hem Başakşehir hem de PSG'li oyuncular hakem oyundan atılmadığı sürece saha çıkmayacaklarını belirtti. Peki PSG Başakşehir maçı neden ertelendi? Paris Saint Germain Başakşehir maçı ne zaman oynanacak?


PSG Başakşehir Maçı Neden Ertelendi? Ne Zaman Oynanacak?

Şampiyonlar Ligi H grubunda son maçlar oynanırken PSG Başakşehir'i sahasında ağırlıyordu. Maçın içerisinde dördüncü hakem Constantin Sebastian Coltescu, Pierre Webo'ya karşı ırkçı söylemlerde bulunduğu tespit edilince sahadaki oyuncular hakemin sahadan atılmadığı sürece maça çıkmayacaklarını belirtti. Maçın ertlenmesinin ardından Başakşehir resmi sosyal medya hesabında 'Irkçılığa Hayır' şeklinde ifadelere yer verdi. Bunun üzerine UEFA yeni bir hakem atadı. Peki PSG Başakşehir maçı ne zaman oynanacak, maç ertelendi mi?



Maçın 16. dakikasında yaşanan bu ırkçı söylemlerin ardından PSG Başakşehir maçı ertelendi. Pierre Webo'nun maçtan atılmasının ardından soyunma odasına gitmesi ve Medipol Başakşehir'den yapılan açıklamada "Yardımcı antrenörümüz Pierre Webo'ya ırkçılık yapıldı fakat Webo oyundan atıldı. Oyun bir süredir durmuş vaziyette." ifadelerine yer verdi. Bu ifadenin ardından Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ'ın yaptığı açıklamada "Maçın 4. hakemi sahaya çıktığı taktirde biz çıkmayacağız" şeklinde ifadelere yer verirken devamında maçın bugün oynanacağı yönünde bilgi verdi.


Bakınız = İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü'nün 10 Maddede Akıl Almaz Hikayesi


PSG BAŞAKŞEHİR MAÇI NE ZAMAN OYNANACAK?

PSG Başakşehir maçı ertelenmesi üzerine en çok merak edilen konulardan bir tanesi de PSG Başakşehir maçı ne zaman oynanacak sorusu oldu? Maça çıkılmayınca Başakşehir ekibi oteline geri döndü. Ardından UEFA maç yeni bir hakem açıklayacağı öğrenildi. Kaldığı yerden devam etme kararı alınan PSG Başakşehir maçı 9 Aralık 2020 tarihinde çarşamba günü Türkiye saatiyle 20:55'te devam edeceği belirtildi. PSG Başakşehir maçı yeni hakemi ise Hollandalı Danny Makkelie oldu.


Son olarak şunu da belirtmeliyim ki Pierre Webo'ya yapılan bu ırkçılığın ardından sosyal medya platformlarında 'no to racism' şeklindeki paylaşımlarda bulunuldu. Bu da Futbolda Irkçılık olmaz, yapılırsa gereği de yapılır.


İlgili Konular

1- Süper Lig 2019/2020 Sezonu Şampiyonu Başakşehir Olmaya Çok Yakın!

2- Dünya Kupalarında Bilinmeyen Efsane 10 Gerçek Bilgi

3- Messi Barcelona'dan Ayrılırsa 700 Milyon Euro Ödemek Zorunda!


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim