Ripple Nedir, Ne İşe Yarar? Ripple (XRP) Nasıl Alınır?

Ripple Nedir, Ne İşe Yarar? Ripple (XRP) Nasıl Alınır?
Ripple Nedir, Ne İşe Yarar? Ripple (XRP) Nasıl Alınır?

Teknolojinin gelişmesiyle artık sıcak para kavramı rakamsal değerlere teslim olmaya başladı. Bunun üzerine de elbette kripto para borsası yakından takip ediliyor. İşte bu borsa için Ripple'da yer alıyor. Peki Ripple nedir, ne işe yarar? Hadi gelin birlikte inceleyelim.


Birçoğunuzun duymadığı ya da duysa da pek bilgisi olmadığı Ripple, internet üzerinden para göndermek amacıyla kullanılan bir ödeme protokolüdür diyebiliriz. Ripple, 2012 senesinde ABD merkezli Ripple Labs tarafından geliştirilmiş bir sistemdir. Dolar ve Türk Lirası gibi en bilinen para birimlerini desteklemesinin beraberinde Litecoin ile Bitcoin gibi kripto para şeklindeki ödeme çeşitlerine eş değer birimleri de desteklediği bilinmektedir.


Ripple İşlem Ücreti Alıyor Mu?

Ripple, ücretsiz değil fakat ücretsize yakın denebilecek derecede düşük işlem ücreti alan ve küresel çapta para ve değer göndermeyi mümkün hale getirmeye çalışmaktadır. Ayrıca bankaların, dijital varlık borsalarının, şirketlerin ve ödeme sağlayıcıların oldukça gelişmiş blokzincir teknolojisini kullanan güvenli bir ödeme protokolü olduğunu söylemek mümkündür.


Bakınız = Bitcoin 20 Bin Doları Aştı! Kripto Para Borsası Hızla Yükselerek Rekor Kırıyor!


XRP, 2020 senesinin Kasım ayından itibaren bütün kriptoparalar içinde pazar sıralaması olarak 3. sırada yer almaktadır. Ayrıca Ripple şirketinin hizmet ağı da oldukça geniş. 300'ün üzerinde finansal kuruluşa ve aynı zamanda 40'tan fazla ülkeye hizmet veren Ripple, dijital varlık gönderimini de blokzincir üzerinden XRP 30 Temmuz 2020 tarihinde 'Wayback Machine' sitesinde arşivlendi. adındaki kripto para aracılığıyla gerçekleştirdiği bilinmektedir.


Bu konumuzda sizlere teknoloji gelişmesiyle karşımıza çıkan Ripple nedir, ne işe yarar? gibi kripto para borsası takipçileri için kısa bir bilgi vermeye çalıştık. Ayrıca Ripple işlem ücreti alıyor mu? sorusunun da kısaca bilgisini vermeye çalıştık. Umarım konumuz içerisinde Ripple hakkında merak ettiğiniz soruların cevaplarını bulabilmişsinizdir.


İlgili Konular

1- KriptoPara Bitcoin Satın Alabileceğiniz Güvenilir Siteler

2- Kripto Ödeme Sistemi Initiative Q Nedir, Ne İşe Yarar, Nasıl Üye Olunur?

3- Bluetooth Kendi Kendine Açılıyor Sorunu ve Çözümü


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim