Site Hızlandırma

 

Site hızlandırma ve blog sitenizi hızlandırma yolları, blog site hız ölçümü ve hızlandırma yöntemleri.

 

 

Site Hızlandırma


Blog sitenizin yada web sitenizin hızlı olması Google sıralaması için de önemli ancak ziyaretçi için daha önemli faktördür. 


Zamanın değerli olduğu günümüzde hiçbir ziyaretçi sitenizin açılması için 1 saniyeden fazla beklemek istemeyecektir. 


Sitenize alternatif (rakip) olan sitelerin hızlı açılması sizin için dezavantaj oluşturacaktır. Rakiplerinizi her zaman geride bırakmak önemlidir. 


Blog sitelerinizin yavaş çalışmasının sebepleri sayısız diyebiliriz. Size, basit iki kod ekleyerek sitenizi hızlandırın yada sitenizi hızlandıran eklenti bulduk! diyerek konuyu basite indirgeyemeyiz. Elbette hızlandırma yapan eklentiler olabilir ancak temel sorunları çözdükten sonra bu adımları atmak önemlidir.


Benim sitem hızlı demeyin!.. Öncelikle, web sitemizin hızını güvenilir kaynaktan ölçelim. İmdadımıza hemen Google yetişecektir. PageSpeed Insights ile sitenizin hızını ölçebilirsiniz.




Blog sitemizi hızlandırmak yerine sitemizi yavaşlatan etkenleri ortadan kaldırmak en doğru davranış olacaktır. Hız ölçümü yaptığımızda hız skorunu ölçmekle kalmıyor aynı zamanda sitenizi yavaşlatan sorunları da tespit edebiliyorsunuz. 


Konumuzun başında da dediğimiz gibi birçok sebeple sitemiz daha yavaş açılabilir. Bunlardan birkaçı;

    

  •     Kullanılmayan JavaScriptler
  •     Sıkıştırılmamış resimler 
  •    HTML kod düzeninde yapılan hatalı yada gereksiz kodlama

 

Daha sayılabilecek onlarca sebep yüzünden siteniz  daha yavaş açılıyor olabilir. Zaman buldukça sitenizi hızlandırmak için gerekli optimizasyonları yapabilirsiniz.

 

Site hızına etki eden fiziksel faktörlere de bir gözatalım;

 

Hosting Hizmeti

 

Blog sitenizin geleceği ve hızı için en önemli faktörlerden birisi hosting hizmetini aldığınız firma ve sunucu ile ilgilidir. 

 

Türkiye merkezli sunucu hizmeti almanız Türkçe yazılan bloglar için daha önemlidir çünkü ping süresi yurt dışı lokasyonlu sunucuya göre daha düşük olacaktır. 


Blog sitenizin kapalı (offline) olması asla istemeyeceğiniz bir durumdur! Kaliteli hosting firmasını tercih etmeniz bu sebeple çok daha önemli hale gelecektir. Hem ziyaretçi hem para kaybetmeyi istemezsiniz!..


Seo Uyumlu Tema

 

Seo uyumlu tema seçimi yapmanız sitenizin açılış hızında etkili olacaktır. Özensiz ve gereksiz kodlar ile hazırlanmış temalar daha uzun sürede açılacaktır. 

 

Mobil uyumlu tema seçmeniz de, mobil kaynaklar ile sitenize erişimlerde ziyaretçiye hem kolaylık sağlayacak hem de gerçek bir site deneyimi yaşatacaktır. 

 

Bunlara ek olarak yapılabilecek ileri düzey işlemler de mevcuttur.

 

  • Veritabanı optimizasyonu
  • CDN servis kullanımı
  • Kullanılmayan ve gereksiz eklenti ve içerikleri kaldırmak
  • FTP'de error dosyasını temizlemek
  • Gzip ile sıkıştırma
  • Cron işlemlerini iptal etmek yada süre ayarı
  • Uzun yazılar için yeni sayfalar oluşturmak


    

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim