YouTube Sarı Dolar Nedir Ne Anlama Geliyor?

YouTube Sarı Dolar Nedir Ne Anlama Geliyor?
YouTube Sarı Dolar Nedir Ne Anlama Geliyor?

YouTube para kazanma açıldı diye sevinip fakat karşısına yeşil dolar yerine sarı dolar çıkınca telaşe memuru gibi telaşa kapılanlar için bugünkü konumuzda YouTube sarı dolar nedir sorusunun cevabını vermeye çalışacağız. O zaman gelin YouTube sarı dolar sorunu hakkında merak edilenleri birlikte inceleyelim.


YouTube üzerinden para kazanmak dünyanın her yerinde oldukça ilgi çeken bir durum diyebiliriz. Yani 100 kişiden 80'inin YouTube üzerinden para kazanmak için bir çaba harcadığı gerçeği var. Çünkü bu durum insanlara kolay paraymış gibi görünüyor. Her neyse işin o noktası bizi ilgilendirmiyor. Bizi ilgilendiren şu ki, YouTube para kazanma açıldı fakat videolarınızı incelerken videoların geneline yeşil dolar varken bir tane videonuzda sarı dolar simgesi çıktı. Peki YouTube sarı dolar işareti ne demek oluyor?


YouTube Sarı Dolar Nedir Ne Anlama Geliyor?

Sarı dolar, genel olarak YouTube'da karşımıza şu nedenle çıkıyor; videonuzun çoğu reklamverenlere uygun olmadığı durumlarda karşınıza çıkıyor. Yani olay şu ki sarı dolar işareti olan videodan para kazanabilirsiniz fakat sınırlı sayıda reklam gösterimi yapıldığını belirtir. Tabi bir de hiç gösterilmeme olasılığı da mevcuttur anlamına gelmektedir. Beraberinde videonuzu hala aktif olarak oynatılabilmektedir ve aynı zamanda YouTube Premium üzerinden abonelik geliri de elde etme imkanı vardır.


Bakınız = 11 Maddede En Popüler Youtube Video Konuları


YouTube Sarı Dolar İnceleme İsteği Nasıl Yapılır?

Diyelim siz videonuzun sarı dolar değil de yeşil dolar olduğunu yani tüm reklamverenler için uygun bir video olduğunu düşünüyorsunuz. O zaman YouTube sarı dolar inceleme isteğinde bulunmak istiyorsunuz. Yapmanız gereken çok basit. Vidolarınızın bulunduğu alanda hangi videonuzda sarı dolar işareti varsa onun karşısında yazan 'Kısıtlamalar' sekmesinde bulunan 'Reklam Uygunluk' yazan yerden 'İnceleme İsteğinde Bulun' seçeneğine tıklayarak sarı dolar itirazı yapabilirsiniz.


Bu konumuzda sizlere YouTube sarı dolar işareti ne anlama geldiğini kısaca anlattık. Aynı zamanda YouTube sarı dolar inceleme isteği nasıl yapılır sorusunun da cevabını verdik.


İlgili Konular

1- Sitede Paylaşmak İçin YouTube Embed Kodu Nasıl Alınır?

2- YouTube Kanalı Kalıcı Olarak Nasıl Silinir? - YouTube Kanal Silme

3- YouTube 4000 İzlenme Saati Hizmeti Veren Firmalar


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim