YouTube Türkiye'de Temsilci Tüzel Kişiliği Atayacağını Duyurdu

YouTube Türkiye'de Temsilci Tüzel Kişiliği Atayacağını Duyurdu
YouTube Türkiye'de Temsilci Tüzel Kişiliği Atayacağını Duyurdu

YouTube çok kısa bir zaman içinde Türkiye'de temsilcilik açacağını belirten bir açıklama yaptı. Blog hesaplarında yapılan paylaşımda YouTube Türkiye'de on binlerce Türk içerik oluşturucuya ev sahipliği yaptığını belirtirken küresel bir izleyici kitlesine ulaşıldığını belirtti. Bu doğrultuda da Türkiye'deki yasaya uygun yerel bir temsilci tüzel kişiliği atama sürecini başlattıklarını belirttiler. İşte konu hakkında detaylar konumuzda.


Bildiğiniz üzere daha önce Amazon'da Türkiye'de temsilcilik kurmuştu. Şimdi ise YouTube'da Türkiye'deki yasalara uygun bir tüzel temsilci atanma sürecini başlattığını açıkladı. YouTube, blog hesabında şu sözlere yer verdi; "YouTube 2012'de Türkiye'de kurulduğundan bu yana, gelişen bir yaratıcı ekonomiye katkıda bulunan on binlerce başarılı içerik oluşturucuya ev sahipliği yaptı. Bunlar arasında girişimciler, gazeteciler, eğlendirenler, öğretmenler ve platform aracılığıyla küresel bir izleyici kitlesine ulaşan çok çeşitli sesler bulunur. YouTube, Türk kullanıcılar için bir bilgi kaynağı, yaratıcılık, merak ve öğrenme mekanı - fikirleri keşfetmek ve eğlenmek için bir yerdir. YouTube'da, açık platformumuzun oynadığı önemli rolü anlıyoruz ve bu ekosistemi beslemek ve korumak için kararlar almaya devam edeceğiz." şeklinde ifadeler yer verdi.



Yazının hemen devamında ise "Geçtiğimiz birkaç ay içinde, yerel bir temsilci atama, görevden alma ve yanıtlama işlemlerinin tamamlanma sürelerine uyma ve altı aylık şeffaflık raporları yayınlama gibi sosyal medya platformları için yeni şartlar sağlayan, Türkiye'nin yakın zamanda değiştirilen 5651 sayılı İnternet Yasasını kapsamlı bir şekilde analiz ediyoruz. YouTube, ifade özgürlüğü, bilgiye erişim ve şeffaflık taahhütlerimizi korurken, faaliyet gösterdiğimiz ülkelerdeki yasalara ve düzenlemelere saygı duyar. Değerlerimizden ödün vermeden ileriye dönük bir yol bulabildik ve yasaya uygun yerel bir temsilci tüzel kişiliği atama sürecini başlatacağız." şeklinde ifadelere yer verdi. Buradan anlayacağımız üzere YouTube Türkiye'deki yasalara uygun video içeriklerinin kontrolünün sağlanması adına YouTube Türkiye temsilcisi atama hazırlığına girişti.


Bakınız = 11 Maddede En Popüler Youtube Video Konuları


Yazının hemen devamında ise şu şekilde ifadeler bulunuyor; "YouTube, Türkiye'de yerel temsilci olarak hizmet verecek bir tüzel kişilik kuracak ve hükümete yerel bir irtibat noktası sağlayacak. Uyumluluğa yönelik bu adım, YouTube'un içerik kaldırma taleplerini inceleme şeklini veya YouTube'un kullanıcı verilerini işleme veya tutma şeklini değiştirmez. Şu anda, resmi makamlardan gelen kaldırma taleplerini, doğru yasal süreçlerle bildirildiğinde inceliyor ve şeffaflık konusundaki tutumumuza uygun olarak bu talepleri şeffaflık raporumuzda açıklıyoruz . Bu talepleri yasalara ve kendi politikalarımıza aykırı olarak değerlendirmeye, sahip olduğumuz süreçleri sürdürmeye devam edeceğiz." şeklinde açıklamalar bulunuyor. Yani buradan da YouTube ile Türkiye arasında bir irtibat noktası olması için bir temsilcilik kurulma sürecine giriliyor.


Son olarak da, "Türk kullanıcılarımıza, yaratıcılarımıza ve iş ortaklarımıza bağlılığımızı sürdürüyoruz ve platformun canlılığını ve açıklığını korumaya devam edeceğiz." şeklinde belirterek yazıyı sonlandırmışlar.

Kaynak: https://blog.youtube/news-and-events/update-youtube-turkey/


Gördüğünüz üzere çok kısa bir zaman içerisinde YouTube Türkiye yasalarına uygun olmayan içeriklerin daha iyi kontrolünün sağlanması adına Türkiye'de bir tüzel temsilci kurma hazırlığına girmiş.


İlgili Konular

1- Sitede Paylaşmak İçin YouTube Embed Kodu Nasıl Alınır?

2- YouTube Kanalı Kalıcı Olarak Nasıl Silinir? - YouTube Kanal Silme

3- YouTube 4000 İzlenme Saati Hizmeti Veren Firmalar


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim