Adsense Lazy Load ile Site Hızlandırma

Adsense Lazy Load ile Site Hızlandırma

Adsense lazy load ile site hızlandırma, seo daha fazla kitleye ulaşmanız için önem arz eden bir durum ve önemli seo kriterlerinden biri olan mobil uyumluluk ve site hızı çok önemlidir. Bir çok seo uzmanından her zaman duyacağınız iki kriterdir.

Adsense reklamları javascript ile web sitenize eklendiği için site hızınızda önemli bir derecede düşüş yaşayabilirsiniz. Masaüstü görünümde ufak olsa da mobilde özellikle site hızınızda önemli derecede düşüş olmaktadır.

Site açılış hızı Google aramalarında sıralama kriterlerini etkilediği için daha çabuk açılan web siteleri daha üste sıralanır. Peki Adsense lazy load ile site hızlandırma size ne gibi ayrıcalıklar tanıyacak ve nasıl çalışıyor?

Adsense tarafından sitenize eklediğiniz kodlar ile ufak değişiklikler yaparak javascript ile gelen reklamların sayfa yüklendikten sonra eklenmesini sağlıyor.

Sayfa yüklendikten sonra reklamların eklenmesi sitenizin ilk açılış zamanını düşük olmasını ve site açılış hızınızı düşürmeye yarayacaktır. Aramalarda daha görünür olmak için işinize yarayacaktır.

Adsense Lazy Load sitenizin veya bloğunuzun hızlı yüklenmesini sağlayan kodları sitenize ekleyerek adsense reklamlarının sayfanız yüklendikten sonra yüklenmesini sağlamaya yarayacaktır.

Adsense Lazy Load sitenize uygulamadan önce site hızınızı ölçmek için google page speed test ederek site hızınız hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Adsense panelinizde bulunan adsense reklam optimizasyonu seçenekleri mevcut bu ayarları kullanarak site hızını artırabilirsiniz ancak bu yeterli bir oranda olmadığı zaman bu eklentiyi kullanabilirsiniz.

AdSense reklam kodunun değiştirilmesini pek sevmez ancak bazı durumlar için izin verir. AdSense reklam kodunun değiştirilmesi konusuna göz atabilirsiniz.

Adsense Lazy Load Eklentisi Kurma

Adsense Lazy Load Eklentisi Kodlarının Çalışma prensibi ziyaretçiniz sayfayı kaydırma yapmadığı müddetçe reklamlar görülmeyecektir. Mevcut sayfayı kaydırdığı zaman reklam alanları o zaman görünür olacaktır.

Eklentiyi ister blogger veya wordpress fark etmez uygun yerlere kodları eklemeniz ve gerekli adımları tamamlamanız halinde çalışacaktır.

Adsense Lazy Load Eklentisini kurmak istediğiniz Bloga gidin >> Temalar >> HTML Düzenle bölümünde </body> alanını bulun ve hemen üstüne aşağıdaki doku eklemeniz gerekmektedir.


<script type='text/javascript'>
//<![CDATA[
// Lazy Load AdSense
var lazyadsense=!1;window.addEventListener("scroll",function(){(0!=document.documentElement.scrollTop&&!1===lazyadsense||0!=document.body.scrollTop&&!1===lazyadsense)&&(!function(){var e=document.createElement("script");e.type="text/javascript",e.async=!0,e.src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js";var a=document.getElementsByTagName("script")[0];a.parentNode.insertBefore(e,a)}(),lazyadsense=!0)},!0);
//]]>
</script>


Kodları düzenlememiz gerekecek adımda ise eklediğiniz Adsense reklam kodlarında bulunan aşağıdaki kodu Reklam Kodları arasından silmeniz gerekmektedir. Kodun işe yaradığını ve site hızında iyileşme olması için eklediğiniz tüm reklam kodlarından bu kodları siliniz.

Bu kodları silmeniz reklamlarınızın görünülürlüğünü etkilemeyecektir. Üst tarafta eklediğiniz kod bu kodları ziyaretçiniz ilgili sayfada ufak bir hareket etmesi durumunda ilgili alana yerleştirecektir ve reklamlarınız görünür olacaktır.

Ayrıca sitenizde otomatik reklamlar kullanıyor iseniz (//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js) alanını silmeniz halinde reklamlarınızda çalışacaktır.


<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>


Kurulumu tamamladıktan sonra ve gerekli alanları temizledikten sonra temanızı kaydedin. Temanızı kayıt ettikten sonra page speed test aracılığı ile site hızınızı test edebilirsiniz.

Adsense Lazy Load Güvenilir Mi? Adsense Gelirlerimi Nasıl Etkiler?

Lazy load eklentisini kurmanız halinde gelir düşüklüğü olacak mı? Adsense Lazy Load eklentisi güvenilir mi? Bu konulara ufakta olsa değinmek gerekiyor. Adsense onayı alanların ve sitesinde adsense reklamları yayınlayanların sıkta karşılaştığı bir problem site hızının düşmesidir.

Adsense Lazy Load Güvenli mi? Google Ve Adsense site hızına önem vermektedir. Kullanıcılara ve ziyaretçilere uygulamanızın hızlı açılması olumlu etki edecektir. Bu da kullanıcı memnuniyeti yaratacak ayrıca site gezinmesini kolaylaştıracaktır.

Uygulamanızın yüklenme süresini kısaltmanız adsense politikalarına uygun olduğu müddetçe bir sorun olmayabilir.

Eklenti ve kodları eklemeden önce Lazy load hakkında araştırmanızı öneririm. Google ve adsense politikaları sürekli değişebilmektedir. Adsense reklam onayı almak her geçen gün zorlaşırken politika ihlali nedeni ile hesabınız kapatılmasın.

Adsense lazy load eklentisi, Adsense gelirlerinizi etkiler mi ? Eklenti sayesinde gelirleriniz de azalma veya artma olabilir. Uygulamanız veya sitenizde kullanıcı girdiğinde ilk karşılayacağı reklamlar ise bu uygulamanızdan elde edeceğiniz gelirlerinizi etki edebilir.

Ancak kullanıcı sayfada ufak bir hareket etmesi durumunda reklamlar görünür olacağı için gelirleriniz çok ufak bir etki edebilir. Bu eklentiyi kullanmanız gelirleriniz de olumlu artışlara da sebep olabilir.

Kullanıcı ilk karşılaştığı şey reklam değil içerikleriniz olacaktır ve site hızınız artığı için sıralamalarda daha iyi bir konuma sahip olabilirsiniz. Bunlar içerikleriniz ile ilgilenen kullanıcılara daha fazla ulaşma ve reklam gösterme şansı yaratacaktır.

Reklam gelirleriniz de düşüş veya artış ancak bu kodları sitenize uyguladıktan sonra anlayabilirsiniz. Ayrıca reklamlar sonradan ekleneceği için reklam reklam gösterimleri sadece gerçek kişilere olacaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim