AdSense Onay Sorunu - AdSense Sorunları Nasıl Düzeltilir?

 Adsense onay sorunu veya sorunları nasıl düzeltilir? Makalemizde yer alan çözümleri sitenize uygulayarak Adsense onayı almanız daha kolay bir hale gelecektir.

AdSense Onay Sorunu - AdSense Sorunları Nasıl Düzeltilir?


{tocify} $title={AdSense Onay Sorunu & Sorunları Nasıl Düzeltilir?}

AdSense Onay Sorunu - AdSense Sorunları Nasıl Düzeltilir? Reklam onayı almada sorun yaşayanlar dikkat etmesi gerekenleri listeledik. Adsenseden onay alamayan bir çok kişinin sıkça karşılaştığı problemleri gidermeniz için sitenizde nelere dikkat edilmesi gerekenler. Yeni site sahiplerinin en sık karşılaştıkları problemleri ve nasıl giderebilecekleri konusunda çözümleri uygulayabilirsiniz. Adsense onayı alarak para kazanmaya başlayabileceksiniz.

Adsense Onay Sorunu yaşamanıza bir çok etken sebep olmuş olabilir. Genellikle hesap, içerik ve sitenizin dizaynından kaynaklanan Adsense politika ihlalleri nedeniyle başvurunuz kabul edilmez. Başvurunuzun red edilme sebebini bilerek veya bilmeyerek bu ihlalleri yapmış olabilirsiniz. Sık rastlanılan onay sorunları gidererek adsense onayı alabilirsiniz.

Başka Bir Adsense Hesabınız Var Sorunu (Zaten Bir Hesabınız Var)

Hesap düzeyinde en fazla karşılaşılan Adsense Onay Sorunu arasında yer alan Başka Bir Adsense Hesabınız Var Sorunu ile karşılaşılmaktadır.

Başka Bir Adsense Hesabınız Var Sorunu

Google Adsense ise Sadece bir adsense hesabına sahip olabilirsiniz 2. bir adsense hesabınızın olması gerektiğini belirtmektedir. Birden fazla hesabınızın olması Adsense politikaları ihlaline girer.

Bu soruna genellikler unutulan hesaplar sebep olabileceği gibi faklı adsense hesapları kullanmak isteyenlerde görülür. Sadece bir adsense hesabına sahip olabilirsiniz.

Adsense hesabınızın Onaylanmış veya onaylanmamış olması önemli değildir. Google reklamları yayınlamak ve ilerde hesabınızın kapatılmaması için bir Adsense hesabınız olması önerilir.

Adsense başvurunuz onaylanmadığı zaman size e-mail’de veya adsense panelde kabul edilmeme sebebini açıklar. Başka bir hesabınız var ise ilgili mailde size sahip olduğunuz diğer adsense hesabı hakkında ipucu verilmektedir.

Başka Bir Adsense Hesabınız Var Çözümü

Adsense Onay Sorunu yaşamanıza sebep olan bu sorunu iki şekilde çözüme kavuşturabilirsiniz. Bilmelisiniz ki bu soruna onaylanmış veya onaylanmamış adsense hesabınızın olması sebep olur.

Google yapay zekası gün geçtikçe gelişiyor ve bir çok faktörden size ait hesapları anlayabiliyor. Adsense başvurunuzda kullandığınız telefon numarası , cihazın ip adresi, cihazın mac adresi veya adres bilgileri gibi faktörlerden adsense hesabınızın olup olmadığını anlayabiliyor.

Adsense Onay Sorunu yaşamanıza sebep olan bu problemi iki şekilde düzeltebilirsiniz. Sorunları ilki sahip olduğunuz diğer hesapları kapatmak veya bir yakınınız adına yeni bir başvuru yapmanızdır. Ancak burada dikkat etmeniz gereken adımları mevcut…

A- Diğer Adsense Hesabını İptal etmek 

Adsense Onay Sorunu yaşamanıza sebep olan sahip olduğunuz adsense hesaplarını iptal ederek bu sorunu çözüme kavuşturabilirsiniz.

Adsense hesabınızı iptal etmek için adsense panelinizde hesap bölümüne giderek AdSense hesabını iptal etme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. İlgili hesaba erişimizin olması gerek sorun yaşıyorsanız iptal için adsense yardım topluluğundan yardım talep edebilirsiniz.

Adsense hesabınızı iptal işlemi için bu adımları uygulayın google hesabınızı veya başka bir yol izlemeniz sorunu gidermenizde problem yaratabilir. Google hesabınızı veya ödeme yöntemlerini silmeniz adsense hesabınızın iptal edilmeyeceğini biliniz.

Bunları sakın yapmayın google hesabınızı silmeyin veya yeni bir hesap açıp başvuru yapmayın bu size daha fazla problem yaratabilir. Onaylanmayan ve red edilen başvurularda genelde hesap iptal seçeneği aktif olmayabiliyor.

Eğer bu sorunu halledemedi iseniz 2. yöntem ile yeni bir adsense başvurusu yapabilirsiniz.

B – Bir Yakınınız Adına Başvuru Yapabilirsiniz.

Adsense yardım topluluğunda uzmanlarının da vermiş olduğu ikinci yol ise yakınınız adına başvuru yapabilirsiniz ancak tüm sorumluluk yakınınız adına olacağını unutmayın. Adsense başvurmamış temiz bir telefon numarası kullanarak başvuru yapabilirsiniz. Başvuru yapmadan önce garanti olsun diye adsense başvurusunda kullanılmamış bilgisayar, ad soyad, telefon ve adres üzerinden başvuru yapmanızı öneririz.

Adsense Onay Sorununu giderebilmeniz için öneri olarak bunu yapabilirsiniz farklı bir cihaz, farklı bir ip adresi, doğrulama için farklı bir telefon ve yeni bir adres belirterek başvuru yapabilirsiniz.

Ancak garanti olsun diye aile ve yakınız adına başvuru yapabilirsiniz. Adsense başvurusu için başvuru yapacağınız Cihaz (bilgisayar & Telefon), ad soyad, telefon numarası ve adres bilgilerine dikkat ediniz.

Site Düzeyinde Adsense Politika İhlalleri

Site Düzeyinde Politika İhlalleri yeni blog veya site sahiplerinin Adsense onay sorunu yaşamalarına ve reklam onayı almalarını engelleyen ayrıca tespit edilmesi zor olan site düzeyinde politika ihlalleri adsense için kabul edilmeme sebebidir.

Şunları bilmelisiniz ki Adsense reklam onayı alarak para kazanmak isteyenler para kazanmanın kolay olduğunu sanması ve bu maceraya atılmalarına sebep olan bu düşünceyi kafanızdan atmanız gerekiyor.

Google reklam verenlerine en iyi hizmeti sunmayı amaçlıyor. Google adsense başvuranlardan beklediği belli başlı kalite yönergeleri var. Adsense kaliteli, gelecek vaad eden, güvenilir siteleri kabul eder.

Site düzeyinde Adsense Onay Sorunu veya Sorunları yaşamanıza sebep olan problemlerin ne olduğu ve çözümleri ele alalım.

A – Erişim Sorunları

Reklam yayınlayarak para kazanmak için sitenize ziyaretçilerin site ziyaretlerinde erişim problemi yaşamamaları çok önemli gelirinizi de etkileyecek bu durumu sitenize erişim yollarını test ederek sorun var mı diye kontrol etmelisiniz.

Sitenize www kullanılarak ve www kullanılmadan erişim olmalı. Sitenize erişimin tam olduğunu test ederek bu sorunu gideriniz. Ayrıca sitenize giren ziyaratçilerin sitenizde https:// veya http:// ile girmeye çalıştıklarında problem ile karşılaşmamaları gerekmektedir.

Adsense Onay Sorunu veya Sorunları yaşamamanız için www.siteadresi.com , https://www.siteadresi.com, https://siteadresi.com, http://siteadresi.com bu şekilde tarayıcıya yazdığında sitenize erişebilmeli veya https olarak yönlendirebilmelidir.

B – Sitenizde Açılır Menülerin ve Pop-up Açılır Pencereler Olması

En sık karşılaşılan başka bir Adsense politika ihlali yaratabilecek bir durum ortaya koyabilecek açılır menüleri kaldırmanız gerekir. Açılır menüler reklam yerleşim kurallarını ihlal edebilir.

AdSense Onay Sorunu Açılır Menüler

Açılır menüler reklam alanını kısmen veya tamamen perdelemesi durumunda ziyaretçilerde kafa karışıklığı yapabilir veya yanlışlıkla reklamlara tıklama gibi durumlara sebep olabilir. 

Pop-up açılır pencereler site site gezinmeyi olumsuz etkileyen etkenlerden biridir. Pop-up açılır pencerelere adsense kodu eklenemez ve site gezinmesini olumsuz etkiledikleri için onay alamazlar.

C – Site Davranışı: Gezinme Hataları

Ziyaretçilerinizin site gezinmesini kolaylaştıracak bir yapıda tasarlamanız önemli sitenizde kategoriler oluşturarak ve önerilen yazılar gibi bölümleri olması önemlidir. Site davranışı gezinme hataları genellikle boş kategori ve sayfaların olmasından kaynaklı olabilir. Bu problemi aşmak için sitenizde boş sayfaları, boş kategorileri, 404 hataları , kırık linkleri ve geçersiz bağlantıları düzelterek sorunu giderebilirsiniz.

Bu hatalar Değerli Envanter problemleri yaratabilmektedir. Sitenizde bu sorunları yaşamamanız için sitenize logo ekleyin, kategorileri kullanıcı odaklı yapılandırın, 404 hataları ve kırık linkler olmamalı ziyaretçilerinizin aradıklarını kolay bir şekilde bulabileceği bir yapıda olmalı.

D – Gerekli Sayfalar Hakkımızda İletişim Gizlilik Politikası Olmaması

Adsense onayı alabilmeniz için en önemli unsurlar olabilir. Hakkımızda sayfasında sizi ve site amacınız hakkında bilgi verin. İletişim Sayfası oluşturarak ziyaretçilerin sizinle iletişme geçebileceği bir yapı oluşturabilirsiniz. bu doğrultuda Sitenizde hakkımızda, Gizlilik Politikası, Çerez Politikası ve İletişim Sayfaları herkes tarafından görünür ve uygun bir şekilde oluşturulmalıdır.

En önemlisi gizlilik politikası sayfası sitenizi ziyaret edenlerin kişisel bilgilerinin veya çerezlerin nasıl kullanıldığı hakkında bilgi almalarına yardımcı olun. Bu sayfalar kullanıcıların erişebileceği bir yapı içinde ve mobil kullanıcılara görünür olmalıdır.

E – Diğer Site Düzeyinde Adsense Politika İhlalleri Yaratabilecek Unsurlar


  1. Kullandığınız url daha önce adsense politika ihlali yapmamış olmalı. Adsense tarafından banlanmış olabilir.
  2. Sitenizin kodlarında belirli periyotlarla siteyi yenileyen kodlar olmamalı.Ziyaretçilerin kullanıcı deneyimini olumsuz etkiler.
  3. Mobil kullanabilirlik. Siteniz mobil uyumlu olmalı.
  4. Sitenize gelen botlar erişim sorunu yaşamasına sebep olmamalı.
  5. Adsense kodları doğru eklenmelidir. Sitenize Adsense tarafında sağlanan kodlar doğru eklenmeli.

İçerik Düzeyinde Adsense Onay Sorunları

Google özgün, kaliteli, kullanıcıya değer katan ve benzersiz içerikleri istiyor. Google özgün olmayan, kopya veya çeviri yapılarak içerikleri anlayabiliyor. İçeriklerinizi kendiniz oluşturmanız en iyi yoldur.İçerik düzeyinde bir çok etken Adsense onayı almanıza engel olabilir.


  1. Özgün olmayan kopya, çeviri veya orjinal içeriğin bir bölümünü değiştirerek kullanmak.
  2. Sitenizin sürdürülebilir bir yapıya sahip olamaması.
  3. Telifli Ürün veya materyal kullanımı. Kullandığınız materyal veya görseller telifli olmamalı. Görseller için bir çok site ücretsiz görsel sağlayabiliyor.
  4. Google'nin sevmediği bir yöntem olan tekrarlanan içerikler aynı veya bir birine benzeyen içerikler olmamalı.
  5. Link verdiğiniz sitelerin google politikalarına uygun olmalı ziyaretçilerinizi siz yönlendirdiğiniz için link verdiğiniz sitelerin google politikalarına uygun olduğundan emin olun.
  6. İçerikleriniz de görsel kullanım içerikten fazla olmamalı.
  7. Sitenize gelen ziyaretçilerin büyük çoğunluğu organik olmalı yapay veya sosyal trafiğiniz fazla olması onay almanızı engeller.
  8. Adsense haricinde reklam veren kodları sitenizde veya içeriğinizde olmamalı.

  • Değerli Envanter: Yapım Aşamasında 
  • Değerli Envanter: Anlamsız İçerik
  • Değerli Envanter: Toplama İçerik
  • Değerli Envanter: İçerik Yok
  • Değerli Envanter: Şablon Sayfa

Değerli envanter sorunları sitenizin yeni açmanız içeriklerinizin kısa olması , boş kategoriler, boş sayfalar, 404 hataları , kopya ve özgün içerik olmamasından kaynaklanıyor olabilir. Adsense başvurmadan önce sitenizin google dizinine eklendiğinden ve trafiğinizin organik olmasına dikkat ederek bu sorunları aşabilirsiniz.

Sitenizin dizine eklenip eklenmediğini görmek için site:siteadınız.com şeklinde aratarak dizin durumunu görebilirsiniz. Özgünlük içn özgünlük kontrolü sağlayan siteler mevcut bunları kullanabilirsiniz ancak %100 doğruluk payları yoktur. Sitenizin trafiğini google analytics üzerinden görebilirsiniz.

Bunları sağlamanız durumunda adsense onay sorunu veya sorunları yaşamazsınız. Google adsense koşullarını sağlamanız durumunda da sitenizi veya trafiğinizi yetersiz bulması gibi konularda reklam onayı vermeyebilir. Son zamanlarda pandemi nedeni ile onay almak zorlaştı.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim