Ads.txt Nedir? Blogger'a Nasıl Eklenir?

 

Ads.txt nedir? Ads.txt dosyası blogger'a nasıl eklenir? sorularını merak edenler için Ads.txt nedir ve nasıl eklenir, oluşturulur sorularını mutlaka sormuşsunuzdur.

 

Blog sahibi yada blogger ile blog yazarları aynı zamanda reklam gelirleri elde etmek isteyebilirler. Herhangi bir reklam şirketi ile anlaştığınızda, Google Adsense gibi, Ads.txt dosyasını oluşturmanız gerekecektir. Ads.txt dosyası nedir, blogger'da nasıl oluşturulur ve eklenir gibi sorulara yanıt bulacağız.

 

ÖNEMLİ: Blogger kullanıcıları Google Adsense üzerinden reklam yayınladıklarında ve Ads.txt dosyasını oluşturmadıkları zaman 'Kazançlarınız risk altında, ads.txt dosyanız Adsense yayıncı kimliğinizi içermiyor' şeklinde bir hata ile karşılaşabilirler ve hatta hesaplarının kapatılması durumuna kadar sorun yaşayabilirler.

 

Ads.txt Nedir?

 

Ads (Authorized Digital Sellers) reklam yayıncılarının şeffaf olmalarını sağlayan ve sitede reklam vermeye yetkili şirketlerin duyurulduğu ve herkese açık .txt dosyasından oluşmaktadır. 

 

Ads.txt Neye Yarar?

 

Reklam verenlerin yaşadığı en büyük sorunlardan birisi de reklam sahteciliğidir. Reklam sahteciliği sorununa çözüm olarak basit bir .txt dosyası kullanılmaktadır. Bu sayede, web sitenize reklam vermeye yetkili kurumları herkese duyurmuş olmakta ve reklam verenlere kolaylık sağlamakta ve sahtekarlık riskini ortadan kaldırmaktadır. 

 

Ads.txt Dosyası Zorunlu Mu?

 

Ads.txt dosyasını oluşturmak zorunda değilsiniz ancak oluşturmanızı önermekteyiz. 

 

Reklam sahteciliği sektörü yüzünden hem reklam veren hem de yayıncı aslında para kaybetmektedir. Bunun önüne geçebilmek için toplu biçimde ads.txt dosyasının kullanılması önemlidir.

 

 Ads.txt Dosyası Nasıl Oluşturulur?

 

Ads.txt dosyası nedir sorusuna yanıt bulduktan sonra ads.txt dosyası oluşturmaya karar verdiyseniz tek ihtiyacınız olan şey boş bir .txt metin dosyasıdır. 

 

Ads.txt dosyası için boş .txt dosyası oluşturduğumuza göre bazı bilgileri temin etmeliyiz ve dosya içerisine giriş yapmalıyız.

 

Her reklam veren şirketin ads.txt dosya verilerini edinmeniz gerekmektedir. Her veriyi ads.txt dosyasına alt alta eklemeliyiz.

 

Ads.txt dosyasına eklediğiniz veriler yetkili satıcının alan adı, yayıncı kimliği ve reklam veren ilişkisine iat bilgiler barındırmaktadır. Bazı durumlarda 4. bir veride eklenebilmektedir.

 

DIRECT yada RESELLER verisi büyük harfle, alan adı ve yayıncı kimliği ise küçük harfle yazılmalıdır.

 

Örnek bir Ads.txt içeriği aşağıdaki gibi olabilir. Burada yer alan veri sadece Google Adsense reklam veren olduğu içindir. 

 

google.com, pub-3230547818922956, DIRECT, f08c47fec0942fa 

 

Sonrasında FTP üzerinden ana dizine ekleme yapılabilir. (Metin dosya adı Ads olmalıdır. )

 

Son olarak https://www.internettenekis.com/ads.txt gibi site URL adresinizden kontrol etmeniz gerekmektedir.

 

Blogger'a Ads.txt Dosyası Nasıl Eklenir?

 


 

 

Blogger kullanıcısı olarak ads.txt dosyası oluşturmak istiyorsanız işlem oldukça basittir. Blogger tarafından yapılan güncelleme sonrasında Blogger yönetici panelinizden Ayarlar sekmesine giriş yapınız ve Özel ads.txt içeriğini etkinleştir'e tıklayınız.

 

Özel ads.txt yazan alana da verilerinizi ekleyerek kayıt ediniz. Sonrasında da https://www.internettenekis.com/ads.tx gibi URL adresinizden kontrol ediniz.  

 

 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim