Alexa Nedir? Alexa Sıralama Sorgulama

 

Alexa Nedir? Alexa sıralama sorgulama nasıl yapılır? Alexa neye yarar? Alexa önemli bir parametre midir? Alexa hakkında herşey.

 

Blog sitesi kurduysanız, seo uygulaması, seo politikaları yada google sıralamaları ile ilgili konular araştırdığınızda Alexa'yı mutlaka duyarsınız. Peki, nedir bu Alexa? Neden önemlidir? Alexa sıralamalarını neye göre yapar? Reklam verenler Alexa sıralamasına neden önem verir? gibi sorulara yanıt bulmaya çalışacağız.

 

 

Alexa Nedir?

 

Alexa, web sitelerini ve trafiklerini analiz ederek web site sahiplerine önerilerde bulunan bir platformdur. Web sitenizin trafiğini artırmanız için size danışmanlık yapmaktadır. 

 

Web sitelerini tarayıcılara eklenen eklenti ile izleyerek onların ziyaretçi sayısına ve ziyaretçilerin sitede geçirdiği süreyi baz alarak 1'den başlayarak sıralamaktadır. 

 

Alexa değerinizin oluşması ve veri analizi için web sitenize kod eklemeniz gerekmemektedir. Alexa ölçümlerini tarayıcılar üzerinden gerçekleştirmektedir. Web sitelerine kod eklenmediği için de sıralamanız aslında kesin doğruyu yansıtmamakla birlikte büyük oranda doğruluk payı bulunmaktadır. 

 

Web sitenizin daha net takip edilebilmesi için web sitenize kod ekleyebilir ve Alexa'nın sitenizi daha net takip etmenisini ve daha net önerilerde bulunmasını sağlayabilirsiniz. 

 

Alexa sıralamasını genellikle rakipleriniz ile karşılaştırma yaparken kullanabilirsiniz.  

 

 

Alexa Sıralaması Nedir, Nasıl Hesaplanır?

 

Web sitesinin ziyaretçi sayısı ve ziyaretçinin site içerisinde geçirdiği süreyi hesaplayarak Alexa sıralaması hesaplanmaktadır. 

 

Alexa sıralaması son 3 aylık veriler gözönüne alınarak hesaplanmaktadır. Özellikle, organik trafik önemli yere sahiptir. 

 

 

Alexa Sıralaması Nasıl Sorgulanır?

 

Yeni  yada ziyaretçisi olmayan web sitelerinin Alexa sıralaması olmayabilecektir. Trafiği az yada hiç olmayan web siteleri sıralamaya dahil edilmemektedir.

 

Web sitenizin Alexa sıralamasını sorgulamak için Alexa resmi sitesine giriş yapabilirsiniz. URL alanına web sitenizin alan adını yazarak ilgili verilere ulaşabilirsiniz. 

 


 

 

Alexa sıralamanız yukarıdaki şekildeki gibi bir veriyi size sunacaktır. Uluslararası sıralamanız This Site Ranks alanından görünmekte ve ulusal yani Alexa Türkiye sıralaması ise Country Alexa Rank alanından görünmektedir. 

 


Alexa Sıralaması Nasıl Düşürülür?

 

Alexa sıralaması yükseltme gibi cümleler duyabilirsiniz. Burada bahsedilen aslında alexa sıralaması nasıl düşürüleceğidir. Çünkü, Alexa sıralaması 1'den başlayarak yapılmaktadır yani en iyi site 1 numaralı sitedir. 

 

Alexa sıralamasını düşünmenin bazı yapay yöntemleri elbette olabilecektir. Biz konumuzda bu yöntemlere yer vermeyeceğiz. Çünkü, sunni yükselişler hem kendimizi hem de diğer kişileri kandırıyor gibi görünse de sunni yükselişlerin reklam kazançlarına bir etkisi olmayacaktır.

 

Alexa sıralamasını etkileyen 2 faktör olduğunu söylemiştik. Birincisi ziyaretçi sayısı ikincisi ise ziyaretçilerin sitemizde geçirdikleri süreler. 

 

Ziyaretçi sayısını artırmak için Google'dan faydalanabiliriz. Web sitemize kaliteli ve özgün içerikler oluşturarak daha fazla ziyaretçinin sitemize gelmesini sağlayabiliriz. 

 

Ziyaretçileri web sitemizde tutmak için ise, popüler konular, benzer konular gibi eklentileri kullanarak ziyaretçilerin dikkatini çekebiliriz. Ziyaretçilerin aradığını bulmasını sağlayarak tekrar sitemizi ziyaret etmesini sağlayabilir, akıcı yazılar ile sıkılmamalarını sağlayabiliriz. 

 

İşin özü, kaliteli web sitelerinin Alexa sıralaması da düşük olacaktır!

 

 

Alexa Sıralaması ve Google Algoritmaları

 

Geçmişte Alexa sıralaması Google algoritmaları arasında yer almakta ve Google aramalarında Seo kriteri olarak görülmekteydi. Fakat, Google tarafından yapılan açıklamadan sonra artık sıralamaya hiçbir etkisinin olmadığı açıkça ifade edildi. 

 

Google aramalarında üst sıralara çıkmak için Alexa sırasının herhangi bir önemi bulunmamaktadır.

 

 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim