Anket Doldurarak Para Kazanmak Mümkün mü?

Evet mümkün. Hatta aylık 2000 dolar kazanmanız bile mümkün. “Abart abart… Blog senin ya 2000 yaz 5000 yaz.. Yazabildğin kadar yaz ki, rakam ne kadar yüksek olursa, insaların iştahını kabartma potansiyeli de o kadar yüksek olsun tabi…”

Diye düşünmeyin çünkü niyetim gerçekten o değil.

Bana sorarsanız bu işten ayda 200 dolar da, 1000 dolar da hatta 2000 dolar da kazansanız anket doldurarak para kazanma fikri ciddi anlamda zaman kaybı.

Neden?

1- Yaptığınız işin size hiç bir katkısı olmaması: Anket doldurarak ne bir bilgi birikimi elde ediyorsunuz ne de bir tecrübe.

Sürekli aynı işi yapıyor, yaptığınız işten hiç bir şey öğrenmiyor, yaratıcılığınızı, fikirlerinizi köreltiyor hatta zamanınızın çok büyük bir bölümünü bu işe ayırdığınız için başka işlere zaman ayırmayıp, yapabileceğiniz daha güzel başka potansiyel işlerin de önünü kapatıyorsunuz.

2- Para kazanmak için, işin devamlılığını sağlamak için sürekli uğraşmanız, bu işe süreki vakit ayırmak zorundasınız. Bir ay 1000 dolar kazandığınız zaman öbür ay da 1000 dolar kazanmak için yine ay boyunca baya uzun saatler anket doldurarak zaman ve emek harcamanız gerekiyor.

3- Bu işlerin ne kadar geleceği olabilir ki ? Yani bugün var olan anket siteleri 5 yıl sonra da var olacak mı ya da 10 yıl sonra ? Bu işi ne kadar devam ettirebilirsiniz ? Bu işler bir gün biterse ve sizin alternatif işlere yönelmeniz gerekirse o zaman ne yapacaksınız ?

Ee siz zaten 5 yılınızı sadece anket doldurarak, yaptığınız işin doğası gereği size hiç bir katkı sağlamadığı için hiç bir şey öğrenmeden, kendinizi geliştirmeden, fikirlerinizi körelterek geçirdiniz.  Sonrasında ne yapacaksınız ? Başladığınız noktaya, sıfır notkasına sıfır bilgi birikimiyle tekrar geri dönecek ve tekrar sıfırdan başlamak zorunda kalacaksınız.

Ben sizin yerinizde olsam değerli vaktimi blog açma gibi işlere yatırım yaparak kullanırdım. ( ki öyle de yapıyorum )

Ama… “Yok kardeşim, sen ne anlarsın. Ben zaten ek gelir olarak yapacağım bu işi 3 – 5 bir şey kazansam da bana yeter. Sen bilgini ver geç” derseniz yazımı okumaya, anket doldurarak para kazanma ile ilgili altta paylaştığım detaylı bilgileri incelemeye pek tabi devam edebilirsiniz.

Neyse, anket ile para kazanmanın hangi koşullarda size ne kadar gelir getireceğini ve nasıl kazanacağınızı yazının devamında detaylıca anlattım.

Ama ondan önce anket doldur para kazan piyasasındaki kazanç sisteminin nasıl işlediğine değinmek isterim.

#Online anket siteleri genel olarak size direkt para vermezler. Doldurduğunuz anket başına puan kazanırsınız. Bu puanlar belirli bir miktara ulaştıktan sonra çeşitli ödüllere çevrilir.

Bu ödüller alışveriş çekleri, indirim kuponları, çeşitli promosyon ürünleri olabilir.

Tabi bu puanların karşılığını nakit olarak alabildiğiniz siteler de var. Belirli miktardaki puana ulaştığınızda puanlarınız nakde çevrilir ve paypal, payoneer, skrill aracılığı ya da çek olarak size iletilir.

#Bir örnek üzerinden genel olarak işleyişi aktarayım:

Anket başına 10 anket puan kazanıyorsunuz diyelim. Bu anket puanın nakit olarak karşılığı 0,05 dolardır. Sitenin nakit ödeme alt limiti 50 dolardır.

Buna göre 50 dolara ulaşıp ödeme alabilmeniz için 1000 anket puanına ulaşmanız gerekiyor. Bu da 100 adet anket doldurmanız demek.

Günde 2 adet anket gelse yaklaşık 3 ayda 50 dolar ödeme limitine ulaşırsınız. Bu da ayda 16 dolar yapar. Biz buna ayda 80 TL diyelim.

Anketleri doldurmak genelde 15-30 dakika kadar sürüyor. Yani buna göre günde 1 saatinizi anket doldurarak geçirip ayda 80 lira kazanacaksınız.

Tabii bu durum, iyi yanından bakarsak böyle. Anket piyasasındaki sıkıntılara baktığımızda işin rengi değişiyor.

Genel olarak anket doldur para kazan sloganı ile iş yapan online anket sitelerinde hemen altta sıraladığım gibi sıkıntılar var. Buna rağmen gerçekten anket doldurarak para kazandıran güvenilir siteler yok mu?

Elbette var. Yazının devamında bu sitelere değineceğim.

Mesela bir kullanıcı ilk başta bir iki anketin geldiğini, daha sonra 2 ay geçmesine rağmen hiç anket gelmediğini belirtmiş.

Diğer bir kullanıcı ise, hediye kazanmak için gerekli olan 10 bin puana yaklaştığında anketlerin kesildiğini, bir süre sonra üyeliğinin sahte hesap nedeniyle iptal edildiğini söylemiş.

Kullanıcı hesabın sahte olmadığını, kaldı ki sahte olsa bile 50 küsür anket doldurana kadar bunu nasıl tespit edemedikleri konusunda isyan etmiş.

Tüm şartları yerine getirmelerine rağmen kazançlarının hesaplarına geçmediğini belirten kullanıcıların sayısı da bir hayli fazla.

Hatta puanlar karşılığı kazanılan indirim kuponları için gönderilen kupon kodlarının yanlış çıktığından şikayetçi olan kullanıcılar da var.

En çok şikayet edilen konulardan biri de, gönderilen anketin ortasında, bu anket için uygun değilsiniz uyarısı ile anketin iptal olması.

Yani kullanıcı 10 dakika boyunca sorulara cevap veriyor fakat sonunda bu anket için uygun olmadığına kanaat getirilip anket iptal oluyor. Boşuna geçmiş bir 10 dakika…

Anket Doldurarak Para Kazanmak - Şikayetler
Anket Doldurarak Para Kazanmak – Şikayetler

#Tabi yazının devamında değineceğim anket doldurarak para kazandıran siteleri internette araştırdığınız zaman ( forumlarda ve şikayet var gibi platformlarda ) anket doldurarak para kazanma konusunda bazı sıkıntılar olduğunu kendiniz de göreceksiniz.

Anket Doldurarak Ne Kadar Para Kazanılır?

Şöyle ki anket doldurarak para kazanma işi iddia edildiği gibi yüksek gelir getiren bir uğraş değil aslında. Genel olarak anket başına ortalama 0,50 dolar kazanabiliyorsunuz.

Eğer bu işe ciddi vakit ayırırsanız aylık yaklaşık 150-200 dolar kazanmanız mümkün.

Biliyorum ayda 1000 dolar hatta 2000 dolarlardan bahsedenler de var. Mümkün mü? Evet mümkün. Ama nasıl, bir bakalım.

#Birincisi, anket doldurarak para kazandıran siteler genelde referans sistemi kullanırlar.

Siz anket sitesine kayıt olursunuz. Size bir referans kodu veya linki verilir. Eğer sizin referans numaranız veya linkiniz aracılığı ile başka insanlar da kayıt olursa siz de referanslarınızla kayıt olan kişilerin tamamladıkları anketlerden pay alırsınız.

Mesela referansınızla 500 kişiyi üye yapmayı başardınız. Siz hiç anket yapmasanız dahi, sizin referansınızla üye olan kişilerin tamamladıkları anketlerden pay alarak kazanç elde edebilirsiniz.

#İkincisi bu tip paralı anket sitelerinde seviye sistemleri de mevcuttur. Anket çözdükçe ve referansınızla üye olan kişi sayısı arttıkça seviyeniz de artar.

Seviyeniz arttıkça anket başı kazancınız da daha çok olur. En yüksek seviyeye geldiğinizde anket başına 20 dolara kadar kazanç elde edebilirsiniz.

#Üçüncüsü para kazandıran anket siteleri için en uygun profili oluşturursanız, doldurmanız için size gönderilen anket sayısı da o kadar çok olur. Bu tür profilleri nasıl oluşturacağınıza bir sonraki başlıkta değindim.

#Son olarak sadece bir tane değil de bir çok anket doldurma sitelerine üye olursanız, yani hepsini tek bir iş olarak görürseniz, toplamda iyi bir gelir elde edebilirsiniz.

Şöyle düşünün;

Başka hiçbir işiniz yok. Bütün gün bilgisayar başındasınız. Piyasada ne kadar para kazandıran anket siteleri varsa hepsine üye oldunuz. Uygun bir profil oluşturdunuz.

Her gelen ankete uygun cevaplar vererek günün büyük bir bölümünde anket doldurdunuz. Size verilen referans linkleri ile öncelikle yakın çevrenizi bu sitelere üye yaptınız.

Daha sonra ise sosyal medya hesaplarınızdan, varsa kişisel bloglarınızdan, üye olduğunuz forumlardan yani tüm sosyal mecralardan anket doldurarak para kazanma işinin pazarlamasını yaparak insanların referansınızla anket doldurarak para kazandıran sitelere üye olmalarını sağladınız.

Bu referans sisteminde en tepeye çıktınız. Seviyeniz de en tepede. Tüm zamanınızı bu işe harcıyorsunuz ve en az 3 yıldır bu işi yapıyorsunuz. (Süre pazarlama gücünüze göre değişiklik gösterbilir)

Ancak bu şekilde ayda 2000 dolar kazanma şansınız var.

Evet, aylık 2000 dolar internetten anket doldurarak para kazandığını iddia edenler, doğru söylüyor olsalar bile bu işin her yönü ile full zamanlı olarak tamamen bu işle uğraşan kişilerdir.

Siz de anket doldurarak para kazanmak için var olan tüm anket sitelerine üye olursanız, tüm zamanınızı bu işe verir, devamlı olarak anket doldurur ve bu anket sitelerinin size verdiği referans linkler ile başlarını ikna edip, anket sitelerine linkiniz aracılığı ile üye yaparsanız, siz de pek tabi bu miktarları kazanabilirsiniz.

Anket Doldurarak Nasıl Para Kazanılır?

Bütün gününüz bilgisayar başında geçiyorsa, vaktiniz bolsa, sosyal medyada, forumlarda aktifseniz, çevreniz genişse ve ikna kabiliyetiniz yüksekse anket doldurarak para kazanma konusunda başarıyı yakalayabilirsiniz.

Anket doldurarak nasıl para kazanılır, bazı ipuçlarıyla beraber adım adım inceleyelim.

1-İnternetten anket doldurarak para kazanma konusundaki yapmanız gereken ilk adım, anket doldurma sitelerine kayıt olmak. Yazının devamında bu tür siteleri listelerini bulabilirsiniz.

Kayıt olurken ve ilk anketinizi doldururken şu hususlara dikkat edin;

#Kayıt olurken ana e-posta adresinizi vermeyin. Hatta mümkünse sadece anket doldur kazan işlemleriniz için ayrı bir mail adresi alın.

Çünkü anket sitelerine kayıt olduğunuz andan itibaren mmail kutunuz ciddi anlamda spam mesajların istilasına uğruyor.

Anket sitelerine kişisel bilgileriniz ile kayıt oluyorsunuz. Kayıt sonrasında sizin ilgi alanlarınızı, ekonomik durumunuzu, medeni halinizi vb. gibi yaşantınızla ilgili bilgileri tespit etmek için ufak bir anket sunuyorlar.

Bu noktada size birkaç ipucu vereyim:

İlk etapta size sunulan bu anketi dikkatli bir şekilde doldurmanız gerekiyor. Çünkü bundan sonra size sunulacak anketler, burada verdiğiniz bilgilere göre size gönderilecek.

Bazı anketler, şirketlerin müşterilerine sundukları veya sunacakları ürün ya da hizmetler için strateji geliştirmeleri konusunda bilgi sağlayan araçlardır. Bu nedenle sizin de müşteri kişiliğiniz ile öne çıkmanız gereklidir.

Mesela, bir otomobil firması, geliştireceği otomobil için bir pazar araştırması yapıyor. Tabi bu firmanın hedef kitlesi doğal olarak otomobil sahibi olan ya da otomobillere ilgi duyan kişiler olacaktır.

Sizin ilk etapta anket sitelerine vereceğiniz bilgiler içerisinde otomobil sahibi olmasanız bile otomobil sahibi olduğunuz veya otomobillere ilgi duymadığınız halde ilgi duyuyormuşsunuz gibi bilgilerin yer alması, size daha çok anketin gelmesini sağlayacaktır.

Çocuk sahibi olmasanız bile en az 3 çocuk sahibi olduğunuz bilgisini paylaşmak, bebek ve çocuklara yönelik firmaların anketlerinin size ulaşmasını sağlayacaktır.

#Üyelik profili oluştururken aşağıda verdiğim ipuçlarına uyarsanız, kazanç şansınız daha da artar:

  • Kadın hesabı oluşturun ve mutlaka evli olun. Yaşınız 40’ın altında olsun. Doğum tarihinizi bir yere not edin.
  • En az 3 çocuğunuz olsun. Biri en fazla 16 yaşında, biri en fazla 6, biri de en fazla 6 aylık olsun. Yaşlarını belirlerken kendi yaşınızı da hesap edin. Çocuklarınızın doğum tarihlerini bir yerlere not edin.
  • Üniversite mezunu olun. Doktor, mühendis, yöneticilik gibi elit mesleklerden birini seçin. Karar alıcı ya da kararları etkileyici bir pozisyonda yer aldığınızı belirtin.
  • Yıllık kazancınızı yüksek tutun. En az 100 bin TL olarak belirleyin.
  • Sık sık araba, ev, telefon, bilgisayar değiştiren biri olun.
  • Pahalı zevkleriniz olsun. Misal, antika eşyalar ile ilgilenmek, evde köpek beslemek, resim sergilerine katılmak vs. gibi.
  • Sigara, alkol gibi sağlıksız alışkanlıklarınız olsun. Fakat spora da ilgi gösterdiğiniz, fitness, koşu gibi alanlarda da aktif olduğunuzu belirtin.
  • Medikal sağlık sorunlarınız olsun mesela. Diş protezi kullanmak, şeker hastası olmak, lens kullanmak vs.
  • Verdiğiniz sahte bilgileri mutlaka bir köşeye not edin. Bazı ciddi anket siteleri birtakım algoritmalarla çalışır. Anketlere, bu bilgilere göre yanıt verin, tutarlı olun. Yaşınız 30 olup çocuğunuz 16 yaşında olursa üyeliğiniz iptal olacaktır.

Yani anlatmak istediğim, ilgi alanlarınız ve yaşamınız ile ilgili bilgileri tanımlarken varmış gibi bir role bürünmeniz, size doldurmanız için daha çok anket gelmesini sağlayacaktır. Böylece anket doldurarak para kazanma konusunda kazanç şansınız artacaktır.

2-İkinci adım size sunulan anketleri takip etmek. Genelde yeni bir anket olduğu zaman size e-posta yolu ile haber verilecektir.

Fakat bazı anket doldurma sitelerinde takibi sizin yapmanız, sürekli hesabınıza girip kontrol etmeniz gerekebiliyor.

Bir de bu tip takipte olmanız gereken siteler için özel tarayıcı eklentileri de mevcut. Eklentileri tarayıcınıza kurarak, her yeni anket geldiğinde bilgi sahibi olabiliyorsunuz. Yazının devamında bu eklentilere de değineceğim.

3-Şunu da belirtmeliyim ki anket doldurarak para kazanma noktasındaki en önemli adım ise anketleri bilinçli doldurmak.

Şöyle ki, her anketten kazanç sağlamanız mümkün olmuyor. Anketin size uygun olması önemli. Bunu da anketin ilk bir kaç sorusundan tespit edebiliyorlar.

Bu ilk sorulara verdiğiniz yanıtlara göre anket devam ediyor. Ya da maalesef bu anket için uygun değilseniz diyerek size gönderilen anketi iptal edebiliyorlar.

Mesela anketin ilk sorusunda diyet yapıp yapmadığınız sorulabiliyor. Eğer diyet yaptığınız bilgisini verirseniz anket iptal olabiliyor. Çünkü anket cipsler ile ilgili. Diyet yapan bir insanın cipslere olan ilgisi o anda negatif olacaktır. Bu da anketin sonucuna direkt etki edecektir.

Bu bilgi sizin gönderilen anket için uygun olmadığınız sonucunu doğuracak ve anket sizin iptal olacaktır. Anket iptal olduğu için de herhangi bir kazanç elde edemeyeceksiniz.

Anketlerin ne ile ilgili olup olmadığı ilk bir iki soruda anlaşılmayabilir. Bu nedenle ilk bilgileri doldururken acele etmemeniz, vereceğiniz cevapları dikkatlice seçmeniz gerekecektir.

4-Son olarak, size gönderilen anketleri mutlaka bitirmeniz gerekir. Anketi yarım bırakmak, anketin iptal olmasına neden olur.

Özellikle doldurması 30 dakika süren anketlerde 25 dakikadan sonra anketi kapatmak, 25 dakikanın boşa gittiği anlamına gelir.

Bu nedenle anketlerde size verilen tahmini süre bilgisine dikkat edin. O süre içerisinde bitiremeyeceğiniz anketlere başlamayın. Daha sonra vaktiniz olduğunda doldurmanız daha sağlıklı olacaktır.

5-Gerçekten anket doldurarak para kazanma ya da anket doldurarak ek gelir elde etmek istiyorsanız, bir site ile yetinmemelisiniz. Birden çok anket doldurma sitelerine üye olmak daha mantıklı olacaktır.

Çünkü her dakika ya da saat başı size anket gelmiyor.

Şanslıysanız günde 3 anket doldurabilirsiniz. Sadece bir anket sitesine bakarsanız, bazen günlerce, hatta aylarca anket gelmeden beklersiniz.

Ve her anket aynı miktarı kazandırmıyor. 30 dakikalık bir anket size 0.50 dolar kazandırırken, 5 dakikalık bir anket size 3 dolar kazandırabiliyor. Az önce yukarıda belirttiğim gibi uygun olmadığınız için anket iptalleri de olabiliyor.

Güvenirliğine emin olduğunuz ne kadar anket doldurarak para kazandıran site varsa üye olmanız anket doldurarak para kazanma konusundaki şansınızı arttıracaktır.

Anket Doldurarak Para Kazandıran Siteler

Gelelim anket sitelerine. İnternette birçok paralı anket sitesi mevcut. Yazının bu kısmında anket doldurma siteleri ne kadar güvenilir sorusu da cevap vermeye çalışarak anket doldurma sitelerini listeledim.

1-ySense (buradan üyelik oluşturabilirsiniz) 2007 yılından beri hizmet veren ySense şimdiye kadar üyelerine yaklaşık toplamda 40 milyon dolar kazanç sağlamış. Bu yönüyle ySense en çok kazandıran, en güvenilir anket ile para kazanma sitesi olarak ön plana çıkıyor.

Anket Doldurarak Para Kazanma - Paralı Anket Sitesi Ysense
Anket Doldurarak Para Kazanma – Paralı Anket Sitesi ySense

ySense ile sadece anket doldurarak para kazanma değil, çeşitli yan görevler de mevcut. Bu görevler genelde size verilen kelimeyi Google’da aratma, reklamlara tıklama, video izleme, uygulama deneme gibi basit işlemlerden oluşuyor.

Doldurduğunuz anket başına 0,05 ile 2 dolar arasında kazanç elde edebiliyorsunuz.
Görevlerde ise 0.01 dolardan 5 dolara kadar kazanç elde etmeniz mümkün.

Bazı görevlerde sizden bir ürün satın alıp, deneyip buna göre anket doldurmanız isteniyor. Bu tür anketlerin ücretleri 20 dolara kadar çıkabiliyor.

Tabi ki bu yöntemi eğer gerçekten ihtiyacınız olan bir ürünse, anket teklifindeki ücrete göre ürünü daha ucuza mal etme konusunda avantajlı duruma gelecekseniz eğer, o zaman uygularsınız.

Anket Doldur Para Kazan - ySense Anketler ve Görevler
Anket Doldur Para Kazan – ySense Anketler ve Görevler

Hesabınıza para çekebilmek için alt limit 20 dolar. Paranızı payoneer ile çekebiliyorsunuz. Payoneerden kendi hesabınıza para çekebilmeniz için hesabınızda en az 50 dolar olması gerekiyor. Çekim için de 2 dolar komisyon kesiliyor.

Bu nedenle ySense’den para çekebilmek için en az 52 dolar para biriktirmeniz gerekiyor ki payoneer aracılığı ile kendi banka hesabınıza paranızı aktarabilesiniz.

Anket ile Para Kazanma - ySense Ödeme Kanıtı
Anket ile Para Kazanma – ySense Ödeme Kanıtı

Referans sistemi mevcut. Sizin referans linkiniz ile üye olan kişilerin kazançlarının %20’si size aktarılıyor.

ySense’de bir de seviye yani level sistemi mevcut. Profilinizin değeri, doldurduğunuz anket ve yerine getirdiğiniz görev sayısı, referansınızla üye olan kişi sayısına göre seviyeniz artıyor. Seviyeniz arttıkça anket ve görev başına daha çok gelir elde edebiliyorsunuz.

Anket ve görevler sürekli gelmiyor. Oluşturduğunuz profile göre, seviyenize göre, anket ve görevlerin belirlenen kotalarına göre gönderilen anketlerin sıklığı ve süresi değişebiliyor. Bazen günde 5 anket 10 görev gelirken bazen de bir hafta boyunca hiçbir şey gelmeyebiliyor.

Anket ve görevleri sürekli kontrol etmeniz gerekiyor. Bunun takibini yapmak için ySense Addon tarayıcı eklentisini kullanabilirsiniz.

#ClixSense ile anket doldurarak para kazanma işleminde dikkat etmeniz gereken birkaç husus var:

  • Site gelişmiş bir algoritma kullanıyor. Doldurduğunuz anketlerde tutarsızlık tespit ederse hesabınızı iptal edebiliyor. Mesela anketin birinde şeker hastalığı rahatsızlığına sahip olduğunuzu belirtirken diğer ankette hiçbir sağlık problemi yaşamadığınızı belirttiğinizde sistem bu tutarsızlığı tespit edebiliyor.
  • Profilinizi oluştururken veya anket doldururken verdiğiniz bilgileri mutlaka bir kenara not alın.
  • Paranızı çekmek için en az 52 dolar biriktirin. Buna az önce değinmiştim.
  • Size verilen görevleri ve anket sorularını da dikkatlice okuyun. İngilizceniz yoksa mutlaka birkaç çeviri sitesinden kontrol sağlayın. Özellikle ücreti kabarık görünene anket ve görevlerde dikkatli olun.
  • Görevlerin başında uygun olup olmadığınızı anlamak için ufak bir test yapılır. Bu testleri doldururken dikkatli olun. Bazı görevlere bu testlerde verdiğiniz cevaplar nedeniyle kabul edilmeyebilirsiniz.
  • Referans linklerinizi sosyal mecralarda olabildiğince paylaşın. Ne kadar çok referansınız olursa o kadar çok kazanırsınız.
  • Anketleri ya da görevleri bitirmeden sayfalardan sakın çıkmayın, tarayıcıyı yenilemeyin. Sonuna kadar geldiğiniz anketler sadece bu yüzden iptal olabiliyor.

Eğer ySense ile anket doldurarak para kazanma ilgili problemleriniz, sorularınız varsa yine sitede bulunan Türkçe forumda diğer üyelerden yardım alabiliyorsunuz.

Özellikle size referans olan üye seve seve yardım edecektir. Çünkü sizin kazanmanız demek onun da kazanması demek.

Anket Doldurarak Para Kazandıran Siteler – ySense Türkçe Forum
Anket Doldurarak Para Kazandıran Siteler – ySense Türkçe Forum

Anket doldurarak para kazanma işinde gerçekten güvenilir ve en çok kazanç sağlayan paralı anket sitesi ySense’dir. İlk başlarda görev ve anketler az geliyor diye umutsuzluğa kapılmayın. Kendinizi kanıtlarsanız devamında ayda en az 150 dolar kazanç elde edebilirsiniz.

2-My İyo ( buradan üyelik oluşturabilirsiniz ) Almanya merkezli, Türkiye dahil tam 15 ülkede kullanıcılarına anket doldurarak para kazandıran sitelerden biri olan Myiyo, nakit para kazandıran anket sitelerinden biri.

Para Kazandıran Anketler - Myiyo Anket Doldur Para Kazan Sitesi
Para Kazandıran Anketler – Myiyo Anket Doldur Para Kazan Sitesi

10 yılı aşkın bir süredir faaliyette olan bu anket sitesi, puan sistemine sahip. Anket başına puan kazanıyorsunuz. Kolayca üye olup kendinizle ilgili ufak bir anket doldurarak anında 600 puan kazanıyorsunuz.

Puan karşılığı nakit kazancınızı panelinizden görebiliyorsunuz. Şu an için 100 puan karşılığı 0.61 TL olarak görünüyor.

Anket Doldurarak Para Kazandıran Siteler - Myiyo Puan Sistemi
Anket Doldurarak Para Kazandıran Siteler – Myiyo Puan Sistemi

Hesabınızda 20 Euro’ya karşılık gelen puan biriktirdiğinizde (20.000 puan), puanlarınızı nakde çevirip banka hesabınıza aktarabiliyorsunuz. Ülkemizde paypal aktif olmadığı için ödemeleriniz banka hesabınıza eft olarak gönderiliyor.

Anket ile para kazanma konusunda güvenilir sitelerden olan Myiyo’da referans sistemi de mevcut. Sizin referansınızla üye olan kişi ilk anketini doldurduğunda size de 500 puan tanımlanıyor.

Fakat tek referans kazancınız sadece bu oluyor. Clixsense’deki gibi referansınızın yaptığı her işlemden pay alamıyorsunuz.

Her yeni anket geldiğinde sistem size mail gönderiyor. Ya da tarayıcı bildirimleri ile de takip edebilirsiniz. Anket başına, anketin türü, karmaşıklığı ve uzunluğuna göre  500 ila 10.000 arası değişen puan kazanabiliyorsunuz.

Anketler genelde 12 dakika sürüyor. 12 dakikadan fazla süren anketler de olabiliyor. Fakat dilerseniz ankete ara verip daha sonra tekrar devam edebiliyorsunuz.

Para Kazandıran Anket Siteleri - Myiyo Anketleri
Para Kazandıran Anket Siteleri – Myiyo Anketleri

Myiyo anket doldurarak para kazanma sitesi, güvenilir olmasına rağmen gönderdiği anket sıklığı sizi tatmin etmeyebilir. Henüz Türkiye’de kullanıcı veri tabanı oluşturduğunu söyleyen firma, nadiren anket gönderiyor.

Alt limit için kazanmanız gereken puanları toplamak için uzun süre beklemeniz gerekebilir.

3-Toluna ( buradan üyelik oluşturabilirsiniz ) İnternetten anket doldurarak para kazanma konusunda bir diğer ücretli anket sitesi Toluna. Daha çok puan karşılığı ödül almanız üzerine kurulmuş bir sistemi mevcut.

Kazandıran Anket Siteleri - Toluna
Kazandıran Anket Siteleri – Toluna

İlk kayıt olduğunuzda sistem size 500 puan tanımlıyor.
Anket başı en az 1000 puan kazanıyorsunuz.
Her 3000 puan 1 dolara karşılık geliyor.

Size anket gönderdiklerinde, bu anketten ne kadar puan kazanacağınız size söylenmiyor. Ancak anketi tamamladıktan sonra puan karşılığını öğrenebiliyorsunuz.

Puanlarınızı kullanmak için sınırlı süreniz var. Eğer 6 aydan fazla aktif değil ve puanlarınızı kullanmadıysanız, puanlarınız sıfırlanıyor.

Puan karşılıklarınızı alabilmek için de en az 40.000 puan toplamanız gerekiyor. Türkiye için şimdilik 40 bin paun karşılığında Cysend üzerinden telefon kontörü yüklemek için 25 TL tutarında hediye çeki alabiliyorsunuz.

Ayrıca 80.000 puan karşılığında n11 alış verişleriniz için 50 TL‘lik hediye çeki alabilirsiniz.

60 bin puan, yani 20 dolara ulaştığınızda nakit para talep edebiliyorsunuz. Ödemeleri paypal ya da skrill üzerinden yapıyor. Banka havalesi yok. Para çekebilmeniz için skrill hesabınız olması gerekiyor.

#Tabi şimdiye kadar size güvenirliğini kanıtlamış anket doldurma siteleri listesi sundum. Listenin bundan sonraki bölümünde yaptığım araştırmalar sonucunda şahsi olarak güvenirliğinden emin olmadığım online anket sitelerini maddeliyor olacağım.

4-MarketAgent ( buradan üyelik oluşturabilirsiniz ) 1.3 milyon gibi hatrı sayılır sayıda bir üye portföyüne sahip MarketAgent, anket doldurarak para kazandıran sitelerden bir diğeri. Avantajı, üye olur olmaz ilk anketiniz sonucu 3 euro vermesidir.

Anket doldurarak Para Kazanma Sitesi - MarketAgent
Anket doldurarak Para Kazanma Sitesi – MarketAgent

Anket başına 100 puan kazanıyorsunuz. 100 puan karşılığı 1 euro kazancınız oluyor. Referans sistemi ile kayıt ettirdiğiniz her üye başına da 0,5 euro kazanabiliyorsunuz. Tabii bu kazanç referansınızla kayıt olan üye ilk anketini doldurduğunda tanımlanıyor.

En az 3 anket doldurduktan sonra ödeme alabiliyorsunuz. Ödemelerinizi skrill hesabınıza gönderip nakit olarak çekebiliyorsunuz.

Türkiye kullanıcılarına ayda en fazla 2-3 anket geldiği söyleniyor. Burada asıl kazancı referans sisteminden elde edebilirsiniz.

5-Fikir Pazarı ( buradan üyelik oluşturabilirsiniz ) Research Now Firmasının Türkçe dilinde hizmet verdiği bir anket firması. Doldurduğunuz her anket için puan kazanıyorsunuz. Puanlarınızı nakit olarak çekemiyorsunuz. Puan karşılıklarınız CarreFourSA hediye çeki olarak veriliyor.

Anket Doldurarak Para Kazanma - Fikir Pazarı Ödüllü anket Sitesi
Anket Doldurarak Para Kazanma – Fikir Pazarı Ödüllü anket Sitesi

Araştırmalarıma göre gönderilen anketlerin puan karşılıkları çok düşük. Siz anketi doldurana kadar, anket için ayrılan kotanın dolması gibi problemlerden de bahsediyor insanlar. Yine de kullanıcılar puan karşılıkları konusunda sıkıntı yaşamadıklarını dile getiriyorlar.

6-LifePoints ( buradan üyelik oluşturabilirsiniz ) dünyaca ünlü danışmanlık şirketi Kantar bünyesinde bulunan Lightspeed Research Limited şirketinin bir iştiraki olan LifePoints, daha önceden Global Test Market olarak biliniyordu. Kapanan My Survey anket doldurma sitesi ile birleşerek şu an 16 ülkede yaklaşık 5 milyon kayıtlı üyesiyle hizmet veriyor.

Anket Doldur Para Kazan Siteleri – LifePoint
Anket Doldur Para Kazan Siteleri – LifePoint

LifePoints ile anket başına puan kazanıyorsunuz. Kazandığınız puanları nakde çevirebiliyor ya da hediye çekleri alabiliyorsunuz. Nakit çekim için 15 dolar sınırına ulaşmanız gerekiyor. 15 dolar için 1150 puan toplamanız gerekiyor.

Fakat zannediyorum Türkiye için nakit ödeme alamıyorsunuz. Puanlarınızla sadece hediye çeki alabiliyorsunuz.

Puanların parasal olarak tam bir karşılığı yok ama tahminen 10 puan karşılığı 0,15 dolar yapıyor. Puanlarınızı hediye çekine dönüştürmek isterseniz de alt limit 725 puandır.

Şimdilik IKEA, Boyner, getir ve Nektar Organik firmalarından hediye çeki alabiliyorsunuz.

Online Anket Para Kazanma Sitesi LifePoint Paneli
Online Anket Para Kazanma Sitesi LifePoint Paneli

LifePoints anket doldurarak para kazanma sitesi anketleri e-postanıza geliyor. Panele giriş yapmadan anketleri doldurabiliyorsunuz. Bazı anketlerin süre ve kişi kısıtlaması oluyor. Anketi gelir gelmez en kısa sürede doldurmalısınız. Süre bittiğinde veya katılımcı sayısına ulaşıldığında anketi dolduramıyorsunuz.

Hemen hemen günde en az bir anket geliyor. Her anketin puan karşılığı belirtiliyor. Puanlar anketlere göre değişiyor. Anketler ortalama 30 puan değerinde.

LifePoints hakkında fazla bir şikayet bulunmuyor. Genel olarak hediye çeki tanımlamasının biraz uzun sürdüğünden (2-3 hafta) şikayet ediliyor.

7- Valued Opinions ( buradan üyelik oluşturabilirsiniz ) anket doldurarak para kazanma siteleri arasında en güvenilir firmalardan biri. Anket doldurarak puan kazanıyor, bu puanları hediye çeki olarak alabiliyorsunuz.

Valued Opinions - İnternetten Anket Doldurarak Para Kazanma Sitesi
Valued Opinions – İnternetten Anket Doldurarak Para Kazanma Sitesi

Anketler e-posta adresinize gönderiliyor. Bir anketi tamamlama ortalama 15-20 dakika sürüyor. Anket başına 5 ila 30 puan kazanıyorsunuz. 450 puana ulaştıktan sonra puanlarınızı hediye çekine dönüştürebiliyorsunuz.

Valued Opinions şimdilik HepsiBurada ve CY.SEND firmalarından hediye çeki tanımlıyor. Bu anket doldurarak para kazanma sitesinde bir de rozet sistemi var. Düzenli olarak anket doldurdukça seviyeniz artıyor. Seviyeni arttıkça size daha fazla anket gönderiliyor.

Para Kazandıran Anket Siteleri - Valued Opinions Anketleri
Para Kazandıran Anket Siteleri – Valued Opinions Anketleri

Size uygun anketlerin gönderilmesi için kayıt olduktan sonra birçok bilgi ve detayın bulunduğu bir anketi doldurmanız isteniyor. Bu giriş anketinden sonra e-postanıza anketler gelmeye başlıyor. Anketler çok sık gelmiyor ve katılımcı ve süre kısıtlaması mevcut.

Valued Opinions’ta anket doldurarak para kazanma biraz sıkıntılı. Puan kazanmak için uzun süre beklemeniz gerekiyor. Fakat hediye çeki tanımlaması mutlaka ve kısa sürede gerçekleşiyor. Bu yönden güvenilir bir firmadır diyebiliriz.

8-Panel Station ( buradan üyelik oluşturabilirsiniz ) Ödüllü anket siteleri arasında yer alan Panel Station, puanlarınız karşılığı ürün alabileceğiniz bir sisteme sahip. Anket başı 100 ile 5000 arasında değişen ödül puan kazanabilirsiniz.

Online Anket Para Kazanma Sitesi - Panel Station
Online Anket Para Kazanma Sitesi – Panel Station

Puanlarınızla ödül alabilmek için en az 3000 puan biriktirmeniz gerekiyor. Ülkemizde sadece markafoni üzerinden puanlarınızla ürün alabiliyorsunuz.

Genel olarak şikayeti çok olan bir firma. Anket gelmemesi, puanların dönüştürülememesi gibi şikayetler bolca mevcut.

9-JTN Panel ( buradan üyelik oluşturabilirsiniz ) Anket doldurarak puan kazanabileceğiniz, puanlarınızı nakdee çevirip ödeme alabileceğiniz bir diğer anket doldurarak para kazanma sitesi JTN Panel.

İnternetten Anket Doldurarak Para Kazanma Sitesi - JTN Panel
İnternetten Anket Doldurarak Para Kazanma Sitesi – JTN Panel

Sitede anket doldurarak anketine göre değişen miktarlarda puan kazanıyorsunuz. 10 puan 0.6 TL yapıyor. 1000 puan yani 60 TL‘ye ulaştığınızda ödeme alabiliyorsunuz. Ödemelerinizi Skrill hesabınız ile nakit olarak çekebiliyorsunuz.

Site hakkında ödeme yapılmadığı konusunda bolca şikayet var. Fakat son zamanlarda bu şikayetlerle ilgilenildiği ve ödemelerin sorunsuzca yapıldığı bilgisini aldım.

10-Survey Pago ( buradan üyelik oluşturabilirsiniz ) Anket doldurarak para kazandıran sitelerden bir diğeri olan Survey Pago ile tamamladığını her anket için 0,25 ila 5 dolar arasında ödül kazanabiliyorsunuz.

Kazandıran Anket Siteleri - Survey Pago
Kazandıran Anket Siteleri – Survey Pago

Kazandığınız ödülleri nakit olarak değil hediye çeki olarak alabiliyorsunuz. Şu an için kazandığınız ödüller 20,06 TL’ye ulaştığınızda YemekSepeti’nden hediye çekine dönüştürebiliyorsunuz.

Panelinizde o an katılabileceğiniz anketler ve anketlerin ödül karşılıkları TL olarak gösteriliyor. Müsait anketleri görebilmeniz için sürekli panelinizi kontrol etmeniz gerekiyor.

Anket tamamlandığında kazandığınız ödül miktarı bakiyenize aktarılıyor. Anket süreleri 1 ila 45 dakika arasında değişiyor. Haftada 2-4 arası anket tamamlayabiliyorsunuz.

Online Anket Para Kazanma Sitesi Survey Pago Panel
Online Anket Para Kazanma Sitesi Survey Pago Panel

Survey Pago için genel olarak hediye çekini çok geç tanımladığı ve kazanılan ödüllerden sebepsiz yere kesinti yaptığı konusunda şikayetler mevcut. Şikayet maillerine de geri dönülmediği belirtiliyor. Bu yönüyle güvenilir bir anket doldurarak para kazanma sitesi olduğunu söyleyemem.

11-Mobrog ( buradan üyelik oluşturabilirsiniz ) Üye olduktan sonra akıllı telefonlarınıza indirebileceğiniz uygulamalar üzerinden ve bilgisayarınızdan anket yaparak para kazanabileceğiniz bir sisteme sahip.

Anket Yap Para Kazan Sitesi - Mobrog
Anket Yap Para Kazan Sitesi – Mobrog

Katıldığınız anket başına 0,10 ila 1 Euro arası para kazanabiliyorsunuz. Türkiye kullanıcıları için anket gönderimi çok az. 2 yıldır üye olup ancak 5 euro biriktirebildiğini söyleyen kullanıcılar mevcut.

Ödeme almak için alt limit yok. Skrill hesabınız üzerinden çekim yapabiliyorsunuz. Fakat para aktarımlarının çok uzun sürdüğü konusunda şikayetler oldukça fazla.

12-Ipsos ( buradan üyelik oluşturabilirsiniz ) Yukarıda listelediğim anket doldurarak para kazandıran sitelerden farklı bir sistemi mevcut.

Ipsos normalde dünya çapında öncü piyasa araştırma şirketlerinden bir tanesi. 100’ü aşkın ülkede 5000’den fazla müşteriye hizmet veren ve yılda 70 milyondan fazla görüş toplayan, anket yapan bir firma. Benim yukarıda paylaştığım linkten gittiğiniz anket doldurma sitesi de işte Ipsos bünyesinde barından, ipsos tarafından yönetilen bir anket oluşumu aslında.

Yine bu anket firması ile de pekala anket doldurarak para kazanmanız mümkün.

Ipsos Anket Doldurarak Para Kazandırma Sitesi
Ipsos Anket Doldurarak Para Kazandırma Sitesi

Sistem şu şekilde işliyor: Yine üstte paylaştığım Ipsos linki üzerinden gittiğinizde karşınıza çıkan üyelik sayafasından yaşadığınız ülke, adınız soyadınız, doğum tarihi vs. gibi üyelik bilgilerinizi doldurarak üye oluyorsunuz. Yine veridğiniz üyelik bilgileri neticesinde de karşınıza ilgi alanlarınız doğrultusunda anketler çıkıyor.

Aslında dünya çapında öncü bir firma olduğu ve bir çok müşteriye anket hizmeti sağladığı için de anketleri dolduracak üyerlerine, yani size de doldurulacak anket sayısı açısından da doygun sayıda anket sunuyor demek yanlış olmaz.

Yine tabi ki anket doldurarak bu sistemde de puan kazanıyorsunuz ve kazandığınız puanlar da hediye kuponlarına dönüştürülebiliyor. Yani dolaylı olarak maddiyata dönüştürerek, anket üzerinden para kazanmış oluyorsunuz.

Bu anket sitesi için hesap oluştururken direkt facebook hesabınız varsa eğer, facebook hesabınız ile de üyelik oluşturabiliyorsunuz. Kazandığınız puanların süresiinin dolması gibi bir durum söz konıusu değil. Ancak şunu da belirtiyorlar, eğer uzunca bir süre anket davetlerine yanıt vermezseniz, yani sitede pasif kalırsanız, ilgilenmezseniz hesabınız etksizi hale getirilebilirmiş.

Bu da tabi ki eğer önceden doldurduğunuz anketler varsa ve bunların karşılığında belirli bir puan topladıysanız, bu puanlarınız da hesabınız etkisiz hale geldiği için boşa gidecektir.

Kazandığınız hediye kuponları tercihinize göre max. 4 hafta içerisinde ya posta yolu ile  fiziksel olarak ya da e-posta şeklinde elektronik olarak gönderiliyormuş.

Ipsos, sıkça sorulan sorular başlığı altında anketlere katılarak ne kadar para kazanabilirim? sorusunu şu şekilde cevaplamış:

“Hediyeler karşılığında değişebileceğiniz puanlar kazanırsınız. Doldurduğunuz anketler genellikle 5 ila 250 puan değerinde olur ve anket dolduran üyelerimiz ayda ortalama 4 ankete katılır.

Eğer size anketler karşılığında çok para kazanacağınız sözü verilmişse, bu teklif Ipsos’tan gelmemiştir (bu cümleyi direkt söylüyorlar) ve yasal bir teklif değildir. Ipsos üyesi olarak anketlere katılarak çok büyük paralar kazanamazsınız, bu muhtemelen diğer bütün resmi piyasa araştırması gerçekleştiren kurumlar için de geçerlidir… Söylediklerinizi dikkate alırız. Güzel hediyeler ile değişebileceğiniz puanlar kazanma şansına erişirsiniz. İlk siz haberdar olursuunz Söz verdiğimiz ödülleri size göndeririz.”

Sonrasında da kazanlar sayfamıza bakabilirsiniz diye bir de anket dolduran üyelerine bugüne kadar ne tür ödüller verdiklerini göstermek amaçlı bir sayfaya yönlendirme yapmışlar. Bu sayfada 300 TL değerinde amazon’da elektronik kategorisinde hediye kuponlar da var, 4000 euro değerinde avrupa tatili hediyeleri de var, 400 eur nakit ödeme hediyeleri de var.

Eğer anket doldurarak para kazanma işini kafaya koydursanız, bu işi yapacaksanız, bunu tek bir firma üzerinden yapmak yerine listede olan tüm firmaları değerlendirerek yapmak en mantıklısı diye düşünüyorum.

Keza her firma her gün, her saat başı dolduralacak anket göndermiyor. Tabi ki tüm firmaları değerlendirmelisiniz ki hem zamanınızdan, hem de gelirinizden max istifade edebilin. Bu yüzden, Ipsos’da değerlendirilebilecek anket firmalarından biri olduğu için de yazımda yer vermek istedim.

Kaynak: wpmavi.com

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim