Arkeologlar Mısırda Yeni Mumya Keşfettiler

Arkeologlar Mısırda Yeni Mumya Keşfettiler

Arkeologlar, Mısır'da 3600 Yıllık 15 Yaşında Genç Bir Kıza Ait Mumya Keşfettiler. Mısır'da Mumya ve Değerli Mücevherlerle Dolu Yeni Bir Keşif yaptılar. Arkeologlar Mısır'da yeni mumya keşfettiler, mumyanın genç bir kıza ait olduğu anlaşıldı.

Mısırîn Batı Şeria'da Krallar Vadisi yakınlarında Cehuty Projesi arkeologları tarafından Dra 'Abu el-Naga' nekropolünde gerçekleşti. Yapılan keşifte Genç bir kıza ait mumya 3600 yıl öncesine ait ve iki küpe, iki yüzük ve dört kolyeden oluşan değerli 74 parça mücevherden oluşan taşla süslendiği bulunmuştur.

Arkeologların Mısırda Keşfedittiği Mumya

Gökyüzü Tanrısını temsil eden amber şahin olan Horus ve muska olarak kullanılan iki Mısır böceği bulunan kolyedeki figürlerdir. Mısırlı Genç kızın mumyası, gelin kıyafetleri ile mücevherler bozulmamış olarak bulundu.

Keşfedilen mezar MÖ 1600 yıllarına ait ayrıca deriden yapılma iki adet top bulunmuştur. Genç kızın kulaklarında iki küpe, parmaklarında yüzükler ve boynunda kolyeler bulunuyordu. Ayrıca mezarın yanında minyatür bir mezar buldular.

Arkeologlar Mısır'da Yeni Değerli Taşlar Keşfettiler

Bulunan değerli eşyaların düğünde hediye edilen hediyelerin bir bölümü olduğu düşünülüyor. Arkeologların keşfettiği 15-16 Yaşlarında genç bir kıza ait Mumyanın bakımı yapılmasına rağmen  hasar gördüğü açıklandı. Mezar hırsızları tarafından hasar verildiği düşünülüyor.

Tek parça ağaçtan yapılma tabut beyaza boyanmış ve üzerinde yazıtlar bulunmaktadır. Tabutun boyutu 1,75 x 0,33 metre boyutlarındadır. Bulunan Mumya, Hatshepsut'un 18. Hanedanlığı döneminde Hazine ve Eserler Gözetmeni olan Eski Mısırlı Cehuty'in mezarlığının yakınında bulundu.

Mısır-İspanyol arkeoloji grubu keşfini Mısır'ın Turizm ve Tarihi Eserler Bakanlığı Facebook üzerinden duyuru yaptı.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim