Başarılı Bir YouTuber Olmak için Neler Gereklidir?


 Youtube dünya üzerinde kullanılmakta olan en büyük video içerik paylaşım platformudur. İnsanların tamamına yakın bir kısmı bu platformu aktif olarak kullanmaktadırlar.

YouTuber Nedir?

Youtuber olmak hem eğlenmek hem de para kazanmak demektir.

Basit düşünce ile Youtube yayını yapan kişilere Youtuber adı verilmektedir. Biraz daha detaylı bir tanımlama yapacak olursak, sürekli gelişmekte olan dijital dünya ile birlikte bildiklerini veya samimi içeriklerini video haline getirerek Youtube platformunda kanal açarak paylaşım yapan kişi veya gruplara Youtuber denilmektedir.

Nasıl YouTuber Olunur?

Youtuber olabilmek için herhangi bir yaş veya cinsiyet sınırlaması yoktur. Özgün içeriklerle, belirlenmiş kitlelere hitap edebilecek ve fikri olan herkes Youtuber olabilir. Ülkemizde de Youtube üzerinde geniş kitlelere ulaşmış, başarılı, hatta kendilerine televizyon kanallarında yer bulabilmiş, ödüller almış Youtuberlar vardır. Örneğin Kafalar, Orkun Işıtmak, Enes Batur gibi… Ancak bu iş sanıldığı kadar kolay olmadığı gibi Youtube üzerinde fenomen olmak ve geniş bir kitleye sahip olabilmek için dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır;

1. Youtuber olabilmek için ilk olarak yapılması gereken şey bir Youtube kanalına sahip olmaktır.

  • Youtube kanalı açabilmek için ise bir gmail hesabınız olmalıdır.
  • Daha sonra Youtube’a hesabınızla giriş yapmanız gerekmektedir.
  • Giriş yapıldıktan sonra sol üst köşedeki ‘’kanal oluştur’’ butonuna tıklayın.
  • Gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra ‘’tamam ‘’ butonuna tıkladığınızda Youtube kanalını açarak ilk işlem gerçekleştirilmiş olur

2. İkinci önemli adım ise özgün bir Youtuber olabilmek adına hedefinizi belirlemek olacaktır. En tanınmış kişi, en popüler kişi nasıl olurum?  gibi bir soruyla mı karşılaşıyorsunuz yoksa oluşacak olan kitlenize en iyi, en samimi şekilde nasıl hitap edeceğinizi mi araştırmalısınız? Öncelikli olarak karar verilmesi gereken püf nokta budur. Popülerlik kaygısı olmadan en samimi şekilde kitlenize hitap edecek içerikler çıkarmaya çalışmak sizi bir üst seviyeye taşıyacaktır

3. Kanalınıza ait olan temaya karar vermelisiniz. Bu konuda özgürsünüz. Kanal içerisinde ne tür videolar çekeceğinize karar vermeniz gerekmektedir. Bu kararı verirken trend videolardan, yapmaktan hoşlandığınız şeylerden, hobilerinizden veya günlük hayatınızdan faydalanabilirsiniz. Örneğin trend videolar arasında,

  • Oyun videoları çekmek
  • Teknolojik ürün tanıtımları
  • Makyaj-moda tanıtım videoları

vlog videoları gibi kategoriler bulunmaktadır. Bunlar haricinde arkadaş grubunuzla bir araya gelerek kendi veya evde kendi başınıza özgün içeriklerinizi oluşturabilirsiniz. Youtube kanalınız karma videolardan oluşan bir temaya da sahip olabilir. Misal olarak bu gün canınız yemek yapmak istedi ve bunu eğlenceli hale getirip Youtube videosu olarak kullanabilirsiniz.

Ertesi gün canınız seyahat etmek istedi buradan bir vlog videosu çıkarabilirsiniz. Burada önemli olan nokta videolarınızın sizin etrafınızda dönen olaylar olarak değerlendirilmesidir. Yani her ne videosu çekerseniz çekin merkezde mutlaka siz olmalısınız. İzleyici kitleler bütün bu içeriklerde sizi görmeli ve içerikleri ortaya çıkaran kişinin siz olduğunu bilmelidirler.

4. Youtube’da en önemli noktalardan birisi de kanalınıza isim bulmaktır. Aslında yalnızca isim ve soy isim kullanılarak bile bir kanal oluşturabilirsiniz. Unutmayın ki izleyicilerinizin tamamı sizi kanalınızın ismi ile hatırlayacak ve bilecektir. O yüzden ilham perilerinize bu noktada önemli bir görev düşmektedir. Hayal gücünüzü zorlayarak kanalınıza en uygun ismi bulmanız gerekmektedir.Youtuber olmak için sınırsız özzgürlüğe sahipsiniz , içerikler tamamıyla size ait.

Youtube ile Nasıl Para Kazanılır?

Youtube yoluyla gelir sağlamak istiyorsanız. Öncelikli olarak videolarınızın başına veya video aralarına reklam almanız gerekmektedir. Bunun için de Google’ın AdSense hesabı açmanız gerekmekte ve videolarınızı yüklerken gerekli kutucukları işaretlemeniz gerekmektedir. Bazı video içeriklerinin Youtube ilkelerine aykırı olduğu unutulmamalıdır. Bu tip aykırı içeriklere kesinlikle reklam verilmemektedir.

Sponsor veya marka anlaşması yaparak bu markaların tanıtımlarını, reklamlarını, ya da anlaşmanıza göre isimlerini videolarınızın içinde kullanarak da Youtube videolarından para kazanabilme imkanınız vardır.

Youtube ortaklığı ile de para kazanma şansınız vardır. Youtube kanalınızı içeriklerini inceler ve ona göre bir karar verir. Youtube’un size para kazandırabilmesi için  dikkat ettiği bazı kriterleri vardır.

İPUCU

En az 1000 aboneye ihtiyaç vardır. Onun haricinde bütün videolarınızın minimum 1000 kere görüntülenmiş olması gerekmektedir. Son olarak da kanalınızın görüntülenme sayısı en az 10.000 olmalıdır. Burada bahsedilenler minimum değerlerdir. Tıklanma sayınız ve takipçi kitleniz arttıkça kazandığınız para miktarı da bununla birlikte artış gösterecektir.

Kaynak: adtorium.com

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim