Blog ve Yorum

 

Blog ve yorum. Blog yazılarıma nasıl yorum yapılmasını sağlarım, blog yorum yazma, blog yorum alma, blog yorumları.

 

Blog yazarı mısınız yada blog yazarlarını anlamak isteyen birisi mi? Hangisi olursanız olun, blog yazarlarını mutlu etmek istemez misiniz? O halde, bloglara yorum yapınız. 

 

 

Blog ve Yorum

 

Blog yazarları, binbir zahmete girerek hazırladıkları yazıları için ziyaretçilerinden birkaç kelimelik de olsa fikirlerini merak etmektedirler. Olumlu yada olumsuz geri dönüşler her blog yazarının hoşuna gidecektir. 

 

Blog yazarıysanız ve blogunuza yapılan yorumları artırmak istiyorsanız ziyaretçilerinizi yorum yapma konusunda ikna etmeli ve basitçe yorum yapmalarını sağlamalısınız.

 

Blog'a Kolay Yorum Yapılıyor Mu?

 

Blogda yer alan yazılarınıza yapılan yorum sayısını artırmak istiyorsanız öncelikle ziyaretçiler gibi düşünmeniz gerekmektedir. Blogunuza ziyaretçi gibi girdiğinizde siz olsanız yorum yapar mıydınız?

 

Yada, yorum yapmaya karar verdiniz, kolay yorum yapabiliyor musunuz? 

 

Ziyaretçilere yorum yapmaları için üye olmaya zorluyorsanız birçok ziyaretçiniz yorum yapmadan sitenizi gezecek ve çıkış yapacaktır. Ayrıca, bot olup olmadığını test eden sistemin güçlü olmaması yani herkesi bot kontrolünden geçirmek ve rakam ve harflerden olan bir testten geçirmek  ziyaretçilere zaman kaybı oluşturacağı için yorum yapmalarına engel olacaktır. 

 

Ayrıca, oluşturulan yorumlar için onay sürecine alınması, sürecin uzun sürmesi gibi etkenler de diğer yazılarınıza aynı kişinin yorum yapma olasılığını düşürecektir. Ziyaretçiler anında etkileşimden hoşlanacaklardır. Belki yorumum yayınlanmaz! düşüncesi aklına geldiğinde yorum yapmayı bırakacaklardır.

 

 

Yorum Yazmaya Davet Nedir?

 

Blog yazılarınızda ziyaretçileri yorum yazmaya davet etmek de yazılarınızdaki yorum sayısını artıracak yöntemdir. Örneğin, siz hangi blogları takip ediyorsunuz? sorusunu sorarak yorum kazanabileceğiniz gibi teknik bir konuda yazı yazıyorsanız karşılaşılan sorunların çözümünü arayanlara da yorum yapmalarını isteyebilirsiniz. Burada önemli olan, teknik konularda sorulan sorulara en kısa zamanda ve tüm sorulara yeterli yanıtı veriyor olmanızdır. Bu sayede daha çok kişi soru soracaktır. 

 

 

Yorumlarla İlgili Yazı Yazma

 

Blog yazılarınıza gelen yorumlarla ilgili detaylı bilgi vermek ister ve o konuda yazı yazmaya karar verirseniz, hazırladığınız yazının başına ziyaretçinizin yorum yaparak sorduğu yazının görüntüsünü ve '... kişisinin sorduğu soruya istinaden konu hazırlanmıştır' gibi bir ibare ile konuya başlarsanız, yorumlara verdiğiniz değeri ziyaretçileriniz hissedecek ve daha çok yorum yazmaya başlayacakalardır.

 

 

Yorumları Yazıya Yazma, Ekleme

 

Blog yazılarınıza ziyaretçilerinizden gelen yorumları, yazılarınız üzerinde güncellemeler yaparak, değerli yorumları konunuzda paylaşmanız da ziyaretçileri yorum yapmaya özendirecektir. Elbette, konuya ekleme yaparken mutlaka yorumu yazan kişinin bilgisini de eklemeyi unutmamalıyız. 

 

Örneğin, blogum büyüyor mu? 6 işaret gibi bir konuda yazı yazmışsanız ve ziyaretçiniz 7. bir işaretten bahsetmişse ve bu fikre katılıyorsanız, konunuzda güncelleme yaparak eklemeler yapmanız hem yazınıza katkı sağalyacak hem de ziyaretçilerinizi yorum yapmaya teşvik edecektir.

 

Yorumlara Verilen Yanıtlar

 

Blog yazılarınıza yapılan yorumlara cevap veriyor musunuz? Yoksa, yorum yapmış daha ne yapayım mı diyorsunuz. 

 

Yorumlara 'yorumunuz için teşekkür ederim' bile yazmak yorumlara teşvik edilmesini sağlayacaktır. Çünkü, blogun güncel olduğunu ve yazarın yorumları tek tek incelediğini göstermektedir. 

 

Yorumlara cevap vermek için zamanım yok demeyin. Mutlaka onlara zaman ayırın. 

 


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim