Blog Yazarlığı Nedir? Blog Yazarlığı Nasıl Yapılır? Maaşı Nedir?

Blog yazarlığı nedir? Blog yazarlığı nasıl yapılır? Blog yazarlığı maaşı ne kadar? Blog yazarlığı hakkında bilinmesi gereken herşey.

 

 

Blog Yazarı Kimdir? Blog Yazarlığı Nedir?

 

Blog yazarı, internet üzerinden kişilere yazı yada resimler aracılığıyla makale yazarak bilgi veren kişidir. Bu işi yarı zamanlı yada tam zamanlı yapılmasına da blog yazarlığı denilmektedir.

 

Blog yazarlığı yapan kişi, yazı yazacağı alanında uzman olmalı ve hitap ettiği kitleyi memnun edecek bilgileri sunmalıdır. Bu sebeple de, sevdiğiniz, eğlendiğiniz ve yazı yazmaktan hoşlandığınız konularda blog yazarı olmanız, uzun soluklu projeler üretmenize katkı sağlayacaktır.

 

Blog Yazarlığı Nasıl Yapılır?

 

Blog yazarlığının nasıl yapılacağını adım adım anlatmaya çalışacağım. Blog yazarında olması gerekenler, blog yazmak için gerekli şartlar ve blog yazarı olmak için neler bilmeniz gerekiyorsa tek tek açıklayacağım.

 

1. Uygun Konu Seçimi

 

Blog yazarlığı nedir sorusunda uzmanlık alanınıza giren konularda blog yazmanız gerektiğini belirtmiştim fakat konu seçiminde dikkat edilmesi gereken detaylar mevcuttur. 

 

Uygun konu seçimi, blog yazarlığı yapmak isteyenler için en önemli dönüm noktasıdır. Uygun konu seçiminin yapılmaması kısa sürede blog yazarlığından vazgeçmenize ve yazı yazmamanıza sebep olacaktır. 

 

Blog yazarlığı yapmak isteyenlerin yaptığı en büyük hatalardan birisi de niş blog konuları tercih etmeleri ve tercih ederken de kazancı yüksek olan konular ile ilgili blog yazmak istemeleridir. Eğer, sadece para kazanmak için bu işi yapıyorsanız ( böyle kimseler vardır ve tek işleri blog yazmaktır) ozaman niş konuları tercih etmeniz önemlidir. Onun haricinde, hobi olarak blog yazarı olmak, kısmi zamanlı olarak blog oluşturmak istiyorsanız ve az olsun bizden olsun kazanç yöntemini tercih ediyorsanız, ilgi alanınızda olan ve yazmaktan hoşlandığınız konuda blog yazmak önemlidir. 

 

Blog yazarlığı nasıl yapılır sorusunda yapılan diğer bir hata da, sonu bulunmayan kategoride blog yazısı hazırlamaktır. Örneğin, blogumuz internetten ek iş yöntemleri ile ilgili ve bu doğrultuda hazırlanmıştır. Elbette, konu dışına çıkan bazı yazılar da mevcuttur fakat bunlar uzaktan da olsa blogumuzla ilgilidir. Örneğin, tasarruf yöntemleri. Para kazanmanın yanında tasarruf etmek de bir para değerlendirme yöntemidir. 

 

Özellikle, Google aranma hacmi yüksek diye her konuda blog yazısı hazırlamak kısa vadede ziyaretçi sayınızı artırabilecektir fakat blogunuz için kalıcı takipçiler edinemeyeceksiniz. Sonucunda da, uzun vadede yazı hazırlamadığınız her gün ziyaretçiniz azalmaya başlayacaktır. 

 

Uzman olduğunuz konuda blog hazırladığınızda takipçileriniz, blog alanınızla ilgili herşeyi, blogunuzda bulmaları gerekmektedir. Bu sayede takipçiler elde edebilir ve lider olabiliriz. 

 

 

2. Konu Araştırması

 

Blog yazarlığı nedir sorusuna uygun yanıtı aldınız ve blog yazarı olmaya karar verdiyseniz ilk olarak konu seçimi yapmalısınız. Sonrasında da seçmiş olduğunuz konu hakkında detaylı bilgiye erişmeniz gerekmektedir. 

 

Günümüzde bilgi değişkendir ve her geçen gün yeni bilgiler ortaya çıkmaktadır. Uzman olduğunuzu düşündüğünüz konularda bile bir eksiğiniz olabileceğini unutmayınız. 

 

Güncel bilgileri takip edebilmek adına rakiplerinizi sürekli ziyaret etmeli ve yazılarını okumalısınız. Kendinizin eksik olduğunuzu düşündüğünüz konularda eksikliklerinizi gidermeli ve hep bir fazlasını hedef kitlenize sunmalısınız. Ziyaretçiler, blogunuzu ziyret ettiklerinde aradıklarını bulmaları gerekmekte ve birbaşka siteyi ziyaret etme gereği hissetmemelidirler. 

 

 

3. Blog Yazarlığı Mı, Ücretli Yazarlık Mı?

 

Blog yazarlığı nedir, blog yazarlığı nasıl yapılır sorularına yanıtlar bulduk ancak gerçekten blog yazarı olmak istiyor muyuz? 

 

Birçok blog yazarı aslında ücretli yazarlık yapmaktadır. Bu sayede, kısa vadede az da olsa ihtiyaçlarını karşılayacak kadar para kazanabilirler. Hatta, bugün bile para kazanabilirsiniz! İnternette ücretli blog yazarı arayan birçok blog bulunmaktadır!

 

Blog yazarlığı yapmak isterseniz ise, kısa vadede gelir elde etmeniz pek mümkün olmayacaktır. Blogunuzun tanınması, ziyaretçi çekmesi, belirli bir kitleye sahip olması ve gelir elde etmeye başlamanız 6 ay gibi bir zaman alacaktır. 

 

Kendi blogunuzu açmaya karar verdiyseniz ve ben blog yazarı olmak istiyorum diyorsanız, Blog Nasıl Açılır, Adım Adım Blogger yazımızı okuyabilir ve blog açma, tema seçimi, blogger ayarlamaları, yazı yayınlama, seo uygulamaları gibi blog yazarlığı için gerekli olan tüm bilgilere sahip olursunuz. 

 

 

 Blog Yazarlığı Maaşı Nedir?

 

Blog yazarlığı yapmak istiyorsanız elbette ki blog yazarlığında en önemli faktör para kazanmaktır. İnternetten para kazanma yöntemlerinden birisi olan blog yazarlığı ciddi gelir elde etmek isteyenlerin en çok tercih ettiği yöntemlerden birisidir. 

 

Elbette, birçok internetten para kazanma yöntemleri de mevcuttur. 

 

 Blog yazarlığından gelir elde etmek, blog yazarak para kazanmak mümkündür! 

 

Blog yazarları birçok yöntem ile para kazanabilmektedirler. Bunlar, Google Adsense gelirleri, ürün tanıtımları, satış ortaklığı, diğer reklamlar ve backlink satışları gibi birçok açıdan para kazanılabilir.

 

Blog yazarlığı maaşı nedir sorusuna yanıtımız ise, değişken olduğu olacaktır. Aylık 200 TL ile 10000 TL arasında para kazanan geniş bir kitle mevcuttur. Popüler bloglar bile kalıcı gelir elde edememekte, dğeişken gelire sahip olduklarını söylemektedirler. Ancak, sürekliliği olan ve alanında uzman olduğunuz konuda blog yazarlığı yapmanız halinde aylık 500+ TL kazanmanız mümkün olacaktır. 

 

Blog yazarlığı kazancının 500+ TL olması sizi biraz üzebilir! Tatmin etmeyebilir! Ancak, unutulmamalıdır ki, blog yazarlarının kazancı yıllara göre artmaktadır. Bunun sebebi de, hitap ettiğiniz kitlenin çevrenizde yer alması ve popüleritenizin artması olacaktır. 

 

Internettenekis.com'un gelir tablosuna Blog Açarak Para Kazanılır Mı? konumuzda paylaşacağım. Buradan yola çıkarak başlangıçta ne kadar para kazandım, 1 yıl lık blog ne kadar kazanıyor yada uzun vadede kazanç nedir paylaşmaya çalışacağım. 

 

Blog yazarlığı nedir, blog yazarlığı nasıl yapılır ve blog yazarlığı maaşı, kazancı ne kadar gibi sorulara yanıt bulduğumuza göre, blogger olmak isteyenler için son önerim, sürekli olarak yazı yazacaksanız blog yazarı olmanızdır! İnternette birçok çöp denebilecek blog zaten vardır ve bir yenisini eklemenin anlamı yoktur. 

 

 

1. Google Adsense Ne Kadar Kazandırır? 

 

Blog yazarlarının hemen hemen hepsinin tercih ettiği gelir yönteminin ilki Google Adsense reklam gelirleridir. Tercih edilme sebebi ise, bir defa onay aldığınızda sitenizden düzenli ve sürekli gelir elde etmenizdir ve blog içeriğiniz ile uyumlu, ziyaretçi çerezleri ile uyumlu reklam gösterimi yapması, internet üzerinden reklamcılığın lideri olması sebebiyle önemli bir kazanç kaynağıdır. 

 

Google Adsense ne kadar kazandırır sorusuna bir örnek ile cevap vermek gerekirse, aylık ziyaretçi sayınız 20.000 olması durumunda ( oldukça kolay elde edilebilecek rakamdır) ve ziyaretçilerimizin %3'ü reklamlarımıza tıklarsa 600 kişi yapacaktır, kişi başına 0.5 TL kazandığımızı düşünürsek aylık 300 TL gelir elde etmemizi sağlayacaktır. 

 

 

2. Ücretli Yazarlık Ne Kadar Kazandırır?

 

Kendi blogunuzda yazı yazmak istemiyor yada hem kendi blogunuz için hem de ücretli yazarlık ypamak istiyorsanız, ücretli blog yazarlığına başlamadan önce kazanç durumunun ne olacağını bilmekte yarar bulunmaktadır. 

 

Ücretli yazarlık ne kadar kazandırır sorusuna bir örnek ile açıklamaya çalışalım. Ücretli yazarlık kabul eden bloglar her 100 kelime başına ortalama 1 TL ödeme yapmaktadırlar. Benim yazılarımda ortalama 1000 kelime yer almaktadır ve kazanç 10 TL olacaktır. Ayda 10 farklı makale yazabilirseniz yaklaşık olarak 100 TL kazanmış olacaksınız. 

 

Ücretli yazarlık kazanç olarak, harçlık çıkarmak yada boş zamanları değerlendirmek için, kârlı görünebilir fakat uzun vadede kesinlikle kayıp anlamına gelecektir. Ayda 5-10 makale yayınlamayı düşünüyorsanız ve bazen bırakmayı düşünüyorsanız ücretli yazarlık tam size göre demektir!

 

 

3. Ücretli Yazarlık Kabul Eden Servisler Nelerdir?

 

Ücretli yazar olmaya karar verdiyseniz yazılarınızı paraya çevirmek için bazı online servisleri kullanmanız, daha kısa sürede ücretli blog yazarı arayanlara ulaşmanız açısından önemlidir.

 

İçerik.net - Türkiye'nin İçerik Servisi

 

Hazırladığınız makalelerin 7/24 satışının yapıldığı, sizin yazı yazmak haricinde yapmanız gereken birşey olmadığı yerli içerik servisidir. 

 


 

 

Makaleleriniz kabul görmeye başladıkça ilerleyecek ve güvenilir hale geleceksiniz. Bu sayede kazancınız da artacaktır.  

 

Kazanmaya başla diyerek sisteme katılabilir ve makalelerinizden para kazanmaya başlayabilirsiniz.

 

 

 SadeceOn - Türkiye'nin Freelancer Platformu

 

İçerik.net benzeri bir sistem fakat ilgi alanı ve müşteri potansiyeli daha yüksek platform olma özelliğine sahiptir. 

 

Alıcı ile satıcı arasında güvenli alış-verişi sağlayarak ücretli yazarlık yapmak isteyenler için önerdiğimiz bir diğer içerik servisidir.

 

 

 Bionluk - Yetenekli Freelancer Topluluğu


SadeceOn benzeri içerik pazarlama servislerinden birisidir. 

 


 


Ücretli yazarlık yapmak istiyorsanız diğer bir pazarlama ervisi de bionluk olacaktır. Hadi başla'ya tıklayarak üye olabilir ve satışa başlayabilirsiniz.


ÖNEMLİ: Ücretli yazarlık yapmak istiyorsanız bir yazınız için birden fazla platformda satış yapmanızı önermemekteyim. Çünkü, aynı anda satış olabilecek ve müşteriyi mağdur edebilirsiniz. Bu sebeple, her 3 platformu yada daha farklı servisler kullansanız bile her bir serviste farklı konu ve içerikte makaleler hazırlamaya özen göstermelisiniz. 


Yazımızda blog yazarlığı nedir sorusuna yanıt bulduk ve blog yazarlığı nasıl yapılır konusunda kendi blogumuz üzerinden blog yazarlığını, avantajlarını ve dezavantajlarından bahsettik, ücretli yazarlık nasıl yapılır sorusuna yanıt bularak, blog yazarlığının ve ücretli yazarlığın ne kadar kazanç sağladığını hesaplamaya çalıştım.


Örnek olması açısından, blogunuzdan yada ücretli yazarlık yaparak kazanç elde ediyorsanız konu altından yorum yaparak fikirlerinizi paylaşınız, şimdiden teşekkür ederim.


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim