Blogger Eski Yazıları Yeniden Yayınlama

 

Blogger eski yazıları yeniden yayınlama. Blogger'da yazdığınız eskide kalan yazıları yorum ve link kaybı olmadan güncelelyerek yeniden yayınlama.

 

 

Blogger Eski Yazıları Yeniden Yayınlama

 

Blog güncellemeleri yapmak blogunuz için faydalı olacaktır. Önceden yazmış olduğunuz yazılarınız üzerinde günün getirdiği değişimler için güncellemeler yaparak blogger eski yazıları yeiden yayınlamak ziyaretçilerinize daha faydalı olmanızı sağlayacaktır. 

 

Blog yazarlığına başladığınızda ilk yazdığınız konular belki sizin için en önemli konular ve en dikkat ettiğiniz yazılar olabilecektir. Ancak, ilk yazılarınız ziyaretçilerinizin fazla olmaması sebebiyle de en az okunan yazılarınız olma unvanına sahip olacaktır. 

 

Gün geçtikçe ziyaretçi sayınız artacak, sosyal medyadan ve blog üzerinden takipçileriniz artacaktır ve yeni yazılarınız daha çok kişi tarafından okunacaktır. 

 

Eski yazılarınız üzerinde güncellemeler yaparak yeniden yayına almak, eski yazılarınızın tekrar okunmasını sağlamanın yanında Google tarafından da dikkat çekecek ve yeniden Google sıralamanızı değerlendirecektir. 

 

Ayrıca, eski yazılarımızı yeniden yayınlayarak hem sosyal medyada hem de feedburner sayesinde mail gönderilerek ziyaretçilerimizin sitemizi ziyaret etmesi sağlanacaktır.

 

Elbette, eski yazıları birebir kopyalayıp üzerinde değişiklikler yaparak yeniden yayınlamaktan bahsetmiyorum! Bu, tekrar eden içerik olacaktır ve faydalı olmayacaktır. Ayrıca, eski yazınızda bulunan yorumları kaybetmenize de sebep olacaktır. 

 

 

Blogger Eski Yazılar Yeniden Nasıl Yayınlanır?

 

Öncelikle, düzenlemek istediğimiz yazımızı yayınlar alanından buluyoruz ve  tıklayarak yazımızı düzenleme ekranına geliyoruz. 


Yazı üzerinde gerekli güncellemeleri yapıyoruz. Eklemeler yada çıkarmalar yaparak günümüzle uyumlu hale getiriyoruz. Yazı içerisinde gerekli güncellemeleri yaptıktan sonra sağ tarafta bulunan panelden Yayınlanma Tarihi alanına tıklıyoruz.




Tarih ve saati ayarla alanından yazınızın tekrar yayınlanmasını istediğiniz tarih ve saati girebileceğiniz gibi yazınızın anında yeniden yayınlanması için Otomatik alanını da işaretleyebilirsiniz.


Güncelle'ye tıklayarak işlemi sonlandırıyoruz. Blogger'da eski yazımız yeniden yayınlandı hem yorumlar kaybedilmedi hem de ziyaretçilere e-posta aboneliği üzerinden güncellenmiş yazımızdan haberdar edildi!


Google açısından da güncellenmiş yazılar oldukça önemlidir. Hatta Google, eski yazıların güncellenmesini önemle talep etmektedir! Geçen zamana ayak uydurulması mutlaka gereklidir!

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim