Blogger etiketlere açıklama ekleme

Blogger etiketlere açıklama ekleme
Blogger etiketlere açıklama ekleme
Bildiğiniz üzere Wordpress tabanlı sitelerde etiketlerin harici bir kategori sistemi bulunmakta ve bu kategori sayfalarına açıklama eklemek mümkün. Blogger üzerinde bir kategori sistemi olmadığı için genelde etiketler kategori olarak kullanılıyor ve Wordpress'deki gibi bir açıklama eklenemiyor.

Örnek bir kategori açıklaması.

Kategori özelliğini etiketlerden ayıran pek çok şey olsa da en göze batanlardan birisi de kategorilere açıklama girebilmektir. Bu özellik etiketlerde ne yazık ki bulunmuyor. Biz ise bugün bu özelliği Blogger üzerinde etiket sayfalarına ekleyeceğiz

Burada şunu belirtmekte fayda var, sitenize görsellik açısından bir farklılık katsa da çoğu blogda zaten etiket sayfaları noindex şeklinde dizine eklemeye kapalı olduğu için SEO açısından pek etkisi olacağını düşünmüyorum

Not: Bu işlemler için az miktarda da olsa html ve çok az css bilginizin olması gerekmektedir. Ayrıca sitenizin yedeğini almayın unutmayın.

Gerekli bilgilendirmeleri yaptığımıza göre başlayabiliriz.

  1. İlk olarak Blogger panelinde Tema > HTML'yi düzenle seçeneklerine tıklayın.
  2. Kodların bulunduğu alana bir kez tıkladıktan sonra Ctrl+F tuşlarına basın.
  3. Gelen arama yerine ]]></b:skin> yazıp Enter tuşuna basın.
  4. ]]></b:skin> kodunu bulduktan sonra ise bir satır üzerine hemen aşağıda bulunan CSS kodlarını kopyalayıp yapıştırın.

.renklikutu{overflow:hidden;position:relative;margin:.5rem 0 1rem;transition:box-shadow .25s;border-radius:2px;color:#fff;box-shadow:0 2px 5px 0 rgba(0,0,0,0.16),0 2px 10px 0 rgba(0,0,0,0.12);padding:20px;font-size:14px} .renklikutu.mavi{background:#03a9f4}

Daha sonra, etiketin açıklamasının sitenizde nerede yer alması gerektiğini belirleyin ve belirlediğiniz yerin div etiketini belirleyin. 

Blogger etiketlere açıklama ekleme
Blogger etiketlere açıklama ekleme

Resimde de gördüğünüz üzere, ben kendi sitemde nereye eklemem gerektiğini bu şekilde tespit ettim ve temamın kodlarının arasında CTRL+F ile bunu buldum. Sağ panelde üzeri çizgili olan div'in hemen üzerine açıklama kodlarını ekleyeceğim. 

(Bu işlem her temaya göre değişkenlik gösterecektir, bu yüzden net bir kod vermem mümkün değil.)

Belirlediğim kodu bulduktan sonra, aşağıdaki kodları yerine ekledim. 

<b:if cond='data:blog.searchLabel == &quot;ETİKETİN ADI&quot;'> <div class='renklikutu mavi'>ETİKETİN AÇIKLAMASINI YAPACAĞINIZ ALAN.</div></b:if>

Blogger etiketlere açıklama ekleme
Blogger etiketlere açıklama ekleme
Gördüğünüz gibi bulduğum div etiketine uygun bir biçimde yukarıda yer alan kodları ekledim. Peki bu kodu nasıl eklemeniz gerekiyor? 

"ETİKETİN ADI" yazan bölüme açıklama ekleyeceğiniz etiketin adını eklemeniz gerekiyor. Etikette Türkçe karakterlere sahipse bir şey yapmanıza gerek yok. Eğer birden fazla kelimeden oluşuyorsa resimdeki gibi olduğu gibi boşluğuyla birlikte etiket adını yazın. (Resmi inceleyebilirsiniz.)

"ETİKETİN AÇIKLAMASINI YAPACAĞINIZ ALAN." diye belirttiğim yerde ise istediğiniz şekilde açıklamayı girebilirsiniz. Tüm işlem bu kadar kolay aslında, sizi zorlayabilecek tek yer bu kodu nereye ekleyeceğinizi seçme kısmı olacaktır.

İstediğiniz tüm etiketler için bu işlemleri yaptıktan sonra kaydedin ve sitenizi inceleyerek sonuçlara göz atın. Bir hata yapmadıysanız ortaya aşağıdaki gibi güzel bir sonuç çıkacaktır. 

Sonuç
Tüm işlemler bu kadardı. Gereksiz gibi dursa da görsellik ve farklılık açısından güzel olacağını düşündüğüm için sizlere bu paylaşımı yapmak istedim. Eğer aklınıza takılan bir şey olursa yorumlara yazabilirsiniz, elimden geldiğimce yanıtlamaya çalışacağım. 

Bu içerik Blog Tecrübem için Kemal Çağrı Ünlü tarafından yazılmıştır. Eğer bu ve bunun gibi paylaşımlara meraklıysanız siteme göz atabilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim