Blogger Günlüğü #1

 

Blogger günlüğü, her blog yazarınca geleneksel hale getirilmesi gereken ve her blog yazarınca mutlaka uygulanması gereken Blogger Günlüğü #1 ile karşınızdayım.

 

Blogger Günlüğü #1

 

Blog yazmaya karar verdiğimde ilk yaptığım iş tasarlamak ve planlamak oldu. Elbette, göç yolda düzülür diyerek herşeyi de plan dahilinde gerçekleştirmedim. Mesela, oluşturduğum planda ilk 30 günde 30 makale yayınlamayı düşünürken 56 makale yayınladım. Planımdan neredeyse 2 kat fazla makale yazdığımı söyleyebilirim.

 

O halde, her zaman planladığımız gibi ilerlemiyor işler!

 

Bunda en büyük etken aklımda bulunmamasına rağmen blogumu geliştirirken keşfettiğim birçok blogger eklentileri oldu. Kurulumu sırasında çok araştırma yapmam gerekti, birçok kaynakta yer alan kodların çalışmadığını gördüm ve çalışan kodları paylaşma isteğim sebep oldu. 

 

Ayrıca, güncel olan bazı konularda da o gün paylaşma yapmam gerektiği için yazılarımı hazırlayıp yayınlamam zorunluluk oluşturdu. Bunlar aslında blogum için olumlu katkılardı

 

Yazdığım makale sayısının artması sebebiyle Google Adsense başvurumu 1 ay erkene aldığım söylenebilir. Elbette, daha olumlu yada olumsuz bir cevap gelmedi. Zaten, hızlı bir ona süreci beklemiyorum çünkü oldukça yeni bir blog ve Google'a güven vermesi zaman alabilecektir. 

 

Google Adsense demişken, bugün onay alsam bile reklam kodlarını bloga yerleştirmeyeceğim çünkü tekil hit günlük 20-30 civarında, 1 aylık bir blog için oldukça iyi bir rakam fakat reklam yerleştirmek için hiç de yeterli değil! Günlük tekil hit 200'ün üzerine çıkmadan kesinlikle kodları yerleştirmeyeceğim çünkü yetersiz trafik diyerek Google tarafından hesabın durdurulması isteyeceğim son şey olacaktır!

 

 

Neden Blogger Günlüğü?

 

Blogger günlüğü yazmamın sebebi, blog yazarı olarak yaşadıklarımı, sevincimi ve üzüntümü, yaşadığım sorunları ve nasıl baş ettiğimi, blog yazarının arka planda neler yaptığını biraz olsun anlayabilmeniz ve fikir sahibi olabilmeniz için hazırlamaktayım.

 

 

Blogger Günlüğü Nasıl İlerleyecek?


Her ay bir blogger günlüğü paylaşmayı düşünüyorum. Blogger günlüğünde, geçilen 1 ayda yaşanılan gelişmeleri, karşılaştığım sorunları, sizden gelen ve sıkça sorulan soruları ve cevapları, blog gelir düzeyini ve gelecek ay planının yer aldığı oldukça geniş ve internettenekis.com ile ilgili her bilgiyi paylaşmaya çalışacağım.


Blogger günlüğünde ayrıca, gelecek aya ait yazmayı planladığım makale başlıklarını da paylaşmayı planlıyorum. Hatta mümkün olursa, tarih tarih de ayarlamayı planlıyorum. 


Blogger yazarları genellikle 10 gün önden gitmektedirler. Bunun sebebi, blog yazısı yazamadıkları gün olmasını istemedikleri içindir. Benim de şu an hazır olan ancak yayınlamadığım bazı yazılarım mevcut ve yazı hazırlayamadığım günlerde paylaşmak için hazırda beklemektedirler. 


Özellikle, haftasonları yazı hazırlayamıyorum, blogger otomatik yazı yayınlama sayesinde daha önceden oluşturduğum yazıların paylaşılmasını sağlıyorum.

 


InternettenEkİş blogunun hedefleri nelerdir?

 

Oluşturulan her blogun mutlaka bir hedefinin olması gerekmektedir. Eğer, kendinize bir hedef belirlemezseniz, varmak istediğiniz noktayı bilmediğiniz için, asla biryerlere gelemezsiniz.
 
Kısa, orta ve uzun vadede bazı hedeflerim bulunmakta. İlerleyen süreçte yeni hedefler de eklenecektir. Ancak, hedeflere ulaşmak adına yapılması gereken ne varsa yapılmaya çalışılacak. 
 
Her blogger günlüğünde hedeflerimize gözatacak ve erken ulaştığım, zamanında ulaştığım yada ulaşamadığım hedefler için sorunlar ve olası çözümleri paylaşacak ve olası çözümleri deneyeceğim. 
 
 
  • 30 Makale Yayınlamak (22.01.2021 tarihine kadar)
  • Google Adsense Onayı (22.03.2021 tarihine kadar)
  • Günlük 200 Tekil Hit (22.03.2021 tarihine kadar)
  • 250 Makale Yayınlamak (22.06.2021 tarihine kadar)
  • Günlük 2k Tekil Hit (22.06.2021 tarihine kadar)
  • Instagram Takipçi Sayısının 1k+ Olması (22.06.2021 tarihine kadar)
  • Blogger Takip Sayısının 100+ Olması (22.06.2021 tarihine kadar)
  • Günlük 20k Tekil Hit (22.08.2021 tarihine kadar)
  • Aylık Google Adsense Gelirini 200+ TL Olması (22.08.2021 tarihine kadar)
  • Aylık Google Adsense Gelirini 500+ TL Olması (22.12.2021 tarihine kadar)
  • 1000 Makale Yayınlamak (22.06.2022 tarihine kadar)
 
 
Hedeflerimize adım adım yaklaşmak dileğiyle, sizlerin de desteğiyle başaracağıma inanıyorum, önümüzdeki ay görüşmek üzere...

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim