Blogger HTTPS'ye Geçiş Sonrası Güvenli Değil Hatası

 

Blogger HTTPS'ye geçiş sonrasında güvenli değil hatası alıyorsanız ve bazı sayfalarda HTTPS'ye geçiş sonrası güvenli değil hatasının çözümü nedir?

 

Blogger HTTPS'ye Geçiş Sonrası Güvenli Değil Hatası

 

Blogger kullanıcılarının özel alan adı kullanmaya başladıklarında ilk yapmaları gereken iş HTTPS'ye geçiş yapmalarıdır. Ancak, HTTPS'ye geçiş yapıldıktan sonra ana sayfada yada bazı sayfalarda Güvenli Değil uyarısı alınabilecektir. 

 

Blogger kullanıcısıysanız ve HTTPS'ye geçiş yapmak istiyorsanız Blogger SSL Sertifikası Kurulumu konusuna gözatabilir ve kurulumu yapabilirsiniz. 

 

Blogger kullanıcılarının HTTPS'ye çiş sonrası güvenli değil hatası almalarının sebebi, sayfa içerisinde hala http protokolü ile resim, dosya bağlantısı yada linkinin olması sebebiyledir. 

 

Blogger HTTPS'ye Geçiş Sonrası Güvenli Değil Hatası Çözümü Nedir?

 

Blogger kullanıcısıysanız ve tarayıcının adres satırında kilit işareti üzerinde çizik varsa, bağlantınız güvenli değil demektir! Bu da ziyaretçilerin akıllarına şüphe düşüreceği için önerilmeyecek durumdur ve sorunun hemen çözülmesi gerekmektedir.

 

Blogger HTTPS'ye geçiş sonrası güvenli değil hatasını çözmek için Blogger Yönetim Paneli'ne giriş yapın ve Tema sekmesine tıklayın. Özelleştir yazısının yanındaki açılır menüye tıklayın ve HTML Düzenle seçeneğini seçin.  

 

Buradan sonra biraz uğraşacağız ancak işlem zor değil, sadece biraz zaman alacaktır. 

 

ÖNEMLİ: İşlemleri uygulamadan önce mutlaka HTML kodlarınızın yedeğini bilgisayarınıza indiriniz. 

 

CTRL+F'ye basarak http yazan linkleri araştırıyoruz. Burada https olan linkleri kesinlikle atlıyoruz. Yani, https olanlar güvenli bağlantılardır. Bizi ilgilendiren http ile başlayan resim, grafik yada video gibi dosyalara bağlanan linkler. 

 

 



Yukarıdaki örnek resimde de göründüğü üzere http protokolü ile başlayan ve png uzantılı bir resim mevcut. http yazan yeri https olarak düzenliyoruz ve sağ alt köşede bulunan kaydet butonuna basıyoruz.

  

HTML kodlarımızın arasındaki http protokollerini https olacak şekilde düzenlediğimizde ve kaydettiğimizde blogumuzu kontrol ediyoruz. İlgili sayfalar artık Güvenli Değil hatası vermiyorsa doğru şekilde işlemi tamamladınız demektir. 

 

Hala daha hata vermeye devam ediyorsa ya HTML kodları arasında link atladınız demektir yada kurduğunuz Gadget eklentilerinden birisinde de güvensiz bağlantılı resim yer alıyor demektir. 

 

Sorununuz devam ediyorsa Gadget kodlarınızı tek tek kontrol etmeniz gerekmektedir. Benzer şekilde kontrol etmeli ve http olan protokolleri https olarak güncellemeniz gerekmektedir.

 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim