Blogger İçerik / Yayın / Yazı Yedekleme ve İçe Aktarma

Blogger İçerik / Yayın / Yazı Yedekleme ve İçe Aktarma

Blogger içerik yedekleme işlemini yeni bloggerlar ve yeni Blogger arayüzünü bilmeyenler için anlattık. Web sitesi sahiplerinin önemini ancak kaybettiğinde anladıkları içerikleri, yedekleme metoduyla korumak gerekir. Aksi takdirde yıllarca verilen emekler saniyeler içerisinde uçup gidebilir.






Blogger Yayınları Neden Yedeklenmeli?

İçeriklerimizin yedeklememizin en önemli sebebi olası kayıp durumlarında yeniden yükleyip, yayına alabilmektir. Blogger yazı yedekleme işlemini periyodik olarak yapmalıyız. Örneğin haftada bir kez tüm içeriklerimizin bir kopyasını indirmeliyiz. Eğer sitenize günlük fazla sayıda içerik giriliyorsa, yedeklemeyi günlük olarak yapmanız daha mantıklı olacaktır.



Yedeklenen Yazılar Nasıl ve Nerede Saklanmalı?

Blogger yazıları güvenliği sağlanmış dijital her türlü ortamda saklanabilir. Burada daha önemli olan, nasıl saklanacağıdır. Yedekleme işlemini yaptıktan sonra içerik yedeğini kesinlikle tek bir yerde tutmayın. Birden fazla yere kopyalarını dağıtın. Bu şekilde fiziksel ve dijital her türlü riske karşı güzel bir tedbir almış olursunuz. 

Örneğin bilgisayarınıza yedeklediyseniz aynı zamanda bulut sitelerine ve usb belleğe de yedekleyin. Eğer fiziksel ortamda iki ayrı yedeğiniz varsa, bu iki yedeği aynı ortamda tutmayın. İş yerinizde bir yedek, evinizde bir yedek bulundurun. Hırsızlık, yangın, deprem vb. sıkıntılarda en azından elinizde bir yedek kalma ihtimali daha yüksek olur.

USB belleğinizi veya eğer yedek için kullanacaksanız harici harddiskinizi şifrelemeyi unutmayın. Bu tarz cihazların başkasının eline geçmesi halinde şifreleme yöntemi önemli bir koruma sağlayabilir.



Blogger İçerik / Yayın / Yazı Yedekleme

Blogger içerik yedekleme işlemini saniyeler içerisinde yapabilirsiniz. Aynı şekilde içeri aktarma yani geri yükleme işlemi de çok kolaydır. Şimdi aşağıdaki talimatları izleyin;


Blogger İçerik / Yayın / Yazı Yedekleme ve İçe Aktarma

  • Blogger yönetici arayüzüne girdikten sonra "Ayarlar" sekmesine geçiş yapın.
  • "Ayarlar" bölümüne girdikten sonra "Blogu Yönetin" başlığı altındaki "İçeriği yedekle" kısmına tıklayın.


Blogger İçerik / Yayın / Yazı Yedekleme ve İçe Aktarma

  • Çıkan kutucukta yer alan "İNDİR" butonuna tıklayın.

Blogger İçerik / Yayın / Yazı İçeri Aktarma

Yedeklemiş olduğunuz yayınlarınızı tekrar içeri aktarmak için aşağıdaki adımları uygulayın;

Blogger İçerik / Yayın / Yazı Yedekleme ve İçe Aktarma

  • Blogger.com ile blogunuzun yönetim paneline girdikten sonra sol kısımdan "Ayarlar" sayfasına tıklayın.
  • Bu sayfadaki "Blogu Yönetin" başlığını bulun ve altındaki "İçeriği içe aktar" kısmına tıklayın.


Blogger İçerik / Yayın / Yazı Yedekleme ve İçe Aktarma

  • Karşınıza çıkan kutucuktan eğer hemen içeriklerin otomatik olarak yayınlanmasını istiyorsanız "İçe aktarılan tüm yayınları ve sayfaları otomatik yayınlayın." olduğu gibi bırakın. Eğer içeriklerinizin otomatik yayınlanmasını istemiyorsanız bu özelliği kapatın.
  • "İÇE AKTAR" butonu ile yedeğinizi seçin ve "Aç" butonuna tıklayarak içe aktarma işlemini başlatın.
  • Bu işlemin tamamlanma süresi içeriklerinizin sayısına ve internet hızınıza göre değişkenlik gösterecektir. 



İlginizi Çekebilir: Blogger Hit Arttırma



Blogger içerik yedekleme ve içeri aktarma işlemi esnasında hata aldıysanız aşağıdaki yorumlar bölümünden sorununuzu bizimle paylaşabilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim