Blogger içindekiler eklentisi | Yazıya içindekiler başlıkları eklemek

Websitelerde gezerken özellikle uzun yazılarda görmüşsünüzdür. Yazı başlıkları önce içindekiler listesiyle sunulur, ziyaretçiler bildği konuları atlayıp aradıkları bilgiye ulaşmak için başlığa tıklar. Böylece aşağılarda yer alan bilgiye ulaşmak için sayfayı yukarı kaydırmasına gerek kalmaz. Uzun yazıların daha düzenli görünmesini sağlayan içindekiler eklentisini birkaç html kod ile yapacağız. Wordpress kullananlar bu iş için eklenti yüklüyor. Bu yöntemle sadece yayın içine eklenen html kod ile içindekiler listesi oluşturacağız. Hadi başlayalım.

1) Yeni yayın açıp Html görünümüne geçiyoruz. 

2) Aşağıdaki kodu yazınızın içine yerleştirin.

<fieldset> 

<legend><b>İçindekiler</b></legend> 

<a href="#1">  Birinci başlığa git</a><br/>

<a href="#2"> İkinci başlığa git</a><br/>

<a href="#3"> Üçüncü başlığa git</a><br/>

</fieldset>

Yazımızı başlıklara böldüysek bu şekilde konu başlıklarını sırasıyla yazıyoruz. Daha fazla başlık varsa çoğaltılabilir. Değiştireceğimiz yer "konu başlığı buraya" yazan yer. Onun dışında bir değişiklik yapmıyoruz. 

3) Daha sonra yazı içerisine aşağıdaki başlıkları ekliyoruz. Bu başlıklar altına makalemizi yazıyoruz. 

<h3 id="1"> Birinci başlığa geldin</h3><br/>

<h3 id="2"> İkinci başlığa geldin</h3><br/>

<h3 id="3"> Üçüncü başlığa geldin</h3><br/>

Yayınladığımız zaman üstteki içindekiler listesine tıklayınca sayfa hemen aşağıdaki başlığa iniyor. İşte bu kadar kolay. Temaya bir kod eklemeden sadece yayın içerisine bu html kodu ekleyince içindekiler eklentisi oluyor. Her yazı için bu kodları eklemeniz gerekiyor. Seo açısından da hiçbir zararı yok. Aksine arama sonuçlarında bu başlıklar listeleniyor. 

Yazımızın sonuna gelmiş bulunmaktayız, umarım faydalı olmuştur içerik. Saygılarımla..

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim