Blogger ile Para Kazanılır Mı? Blogger Olup Para Kazanma Mümkün Mü?

Blogger ile Para Kazanılır Mı? Blogger Olup Para Kazanma Mümkün Mü?

Blogger ile para kazanılır mı sorusunu bu makalede yanıtladık. Aslında platformdan bağımsız da Blogger olup para kazanma mümkündür. Bu konuda anlatacaklarımız hem Blogger hem de diğer platformlar için geçerlidir. Blogger platformu ile Blogger kavramı aynı şekilde telaffuz edildiğinden bu açıklamayı yapma ihtiyacı hisettik.


Önemli: Burada paylaşılan kazanç yolları, tavsiye niteliğinde değildir. Kendi denediğimiz veya doğru bulduğumuz yöntemlerin bilgi amaçlı paylaşımından ibarettir. Yatırımların ve kazançların uygulanmasından kaynaklı oluşabilecek sorunlar için hiçbir sorumluluk kabul etmemekteyiz.



İlginizi Çekebilir: Blogger Hit Arttırma



Blogger Ne Demek? Ne İş Yaparlar?

Blogger, blog yazmayı meslek edinen ve bu işten gelir elde eden veya gelir elde etmeyi hedefleyen kişiye denir. Bloggerlar düzenli olarak blog sitelerine içerik üretirler. Tıpkı bir ofis çalışanının işe gidip günlük görevlerini yerine getirmesi gibi bloggerlarda belirli bir plana göre içerik yayınlarlar.

Blog yazıları ne kadar fazla insana ulaşır, blogger'ın sitesi ne kadar itibar kazanırsa kazancı da o oranda artabilir. Bloggerlar diğer internet üzerinden iş yapanlar gibi istedikleri yerden rahatlıkla çalışabilirler. Blogger olmanın dezavantajı ise belirli bir maaşınız yoktur. Çünkü blogger olmak demek kendi işini yapmak demektir. Başınızda size düzenli olarak maaş verebilecek bir patron yoktur.

Bu yazıda hem halihazırda blogger olanlar hem de blogger olup para kazanma isteği olanlar için birden fazla kazanç modeli önerdik. Blogger mesleği, kesinlikle sabır ister. Kolay para kazanacağım diye bir hayaliniz varsa, şimdiden vazgeçin.

Bir blogun normal şartlarda aylık 1-3binTL gelir getirmesi 2-3 seneyi bulabilir. Normal şartlarda böyledir, eğer teknik anlamda tecrübeniz varsa ve sitenizi sıralamalarda yükseltebilecek maddi yatırımı yapmanız mümkünse bu süreler yarıya da inebilir.


Gerçekten Blogger ile Para Kazanılır Mı?

Blogger olup para kazanma konusunda kimsenin pek bir şüphesi yok. Ancak Blogger ile para kazanılır mı sorusu yeni başlayanlar tarafından sıklıkla sorulabiliyor. Blogger platformu diğer platformlara göre daha düşük kalite veya SEO yapısı kötü olarak algılanabiliyor. Aslında SEO uzmanları da Blogger'ın bahsedildiği gibi olmadığını, Blogger.com sitesinde bir blog açıp iyi yerlere gelinebileceğini bilirler. Bu tarz önyargılar genellikle insanların Blogger'da site açıp, bir başarıya ulaşamayınca suçu bu platformun SEO alt yapısına atmalarından kaynaklanıyor. Bu önyargılara aldırış etmeyip, yeterli teknik analizi yaparsanız bu iddiaların anlamsız olduğunu görebilirsiniz.

Kısacası Blogger platformu ile para kazanılabilir. Yüksek hit alınabilir. Diğer platformlara göre içerik üretmeye daha rahat odaklanır, arka plandaki teknik işlerle daha az ilgilenirsiniz. Çünkü sunucu ile hiçbir alakanız yoktur, sunucu masrafı size ait değildir. Sunucu bakımı ve masrafı Google firması tarafından karşılanır.


Blogger Olup Para Kazanma Yolları Nelerdir?

Blogger ile Para Kazanılır Mı? Blogger Olup Para Kazanma Mümkün Mü?

Blogger para kazanma yollarından en bilinenleri listeledik. Bunun dışında kalanları uygulanması zor olması veya uygun olmaması sebebiyle paylaşmadık.

Blog siteniz ile para kazanmak için belirli bir kitleye ihtiyacınız var. Sitenizin günlük en az 500-1000 hit alması gerekiyor veya siteniz farklı sebeplerden ötürü değerli olması gerekiyor. Aksi takdirde kimse sizinle ortak iş yürütmeyebilir. Çünkü firma sahiplerinin bloggerlarla ortak iş yapmalarının sebebi müşteri kazanmaktır. Blogunuz bahsettiğimiz kriterlere uymuyorsa, yaptığınız herhangi bir tanıtım çalışmasının firmaya yararı olmayacaktır.


Tanıtım Yazısı Satışı

Tüm dünyada uygulanan en popüler kazanç yollarından birisi tanıtım yazısı satışıdır. Görsel reklamlardan farkı ise sitenizde firmanın faaliyetlerini, bir ürün veya hizmetini tanıttığınız bir yazı paylaşırsınız. Yazı içerisinde tanıttığınız firmanın ilgili irtibat numaralarını veya site adresini paylaşmanız gerekebilir. Ayrıca yazının SEO uyumlu olması gerekir. Firmalar hem arama motorlarından trafik elde etmek, hem de sitenizi sıkı takip eden kimseleri sitelerine çekmek isterler. Bu nedenle makale SEO uyumlu olmalı, gelişi güzel yazılmamalıdır. Aksi takdirde firmalar sizinle tekrar çalışmak istemeyebilirler. İstisna olarak firmalar kendi hazırladıkları yazının yayınlanmasını da isteyebilirler.

Eğer sitenizin itibari yüksek ise firma sahibi sizden aldığı tanıtım yazısı ve backlink ile dış SEO tarafında önemli bir adım atmış olur. Aynı kategorideki itibarı olan bir site tarafından başka bir site önerildiği için arama motorları önerilen siteyi ön plana çıkarabilmektedir.

Blogunuzun itibarı yüksek olmasa bile, eğer hitiniz yüksek ise yine de tanıtım yazısı satabilirsiniz. Tanıtım yazısı ücretleri genellikle günlük olarak aldığınız hite ve sitenizin itibarına göre belirlenir.

Eğer uzun vadeli düşünüyorsanız, Blogger ile para kazanma yolları arasında bizim de tercih etmenizi önerdiğimiz en güzel yöntemlerden biri tanıtım yazısı satışıdır. Bu yöntemde dikkat etmeniz gereken en önemli şey ise insanları aldatmamak olmalıdır. Çünkü bazı firmalar paylaştığınız yazının, sponsorlu içerik olduğunun gizlenmesini isteyebilir. Sanki tanıttığınız ürünü, aylarca/yıllarca deneyimlemiş gibi anlatmanız istenebilir. Firmalardan alacağınız para uğruna böylesi kötü bir işe kalkışmaktan uzak durun.


Banner Reklam ve Backlink Satışı

İnternet dünyasında en eski, en sık kullanılan ve en bilinen kazanç modelleri, banner reklam ve backlink satışıdır. Her iki yöntem ile küçük/büyük miktarları kısa/uzun vadede kazanmak mümkündür. Banner reklamlarda daha çok sitenin trafiği önemlidir. Ziyaretçinin ilgili banner reklama tıklaması beklenir.

Backlink satışında ise sitenin itibarı daha önemlidir. Tanıtım yazısı başlığı altında anlattığımız gibi, itibarlı sitelerin verdiği bağlantılar diğer sitelere SEO açısından katkı sağlar. Linkler özellikler yazı içerisinden verilirse trafik olarak da geri dönüş alınabilir.

Banner reklamı uygun fiyatlı sattığınız sürece düşük hite sahip olsanız bile alıcı bulabilirsiniz. Ancak link satışında bahsettiğimiz itibar şartı önemlidir. Blogger ile para kazanma konusunda başlangıç için backlink üzerinden para kazanmak bu nedenle zor olabilir.


Kendi Ürünlerini Satmak

Blogunuza gelen insanları potansiyel müşteri olarak görerek bir ürün satmak iyi bir fikirdir. Yurt dışı ve yerelde bu yöntemi uygulayarak para kazanan birçok blogger vardır. Blog veya farklı türde bir web sitesinde yüksek hit elde edebiliyorsanız, ürününüzü satmanız daha kolay ve maliyetsiz olacaktır. Normalde internetten ürün satmak için reklam vermeniz gerekir. Aksi takdirde insanlara erişemezsiniz. Eğer internet üzerinde herhangi bir mecrada büyük bir kitleniz varsa reklam ihtiyacınız büyük ölçüde ortadan kalkar.

Kendi ürününüzü satmak deyince aklınıza ilk etapta fiziksel ürünler gelebilir. Fiziksel ürünlerin satışı daha meşakkatli ve daha risklidir. En başta kargo sorunu vardır. Dijital ürünlerde ise fiziksel ürünlerde yaşanan sorunların birçoğu yoktur. Örneğin ilk etapta kitlenize yazdığınız e-kitabı satabilirsiniz. Bu sayede kitlenizin hangi ürüne/konuya ilgi duyduğunu, satın alma sürecini de analiz edebilirsiniz. Fiziksel ürünlerde bu analizi yapmak daha pahalıya patlamaktadır.

Yayın yaptığınız blogun kategorisinin yemek tarifleri olduğunu düşünelim. Bu tarz bir blogu takip eden veya okuyan kitleye teknolojik aletlerin satılması pek uygun değildir. Yemek tarifleri paylaşılan bir sitede, kendinize özgü olan yemek tariflerinizi yazdığınız bir yemek tarifi kitabı satabilirsiniz. Eğer maddi imkanım var diyorsanız, kendinize bir marka oluşturup yemek yapımında kullanılan ev eşyalarını ve aletlerini satabilirsiniz. Ürünün üreticisi siz olunca, reklam maliyetleriniz düşük olunca daha az risk ile kendi işinizi kurmuş ve kazanç elde etmiş olursunuz.


Satış Ortaklığı

Blogger ile para kazanılır mı diye soranlar, kendi ürününü satmak istiyor fakat imkan bulamıyor olabilirler. Bu durumda satış ortaklığı bir alternatif olarak karşılarına çıkıyor.

İnternet üzerinde satış yapan firmalar, yüksek hiti olan sitelerle anlaşma yaparak kendi ürünlerinin satılması halinde, blogger'a komisyon verebiliyorlar. Bazen firmalar bu anlaşma için ayağınıza gelirken, bazen de sizin firmalarla anlaşma için görüşme yapmanız gerekiyor. Anlaşma sağlandıktan sonra size referans kodu içeren bir link verilir. Bu link ile ürün veya hizmete sizin referansınız ile gidildiği rahatlıkla takip edilebilir. Yani müşteri benden mi gitti, diğer bloggerdan mı gitti diye ortada karmaşa çıkmaz.

Örnek olarak firmanın akıllı telefon sattığınızı düşünelim. Akıllı telefon fiyatı da 4500TL olsun. Firmanın satış başına belirlediği komisyonda %7 olsun. Eğer ziyaretçiniz akıllı telefon reklamına/bağlantısına tıklayıp ürünü satın alırsa, elinize tek bir ürün satışından 315TL geçmiş olur. Ürünün satışı dışında hiçbir aşamasında bulunmadığınız için gayet karlı ve mantıklı bir kazanç yöntemidir.


Blog Al Sat

Blogunuzu büyüttükten sonra yukarıdaki kazanç yöntemlerini seçmek zorunda değilsiniz. Tıpkı evinizi, arabanızı veya başka bir eşyanızı satar gibi blogunuzu da satabilirsiniz. Ben blog yazacağım ama yukarıdaki kazanç modelleri bana pek uymuyor diyorsanız, blog al sat alternatif bir kazanç yöntemi olarak karşınıza çıkmaktadır.

Blog al sat işi yapmak için illa blogger olmak gerekmiyor. Sadece bu işin ticaretini yaparak, başkalarının blogunu alıp biraz üzerine kar koyup satabilirsiniz. Bu domain(alan adı) alıp satmaya benzer. Ancak sirkülasyon sorunu vardır. Ekmek, peynir gibi blog satmayı beklememelisiniz. Eğer elinizde gerçekten satılmaya değer bir blog varsa veya bu tarz blogları elinizde bulundurabileceğinizi düşünüyorsanız bu işe girilebilir.

Blogger olmakta ısrarcıysanız, Blogger ile para kazanılır mı sorusu aklınızı kurcalıyorsa ve yukarıdaki kazanç modelleri içinize sinmediyse, "hiçbir şey yapamasam bile satarım" deyip bu düşünceden kurtulabilirsiniz :)


Abonelik Sistemi

Abonelik sistemi genellikle yurt dışında uygulanan, yavaş yavaş yerelde de görülmeye başlanan bir modeldir. Kullanıcıların sitenize aylık bir bedel karşılığında abone olması ve sizin abonelere özel içerik üretmenize dayalı bir kazanç sistemidir.

Ülkemizde bu modeli uygulamak için elinizde ciddi manada büyük bir kitle bulundurmalısınız. Büyük kitleden kastımız günlük 1 milyon hit ve üzeridir. Aksi takdirde sitenize abone olan kişi sayısı size yeterli gelmeyebilir.






Blogger ile para kazanılır mı sorusunu tüm bloggerlar ve blogger olmak isteyenler için yanıtladık. Blogger platformu veya blogger olmakla alakalı aklınıza takılan tüm soruları yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim