Blogger Mail İle Abone Ol Eklentisi

 

Blogger mail ile abone ol eklentisi ekleme. Blogger ile açmış olduğunuz blogunuza birbirinden farklı blogger mail ile abone ol eklentisi kurulumu.

 

 

Blogger Mail İle Abone Ol Eklentisi

 

Blogger (blogspot) kullanıcıları için halihazırda Gadget olarak e-mail ile abone ol eklentisi gelmektedir fakat sitesinde değişiklik yapmak isteyenler, daha kaliteli abone ol eklentisine sahip olmak isteyenler için birden çok seçeneğin yer aldığı mail ile abone ol eklentilerini kurulumu ile birlikte anlatıyoruz. 

 

 

Mail İle Abone Ol Eklentisi Nedir?

 

Blogger gibi birçok blog platformunda üyelik sisteminin olmaması sebebiyle üyelik sisteminden biraz daha kaliteli olan FeedBurner sistemi kullanılmaktadır. 

 

Mail ile abone ol eklentisi ile blog sitelere abone olunabilmekte ve yeni yazılardan mail gönderilerek ziyaretçilere haber verilmektedir. Bu sayede blog sitenize geri dönüş sayısını artırmak hedeflenmektedir. 

 

Birçok blog sitesinde ayda bir yada daha uzun sürede bir yazı paylaşımı yapılmaktadır. Hergün blogları kontrol etmektense mail ile abone ol eklentisi kullanılarak blog adresine abone olarak mail adresiniz üzerinden yeni paylaşımları kolaylıkla takip edebilirsiniz.

 

 

Blogger Pop Up Abone Ol Eklentisi Var Mıdır?

 

Blogger için sağ alt köşede açılan blogger pop up abone ol eklentisi mevcuttur. Blog hitinizin yükseldiğini düşündüğünüzde pop up abone ol eklentisi de yükleyebilirsiniz. 

 

Pop up abone ol eklentisi ile ilgili ziyaretçilerinizden rahatsız olup olmadıkları hususunda geri bildirim almayı da ihmal etmeyiniz. 

 

 

Blogger Mail İle Abone Ol Eklentisi Nasıl Kurulur?

 

Yazımızda birden çok mail ile abone ol eklentisi resimi ve kodlarını paylaşacağız. Hepsinin kurulumu aynı şekilde yapılmalıdır. Bu sebeple de bir defa kurulumu anlatacak ve hoşunuza giden mail ile abone ol eklentisini kullanabileceksiniz.

 

Blog yönetim paneline giriş yapıyoruz ve Düzen sekmesine tıklıyoruz. 

 

Mail ile abone ol eklentisini kurmak istediğiniz alana gadget eklemesi yapacağız. Eklemek istediğiniz alanı seçebilirsiniz. Genellikle sidebar kullanılmaktadır ancak header yada footer kısımlarını da kullanabilirsiniz. 

 

Seçtiğiniz alanda Gatget Ekle'ye tıklıyoruz ve HTML/JavaScript seçeneğini seçiyoruz. Açılan sayfada başlık kısmına Abone Ol gibi bir başlık yazabilir ve kod alanına da mail ile abone ol eklentisinden beğendiğinizin kodunu ekliyoruz. Kaydet dedikten sonra kurulum tamamlanmıştır. 

 

ÖNEMLİ: Blogger mail ile abone ol eklentilerinin hepsinde feedburner adresinizi bilmeniz ve ilgili alanda düzeltme yapmanız gerekecektir. Feedburner adresinize Düzen sekmesinde Gadget ekleye tıklıyor ve E-posta İle Takip'e tıklıyoruz. 





Resimde kırmızı çerçeveli olan kısımda adresiniz yer almaktadır.

 

ÖNEMLİ: Her kod üzerinde bazı değişiklik yapılması gereken yada değişiklik yapılabilecek alanlar kırmızı olarak gösterilmiştir. Değişiklikleri, düzenlemeleri yapmayı unutmayınız. 

 

 

Blogger Mail İle Abone Ol Eklentisi - 1

 


 

İlgili Kodlar;

 

<style>
.abt-email{
background:url(https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjY3HqC-kRO5SI79ehygSEVWvWxiE9AePkH_rgsNqfcigRCHMNpJc8oos0Ahb0SHP0c7qPsnanyG7LYiZt2AG-BZUgqk3HnS-PGDv5Pa1Y89G2jEYfZo2hEFCBpJ18_AtBC_lg-daIQeMM/h120/service-email.jpg) no-repeat -8px 10px ;
width:240px;
padding:10px 0 0 65px;
float:left;
font-size:1.2em;
font-weight:bold;
margin:0 0 10px 0;
color:#0084CE;
box-shadow: 1px 1px 5px 1px #eee;
-moz-border-radius:10px;
-webkit-border-radius:10px;
border-radius:10px;
}

.abt-emailsubmit{
background:#9B9895;
cursor:pointer;
color:#fff;
border:none;
padding:4.4px;
text-shadow:0 -1px 1px rgba(0,0,0,0.25);
-moz-border-radius:6px;
-webkit-border-radius:6px;
border-radius:6px;
font:12px sans-serif; box-shadow:inset 4px 4px 3px rgba(0,0,0,0.1);

}
.abt-emailsubmit:hover{
background:#0084CE; box-shadow:inset 8px 8px 6px rgba(0,0,0,0.1);
}
.textarea{background: #fff !important;box-shadow:inset 4px 4px 3px rgba(0,0,0,0.1);
border: 1px solid #d2d2d2;
padding: 0px 8px 0px 8px;
color: #888; font-size: 12px;
height: 30px; width: 165px;
border-radius: 5px;
-moz-border-radius: 5px;
-webkit-border-radius: 5px;
margin:0px; }

</style>

<div class='abt-email'>
E-Posta Aboneliği
<form action="http://feedburner.google.com/fb/a/mailverify" id="feedform" method="post" target="popupwindow" onsubmit="window.open('http://feedburner.google.com/fb/a/mailverify?uri=InternettenEkI', 'popupwindow', 'scrollbars=yes,width=550,height=520');return true">
<input gtbfieldid="3" class="textarea" name="email" onblur="if (this.value == &quot;&quot;) {this.value = &quot;Enter email address here&quot;;}" onfocus="if (this.value == &quot;Enter email address here&quot;) {this.value = &quot;&quot;;}" value="E-Mail Adresiniz..." type="text" />
<input type="hidden" value="InternettenEkI" name="uri"/><input type="hidden" name="loc" value="en_US"/>
<input class="abt-emailsubmit" value="Kaydet" type="submit" />
</form>

</div> 

 

 

 Blogger Mail İle Abone Ol Eklentisi - 2

 

 



İlgili Kodlar;


<form style="border:1px solid #ccc;padding:3px;text-align:center;" action="https://feedburner.google.com/fb/a/mailverify" method="post" target="popupwindow" onsubmit="window.open('http://feedburner.google.com/fb/a/mailverify?uri=InternettenEkI', 'popupwindow', 'scrollbars=yes,width=550,height=520');return true"><p>Email Adresinizi Yazınız:</p><p><input type="text" style="width:140px" name="email"/></p><input type="hidden" value="zekicannet" name="uri"/><input type="hidden" name="loc" value="en_US"/><input type="submit" value="Kaydet" /></form>

 

 

Blogger Mail İle Abone Ol Eklentisi - 3 

 


 

 

- İlgili kodların çok uzun olması sebebiyle  .txt dosyasına eklemiş bulunmaktayım. İndirmek için Tıklayın...

 

 

Blogger Mail İle Abone Ol Eklentisi - 4

 


 

 

Eklentimizi yüklemek için öncelikle blogger yönetim panelinizden Tema sekmesine giriş yapın ve HTML'yi düzenleye tıklayın. <head> kodunu aratın ve hemen altına aşağıdaki kodu yapıştırın ve kaydet diyerek kuruluma devam edin.

 

<link href='https://netdna.bootstrapcdn.com/font-awesome/4.3.0/css/font-awesome.css' rel='stylesheet'/>

 

HMTL/Javascript alanına girilecek kodların uzun olması sebebiyle .txt dosyası üzerinden paylaşım yapıyorum. İndirmek için Tıklayın... 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim