Blogger Nedir? Blog Ne Demek? Ücretsiz Blog Açma

Blogger Nedir? Blog Ne Demek? Blog Açmak Ücretsiz


{tocify} $title={Blogger Nedir? Blog Ne Demek? Ücretsiz Blog Açma}

Blogger nedir? Blog ne demek? Blog açmak ücretsiz nasıl kurulur? Merak ettiğiniz konularda bilgi sahibi olacaksınız. Kendinize ait blog kurabilecek ve blogger olma yolunda bir adım atabileceksiniz.

İnternetin gelişmesi ve ulaşılabilir olması ile internet sitelerin sayısı ve web site türleri artmaya başladı. İnternet sitesi türlerine haber siteleri, sosyal medya siteleri, blog siteleri, portal siteleri ve forum siteleri vb. siteler örnek gösterilebilir.

İnternet sitelerin diğer adıyla web sitelerinin sayısı artıkça farklı amaçlar için web site türleri oluşmaya başladı. İnsanlar artık bilgi ve zaman geçirmek için web sitelerindei bloglarda, sosyal medyada vakit geçirmeye başladı. 

İnsanların, internet sitelerinde vakit geçirmeleri şirketler tarafından anlaşılmasıyla web sitelerin gelir modelleri de oluşmaya başladı. Şirketler internet sitelerinde reklam yayınlayarak ürün, hizmet ve tanıtımlarını yapmaya başladı. İnternet sitesinden para kazanmak internet sitesi açmak, blog açmak ve blogger olmak isteyenleri cezb eden önemli bir faktör oldu.

Blogger olmak ve blog açmak isteyenlerin sayısı artıkça blog sitelerinin türleri ve kaliteleri de artmaya başladı. Birçok farklı blog türünden bir blog yazmaya sizde bir yerden başlamak ve para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Blog Nedir? Blog Ne Demek? Blog Türleri Nelerdir?

Blog Nedir? Blog Ne Demek?

İnternet sitelerinin bir alt türü olan blog sitesi web ve log kelimelerinin birleşmesinden oluşur. Blog ne demek ingilizce Weblog kelimesi zamanla blog olarak daha kısa bir şekilde kullanılmaya başlandı. İnsanların kişisel veya hobilerini paylaştığı internet sitesi türü denilebilir.

Blog tanımı internet sitesinden biraz daha farklıdır. Blog kendine haz bir tarzı ve daha farklı bir konsepte sahip bir türdür. Bloglarda insanlara hobilerinizden, yeni öğrendiğiniz, araştırdığınız ve faydalı konulardan bahsedebilirsiniz.

Kendinizi online bir dünyada ifade edebilirsiniz. Blog açmak veya blog kurmak istiyor iseniz hemen başlayabilirsiniz. Bloglar aslında samimi dil kullanan web siteleri denilebilir. Blog yazmaya başlamadan önce en zor kısım blog giriş kısmıdır. Blog sayfası yazma aşamasında giriş kısmını yazdıysanız gelişme ve sonuç bölümü akıp gidecektir.

Blog Türleri Nelerdir?

İnternet sitesi gibi bloglarda farklı amaçlar için farklı türleri bulunuyor. Blog açmak ve blog yazmayı hobi amaçlı veya para kazanma amaçlı yapılabilir. Kendinize uygun blog türlerinden bir türde yazmaya başlayabilirsiniz. Blog açmak isteyenlere blog fikirleri için bazı blog türleri ve yapıları hakkında bahsedildi.

Kurumsal Blog Türü

Kurumsal şirketlerin samimi bir dil kullanarak şirketleri hakkında duyuru veya haberleri kitlesine blog üzerinden bildirmesidir. Kurumsal bloglar bu sayede hedef kitle ile iletişim ve bağ kurabiliyorlar.

Kişisel Blog Türü

Kişisel blog yazarlarının kendi bloglarında becerilerini. hobilerini, öğrendiklerini, araştırdıklarını, faydalı bilgileri vb. konuları blog sayfalarında anlatıkları türdür. Bir çok konuda kişisel blog oluşturulabilir. Sinema, dizi, teknoloji, çocuk gelişimi, edebiyat, eğlence ve mesleki bilgileri gibi bir çok konuda kişisel blog yazılabilir.

Temasal Blog Türü

Belirli tema üzerinde kurulu temasal bloglar, bilgi ve paylaşımların sunulduğu blog türüdür. Farklı konu başlıkları altında belirli tema üzerinden blog yazılabilir.

Moda Blogları

Moda üzerine Trend kıyafetler, giyim tarzları vb. konularda kurulan blog türüdür.

Seyahat Blogları

Gezme ve doğa üzerine insanların gezdiği, keşfettiği yeni yerleri, turistlik yerleri, yeme ve içme üzerinde oluşturulan blog türüdür. Gezmeyi ve yeni yerleri keşfeden insanlar seyahat blogları vasıtas ile diğer insanlara yardımcı olabilir. Seyahat hakkında blog içerikleri üretmek zevkli görünebilir ancak zorlukları muhakkak da vardır.

Hobi Amaçlı Bloglar

Hobi amaçlı blog konuları yaratıcı fikirleri, el işleri, cam boyama, ahşap boyama, örgü, dantel vb. benzer hobiler bu bloglara konu olabiliyor. Çeşitli hobi fikirlerinin sunulduğu blog sayfaları hobi amaçlı olarak nitelendiriliyor. 

Teknoloji Blogları

Teknoloji ve bilişim hakkında oluşturulan blog türüdür. Teknolojik ürün ve hizmetlerin tanıtıldığı veya bilgilerin paylaşıldığı bloglardır. Teknoloji blog içerikleri bakımından çok fazla kaynağa sahiptir.

Topluluk Blogları Türü

Birçok farklı yazara sahip genellikle üyeli sistemine dayalı blog türüdür. Topluluk blogları blog yazarları tarafında blog sayfaları oluşturulur.

Blogger blog yazarı

Blogger Nedir? Blogger Nasıl Olunur?

Blogger; İnternet sitelerinde ister hobi ister para kazanmak için blog yazıları yazan kişilere denilir. Blogcu olarakta nitelendirilen bloggerlar, bloglarında veya başkalarına ait bloglarda ilgi çekici blog yazıları yazar.

Blogger olmak için ilgi çekici ve özgün yazılar üretebilmelidir. Blogger olmak isteyenler araştırmacı ve hedef kitle için blog yazıları yazabilmelidir. Blog hesabı açma ve blog hazırlama bloggerların görevidir.

Ücretsiz Blog Açma Nasıl Yapılır?

Blog hesabı nasıl açılır? Blog açmak ücretsiz nasıl kurulur? Blog açmak paralı mı? Blog hesabı nasıl açılır? Bu tür sorunlarınıza cevaben şu denilebilir. Blog açmak isteyenler ister ücretsiz ister ücretli bir şekilde blog açabilir. Ücret ödeyeceğiniz hizmetler domain, hosting, blog tasarımı için değişen miktarlarda ücretlendirme olabilir.

İnsanlara ister hobi ister para kazanmak için blog açmaya karar verdiniz ücretsiz blog kurabilir ve para kazanabilirsiniz. Blog açmak ve blog kurmada hiçbir tecrübeniz yok ise ücretsiz bloglar ile kendinizi geliştirebilirsiniz.

Blog yazarlığı hafife alınmamalı saatlerce yazarak oluşturduğunuz içeriğinizi insanlar bir kaç dakikada tüketecektir. Blog yazarı herhangi bir geri dönüş bile almayabilir. Blog okumak isteyenler sizi ancak tekrar ziyaret ettiklerinde blogunuzu beğindiğini anlayabilirsiniz.

Blog açmak ve blog kurmak için çeşitli internet siteleri mevcut ücretli versiyonları bulunuyor ücretsiz versiyonları işinizi görecektir.

Blog kurmak için tasarım, html, css gibi terimleri bilmenize gerek yoktur. Hazır sistemleri herkes kullanıyor. Blog açmak için blogger, wordpress gibi hazır sistemler mevcut. Hazır sistemleri kullanarak blog oluşturabilirsiniz. Son derece kolay ve anlaşılır sistemlerdir.

Wordpress blog kurmak

Wordpress dünyada en fazla kullanılan blog sistemi ile ücretsiz blog oluşturabilirsiniz. İsteyenler ücretli wordpress kurabilir. Ücretsiz wordpress kurulumunu için wordpress sitesine gidin. Ücretsiz web sitesi veya blog oluşturmak için gerekli adımları kolay bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

Blog wordpress üzerinden açmanın iki yolu bulunmaktadır. Birinci yol ise wordpress.com adresinden hiçbir ücret ödemenize gerek kalmadan blog kurabilirsiniz. İkinci yol ise wordpress.org adresinden ücretsiz yazılımı indirebilirsiniz. Wordpress yazılımı indirerek blog kurmak isteyenler hosting ve domain (alan adı) almak durumunda kalacaktır.

Blogger Blog Kurmak

Blogger, google ait ücretsiz blog veya web sitesi kurabileceğiniz sitedir. Kullanımı son derece kolaydır. Para kazanmak için ideal blog kurma sitesidir. Blog blogger üzerinden açmak için Blogger sitesine gidin. Google ait blogger ile kolay bir şekilde blogunuzu oluşturun.

Blog açarak para kazanmak google ait blogger.com üzerinden blog aç ve belirli bir kitleye eriştiğinizde adsense reklam başvuru yapın. Blog açmak kolay ancak insanlara erişiminiz ilk başlarda zor olacaktır. Belirli bir blog türü oluşturun zamanla insanlar sizi fark edecektir.

Belirtiğimiz iki blog uygulaması tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır.

Blog açmak isteyenler blog ismi ve daha profesyonel görünmek için domain (Alan Adı) almanızı öneririm. Hosting yani barınma hizmeti için erken aşamada satın almanıza ve ücret ödemenize gerek kalmayacak iki ücretsiz kaynak belirttik. 

Blog tasarımı için ücretsiz blog temaları mevcut bunları kullanabilirsiniz. 

Blogger üzerinden blog oluşturmaya başladı iseniz ücretsiz blogger temaları arasından birini blogunuza uygulayarak profesyonel bir tasarıma sahip olabilirsiniz.

Sonuç olarak bloglar bir wep sitesi türü ve kendine has dil kullanılarak blog yazıları yazılır. Birçok farklı blog türü olsa da sizde kendinize ait bir blog türü oluşturarak blog sayfaları yazabilirsiniz. Blog yazmaya başladı iseniz artık sizde kendinize bir blogger diyebilirsiniz.

Blog oluşturmak işin kolay yanı zor yanı ise blog yazılarınızı hedef kitlenize ulaşabilmektir. Yazdığınız yazıları kitlenize ulaşabilmesi için en önemli unsurlar arama motorları ve sosyal medyadır. Bunları kullanarak içeriklerinizi daha fazla insana ulaştırın. 

Blog yazarak para kazanmak için bir çok farklı seçenek mevcut bunlar arasında reklam yayınlamak, tanıtım yapmak ve affilate marketing gibi bir çok seçenek mevcut ancak bir kitleniz olmadan blog yazarak para kazanmanız zor olacaktır. 

Web sitesinden reklamlardan para kazanmak için en iyi yöntem adsense onay almak ve para kazanmaya başlamaktır. Adsense google ait güvenilir bir şirkettir. Blog üzerinden para kazanmak için en iyi yöntem adsense olsa da alternatifleri de mevcuttur. Alternatif reklam şirketleri blog reklam geliri daha düşük olabilir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim