Blogger Otomatik Yazı Yayınlama

 

Blogger otomatik yazı yayınlama nasıl yapılır? İleri tarihli otomatik yazı yayınlama ve blogger otomatik yazı yayınlama ayarı yapımı.

 

Blogger Otomatik Yazı Yayınlama

 

Blogger kullanıyorsanız ve blog yazılarınızı ileri tarih ve saatte otomatik yayınlamak isteyebilirsiniz. İleri tarihte otomatik yazı yayınlama işlemi oldukça kolaydır. 

 

Blog yazarıysanız ve blog yazarlığından para kazanmayı düşünüyorsanız düzenli yazı yayınlamayı ihmal etmemelisiniz. Ayrıca, Google indeks alma hızınızı da etkileyebilmektedir. 

 

ÖNEMLİ: Hergün aynı saatte yada her haftanın aynı günü aynı saatte yazı yayınlıyor olmanız Google botları açısından sitenizde algı oluşturacak ve o tarih ve saatlerde Google botlar sitenize giriş yaparak daha hızlı indeks almanızı sağlayacaktır. 

 

Özellikle, haftasonu yada tatillerde blog yazarlığına zaman ayıramayabilirsiniz. Tatilinize gitmeden önce yazılarınızı hazırlayabilir ve blogger otomatik yazı yayınlama ile belirlediğiniz tarih ve saatte yazınız otomatik yayınlanabilir.

 

Blogger halihazırda bu sistemi üzerinde barındırmaktadır. Fakat, kullanımını bilmeyenler için veya yayınlanmıyor diyenler için bazı püf noktalarına değineceğim. 

 

Yazımızı hazırladığımız ve yayınladığımız sayfanın sağ tarafında menümüz yer almaktadır. Burada Yayınlanma tarihi alanı mevcuttur. 

 


 

Resim üzerinden ilerlemek gerekirse, 13.01.2021 tarihinde yazdığımız ve yayınlamaya hazır hale getirdiğimiz yazımızın yayınlanma tarihini 16 Ocak 2021 ve saat alanını da 12:00 olarak ayarlıyoruz. 

 

Yazımızı kaydediyoruz ve yayınla diyerek sayfadan çıkış yapıyoruz. İşlem bu kadardır!

 

Şu an yazımız planlanan tarihte yayınlanmak üzere hazırdır. 16.01.2021 tarihinde saat 12:00'da otomatik olarak yayınlanacaktır. 

 


 

 

Bu sayede haftasonları yeni blog yazıları yazmıyor olsak da blogger otomatik yazı yayınlama ayarlaması yaparak haftasonu da yazı yayınlamış oluyoruz. 

 

Hem ziyaretçilerimize katkı sağlayacak hem Google'a sitemizin güncelliğiyle ilgili bakış açısı sağlayacaktır. Özellikle 15-20 günlük yada daha uzun tatillerde muhakkak kullanılması yararlı olacaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim