Blogger Sayfa Ekleme Nasıl Yapılır? (Yeni Arayüz)

Blogger Sayfa Ekleme Nasıl Yapılır? (Yeni Arayüz)

Blogger'da yeni olanlar bazı basit işlemleri uygulamakta zorluk çekebiliyorlar. Bunun sebebi genellikle farklı bir alt yapıdan bu platforma geçmiş olmaları veya blog yazma işinde yeni olmalarından kaynaklanıyor. Blogger sayfa ekleme işlemi oldukça basit. Bu işlemi adım adım görsellerle anlattık. Bunun dışında Blogger platformu için birçok rehber yazısı hazırladık. İsterseniz web sitemizin arama bölümünden veya yazı içerisindeki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.



İlginizi Çekebilir: Blogger Boş Tema



Blogger Sayfa Ekleme (Güncel Arayüz)

Blogger sayfa oluşturma bölümüne erişim ve sayfa ekleme işlemi için aşağıdaki adımları takip edin. Acele edip adımları atlamayın. Aksi takdirde URL kısmında yaşanan sorunlara dair verdiğimiz tavsiyeleri kaçırabilirsiniz.



Blogger Sayfa Ekleme Nasıl Yapılır? (Yeni Arayüz)

  • Blogger paneline giriş yapın. Ardından sol menüden "Sayfalar" kısmına tıklayın.
  • "Sayfalar" kısmına tıkladıktan sonra menünün üst kısmında yer alan "Yeni Sayfa" butonuna tıklayın.


Blogger Sayfa Ekleme Nasıl Yapılır? (Yeni Arayüz)

  • Blogger sayfa ekleme / oluşturma kısmı açıldıktan sonra üst kısımdaki "Başlık" kutucuğuna sayfa başlığınızı girin.


Blogger Sayfa Ekleme Nasıl Yapılır? (Yeni Arayüz)

  • Daha sonra sağ kısımdan "Arama Açıklaması" kısmına tıklayın. Burada 150 karakteri geçmeyecek şekilde sayfanızın açıklamasını yazın. Burası diğer bir tabirler meta açıklama bölümüdür. Kullanıcılar burada yazılan bilgiyi arama motorlarında görebilmektedir. Ayrıca meta açıklama sıralama faktörlerinden biridir. Bu nedenle özensiz bir şekilde yazmamanızda fayda var. Hatta mümkünse odak anahtar kelimenizi burada geçirin.


Blogger Sayfa Ekleme Nasıl Yapılır? (Yeni Arayüz)

  • Sayfanıza yorum yapılması hoş durmayacaksa "Seçenekler" kısmına tıklayın ve ardından "İzin verme, mevcut olanı gizle" kısmını işaretleyin.
  • Blogger sayfa ekleme işleminin teknik kısmı bu kadar. Şimdi sayfanızı düzenlemek için sol kısımdaki büyük alana giriş yapabilirsiniz.
  • Eğer sayfanızda HTML/CSS/JS'e dair bir ekleme/düzenleme yapmanız gerekiyorsa sol üst kısımdaki "Başlık" kutucuğunun hemen altındaki kalem simgesine tıklayın.
  • Daha sonra "HTML görünümü" seçeneğine tıklayın.
  • Normal yazı düzenleme moduna dönmek isterseniz, aynı yerden "Oluşturma görünümü" seçeneğine tıklayın.
  • Blogger sayfanızı hazırladıktan sonra sağ üst kısımdan "Yayınla" butonu ile sayfanızı yayınlayabilirsiniz. Eğer daha sonra yayınlamak istiyorsanız, "Önizle" butonunun yanındaki mini seçenek butonuna tıklayın ve ardından "Kaydet" butonuna tıklayın.



Blogger Sayfalar Eklentisi Nasıl Kurulur?

Blogger sayfa ekleme işleminin ardından, eklediğiniz sayfaları site içerisinde göstermek için hazır eklentiyi kullanabilirsiniz. Eklenti kullanmak istemiyorsanız temanızı düzenleyebilecek kadar HTML/CSS bilginizin olması gerekir.

Blogger sayfalar eklentisi kurulumu;


Blogger Sayfa Ekleme Nasıl Yapılır? (Yeni Arayüz)

  • Blogger paneline girin. Sol menüden "Düzen" kısmına tıklayın.
  • Ardından eklemek istediğiniz bölümde "Gadget Ekle" butonuna tıklayın.
  • Açılan yeni pencereden "Sayfalar" eklentisini bulun ve sağ kısmındaki "+" butonuna tıklayın.
  • Sayfalar eklentisi içerisinde göstermek istediğiniz sayfaları işaretleyin, sayfanın sırasını değiştirmek isterseniz sağ bölümdeki "Liste Sırası" kısmından sürükle bırak yapın.
  • Sayfalarınızı düzenledikten sonra "Kaydet" butonuna tıklayın.

Eğer istediğiniz gibi bir görüntü elde edemediyseniz Blogger eklentisini farklı bir bölüme taşıyabilirsiniz. Örneğin sidebar kısmında ise footer'a taşımayı deneyebilirsiniz. Hala tatmin edici bir görüntü elde edemediyseniz, uzman birisinden yardım alarak tema içerisinden sayfa bağlantılarınızı verdirmeniz daha güzel olacaktır. Blogger her ne kadar basit bir yapı olsa da, bazı özelleştirmeler için HTML/CSS/JS gibi teknik bilgi birikimi gerektirebiliyor.






Blogger sayfa ekleme veya sayfa eklentisi konusunda takıldığınız bir yer varsa yorumlar kısmında belirtin.




Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim