Blogger Tema Yedekleme Nasıl Yapılır? (Güncel Blogger Arayüzü)

Blogger Tema Yedekleme Nasıl Yapılır? (Güncel Blogger Arayüzü)


Blogger tema yedekleme ve içerik yedekleme site sahiplerinin yapması gerekenlerin başında geliyor. Bu yazımızda tema yedekleme işlemini anlattık. Temanın yanı sıra yazıların nasıl yedeklendiğini öğrenmek isterseniz yazının sonundaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.



İlginizi Çekebilir: Blogger Site Hızlandırma



Blogger Tema Yedekleme Neden Gerekli?

Blogger tema yedekleme işlemi birçok sebepten ötürü yapılmalıdır. Bunların başında web sitenizin çalınmasıdır. Web sitenizin yani Google hesabınızın çalınması halinde siteniz kapatılabilir. Bu durumda yeni site açıp, aldığınız tema yedeğini hızlıca yükleyebilirsiniz.

Temanızı düzenlerken birçok hata meydana gelebilir. Bazen hataları tespit etmek veya çözmek saatlerinizi alabilir. Böylesi durumlarla karşılaşmamak için tema yedeğinizi almanız gerekir. Önemli bir hata anında en son yedeği yükleyerek, temanızı yeniden düzenleyebilirsiniz.



Blogger Tema Yedeği Nerede ve Nasıl Saklanmalı?

Yedekleme işlemi sadece Blogger'a özgü değildir. Günümüzde dijital ortamlardaki önemli veriler risk altındadır. Bu riske karşı tedbir olarak yedekleme gereklidir.

Blogger tema yedekleme önemli olduğu kadar, tema yedeğinin nerede saklanacağı da önemlidir. Yedeklerinizi tek bir ortamda saklamanız halinde, bu tam olarak yedekleme sayılmamaktadır. Örneğin bilgisayarınızın ikinci disk bölümüne yedek aldığınızı düşünelim. Diskte oluşabilecek arıza vb. bir sorunda yedeğiniz kaybolabilir. Bu tarz durumlarla karşılaşmamak için aşağıdaki kombinasyonları deneyebilirsiniz;

  • Bulut servisler + USB Bellek
  • Bulut servisler + USB Bellek + Harici Harddisk
  • Bulut servisler + USB Bellek + Harici Harddisk + Bilgisayar (Dahili harddisk)

Bulut servisler fiziksel olarak da ayrı ortamda olduğundan daha güvenlidir. Eğer hem usb hem harddisk ile yedek aldıysanız bu yedekleri aynı ortamda bulundurmayın. Örneğin usb belleği iş yerinizde, harddiski evinizde bulundurun. Tehlikeler sadece dijital boyutta yoktur. Yangın, deprem vb. birçok tehlike bu önlemleri almamız için sıralanabilir.

Ücretli veya kendi geliştirmiş olduğunuz bir temayı kullanıyorsanız, sakladığınız ortamların parola ve şifreleme metoduyla ile ek güvenliğini sağlamayı unutmayın.



İlginizi Çekebilir: Blogger Hit Arttırma



Blogger Tema Yedekleme İşlemi

Yeni Blogger arayüzünde temanızı yedeklemek için yaklaşık olarak 4-5 adım atmanız gerekiyor. İnternet üzerindeki Blogger platformu için hazırlanmış rehber içeriklerinin büyük kısmı eski arayüz üzerinden anlatılmış. Yeni arayüzde rehber içerik arayıp bulamayanlar için bu Blogger tema yedekleme makalemizin faydalı olacağını düşünüyoruz.


Blogger Tema Yedekleme Nasıl Yapılır? (Güncel Blogger Arayüzü)

  • Blogger.com'dan panele giriş yaptıktan sonra sol menüden "Tema" sekmesine geçin.
  • Daha sonra "Özelleştir" butonunun yanındaki seçenekler butonuna (aşağı ok işareti) tıklayın.
  • Açılan tema işlemleri ek menüsünden "Yedekle" seçeneğine tıklayın.


Blogger Tema Yedekleme Nasıl Yapılır? (Güncel Blogger Arayüzü)

  • "Yedekle" kutucuğu çıktıktan sonra "İNDİR" butonuna tıklayın. Uyarıda da belirtildiği üzere bazı eklentilerin yedeklenmeyeceğini unutmayın. Bizim tecrübelerimize göre eklentiler büyük oranda yedekleniyor. Siz yine de eklentilerinizi eğer kod bilgisine sahip iseniz kendiniz ayrı bir dosyada yedekleyebilirsiniz.


Blogger Tema Yedeğini Geri Yükleme

Blogger Tema Yedekleme Nasıl Yapılır? (Güncel Blogger Arayüzü)

Blogger tema yedeğini geri yüklemek için aynı ek menüden "Geri Yükle" butonuna tıklayın. İndirmiş olduğunuz yedeği seçin ve "Aç" butonuna tıklayın. Blogger tema yedeğini geri yükleme işlemini daha detaylı bir şekilde görmek isterseniz Blogger tema yükleme makalemizi okuyabilirsiniz.



Blogger'da Başka Neler Yedeklenebilir?

Blogger'da kolaylıkla yedekleyebileceğiniz şeyler arasında içerikler yer alır. Yani yazdığınız yazıları kolaylıkla yedekleyebilirsiniz. Blogger tema yedekleme kadar içerik yedekleme de önemlidir. Özellikle çokça içeriği olan kişiler içeriklerini sık sık yedeklemelidirler. Hesabınızın hacklenmesi veya herhangi bir sebeple içerikleriniz yani yıllarca verdiğiniz emekleriniz saniyeler içerisinde kaybolabilir.



Tema yedekleme işlemi basittir. Bazen tema geri yükleme kısmına sorunlar ortaya çıkabilir. Bu Blogger'ın yaptığı güncellemelerden veya sizin temayı düzenleyip kod yapısını değiştirmenizden kaynaklanabilir. Eğer Blogger tema yedekleme veya içeri aktarma konusunda problem yaşıyorsanız yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim