Blogger Tema Yükleme & Türkçe Yapma

Blogger Tema Yükleme & Türkçe Yapma


 Blogger tema yükleme işlemini iki şekilde yapabilirsiniz. İki seçenekte basit bir şekilde tema kurulumunu yapabilirsiniz.

Blogger Tema Yükleme İşlemi Nasıl Yapılır?

Blogger tema kurulumunu yapacağınız blogunuza gidin tema bölümünde özelleştir yanında bulunan ikona tıklayın ve geri yükle işlemini başlatın ve kurulumunu yapacağınız temayı seçiniz. Birinci tema yükleme işlemi bu şekilde yapılabilir.

İkinci blogger tema yükleme işlemi için tema bölümünde özelleştir yazı alanı yanında bulunan ikona tıklayın ve html düzenleyi seçin. Tema HTML düzenleme alanı içine yüklemek istediğiniz temanın tüm kodlarını kopyalamanız gerekmektedir. Kopyaladığınız tema kodlarını HTML alanın tümünü seçtikten sonra yapıştırın.

Bilenler blogger tema yükleme işlemini basitçe halledebilecektir ancak ikinci adım bilmeyenler için biraz karmaşık gelebilir. Basitçe blogger tema yükleme işlemi ikinci adım temiz tema yükleme işlemidir.

Kolay bir şekilde ikinci adım blogger tema yükleme işlemini ücretsiz blogger temaları arasında sevdiğiniz bir temayı indirin.

  • İndirdiğiniz tema kodlarının bulunduğu xml uzantılı dosyayı açın ve ctrl + A ile tüm kodları seçin. CTRL+A tüm içeriği seçme işine yarayacak kısa yoldur.
  • Seçim yaptığınız kodları CTRL+C ile kopyalamanız gerekmektedir.
  • Yeni temayı yüklemek istediğiniz blogunuzun tema düzenleme alanında HTML düzenle alanını gidin.
  • HTML düzenle alanında CTRL+A tuşları ile tüm kodları seçin.
  • Blogger tema yükleme son işlemi için CTRL+V ile tüm kodları yapıştırın.
  • İşlem bu kadar ve tema kaydet diyin.

İşlemleri doğru yaptığınız taktirde temiz bir şekilde blogger tema yükleme işlemini yaptınız demektir.

Blogger Tema Ayarları & Türkçe Yapma

Blogger tema ayarları için her tema tasarımcısı tarafından paylaşılan doküman dosyası genellikle bulunur. Doküman dosyası her şablon için farklı olabiliyor ve dosya İngizlice olarak sunulmaktadır.

Blogunuzun tema ayarları için İngilizce bilmenize gerek yoktur. Yeni nesil blogger temalarında şablon düzenlemek ve Türkçe yapmak için blogunuzun düzenle alanında tüm işlemler yapılabiliniyor. Eski temalarda ise temanın kaynak kodlarında ilgili alanı bulmanız ve düzeltmeniz gerekebilir.

Blogger temaları Türkçe yapmanız için ayarlar bölümünde dil seçimine Türkçe dilini seçmeniz yeterlidir. Eğer temanız da hala yabancı dile ait kelimeler var ise düzenle bölümünde veya temanın html düzenleme alanından kolaylıkla temayı Türkçe yapabilirsiniz. Blogger tema yükleme & Türkçe yapma aslında oldukça basit sadece uygun alanları bulmak gerekiyor.

Blogunuzda dikkat etmeniz gereken bir kaç öneri görsellerinizi optimize edin, gereksiz gadget ve javascript kullanımından uzak durun site yüklenme süresi seo için oldukça önemli bir kriterdir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim