Blogger Yazı İçine Kod (Codebox) Kutusu Ekleme

 

Blogger yazı içine kod (codebox) kutusu ekleme. Blogger sitenize tek bir css kod ekleyerek blog yazı içerisine kod kutusu ekleme.

 

 

Blogger Yazı İçine Kod (Codebox) Kutusu Ekleme

 

Blogger kullanıcılarının birçoğu bloglarında blogger ipuçları alanı oluşturmaktadırlar. Bu alanlarda da bazı kodları paylaşmaktadırlar. Normal yazı içerisinde kod paylaşımı yapmak ziyaretçi açısından kötü görünüm oluşturmanın yanında kullanımı da zorlaştırmaktadır. 

 

Blogger'a tek bir css kodu ekleyerek yazı içine kod kutusu (codebox) eklemek mümkündür. 

 

İnternet üzerinde araştırma yaptığınızda her bir kod için ayrı ayrı kodlar eklemeniz gereken uygulamalar görebilirsiniz. Biz ise, birden çok kod paylaşacağımız için daha pratik bir yöntem tercih ederek css içerisine kod ekleyerek yazı içerisine kod (codebox) ekleme işlemini kolay hale getirdik. 

 

 

Blogger Yazı İçine Kod (Codebox) Kutusu Nasıl Eklenir?

 

Blogger yönetim panelinize giriş yapınız ve Tema sekmesine tıklayınız. Sonrasında Özelleştir'e tıklayarak özelleştirme ekranına giriş yapın.

 

 

 



Özelleştirme sayfasından Gelişmiş sekmesine tıklayın. Gelişmiş sekmesindeki alta açılır menüye tıklayarak Css ekle alanına gelin.

 

 


 

 

Açılan alana altta yer alan kodları kopyalayın ve sağ alt köşede yer alan Kaydet butonuna tıklayın. 

 

 

.codebox { background:#f5f8fa; background-repeat:no-repeat; border: solid #5C7B90; border-width: 1px 1px 1px 20px; color: #000000; font: 13px 'Courier New', Courier, monospace; line-height: 16px; margin: 10px 0 10px 10px; max-height: 200px; min-height: 16px; overflow: auto; padding: 28px 10px 10px; width: 90%; } .codebox:hover { background-repeat:no-repeat; }

 

CSS kod ekleme işlemi tamalandı. 

 

Artık yapmanız gereken kod eklemek istediğiniz yayının HTML kodları arasına altta yer alan kodu örnekteki gibi yerleştirmektir.

 

<div class="codebox">
Kodlar buraya yazılmalıdır.
</div>

 

UYARI: Yazının HTML kodlarına, yazıyı yayınlamak için hazırladığımız ekranda sol üst köşede kalem iaşreti bulunmaktadır. Kalem işaretine tıklayarak ilgili yazının HTML kodlarına ulaşabiliriz.

 

 


 

HTML kodları arasına kodumuzu ekledikten sonra Önizleme'ye tıklayarak görünümü kotrol edebiliriz. 

 

Bu sayede blogumuza eklediğimiz kodlar artık daha düzenli görünecek ve ziyaretçiye daha kolay uygulama olanağı sağlayacaktır. 

 

Blogger kullanıcıları için (elbette kendim de beğenerek kullandığım için) birçok eklentiyle ilgili yazılar hazırladım. Elbette internetten muadilleri vardır fakat burada yer alan her eklenti kendim tarafından uygulanmış, kullanılmıştır. Onlarca blogger eklentisi paylaştım ve paylaşmaya da devam edeceğim. 

 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim