Blogger Yazar Ekleme İşlemi Nasıl Yapılır? (Yeni Arayüz)

Blogger Yazar Ekleme İşlemi Nasıl Yapılır? (Yeni Arayüz)

Blogger yazar ekleme işlemi için yazar yapmak istediğiniz kişiye davet göndermeniz gerekiyor. Daveti onaylaması halinde yazar oluyor. Tek bir kişinin içerik üretmesi ile birden fazla kişinin içerik üretmesi elbette farklı sonuçlara sebep oluyor. Yazısından emin olduğunuz ve işin ehli olduğunu bildiğiniz yazarları blogunuzda yetkilendirmeniz sizi SEO açısından avantajlı konuma getirebilir.



İlginizi Çekebilir: Blogger Hit Arttırma



Blogger Yazar Ekleme (Yeni Blogger Arayüzü)

Blogger panelinden yazar eklemek için aşağıdaki adımları sırasıyla uygulayın. Bu işlemi hem yönetici hem de yazar tarafından bakarak anlattık;


Blogger Yazar Ekleme İşlemi Nasıl Yapılır? (Yeni Arayüz)

  • Blogger.com'dan sitenize girdikten sonra "Ayarlar" bölümüne girin.
  • Aşağı kaydırın ve "İzinler" başlığını bulun. Bu başlık altındaki "Daha fazla yazar davet et" kısmına tıklayın.


Blogger Yazar Ekleme İşlemi Nasıl Yapılır? (Yeni Arayüz)

  • "Davet gönderilecek e-posta adresleri" yazan kutucuğa eklemek istediğiniz yazarların e-posta adreslerini yazın ve "GÖNDER" butonuna tıklayın.
  • Eğer yazar davetini yanlış adrese veya yanlışlıkla gönderdiyseniz "İzinler" başlığı altındaki "Bekleyen yazar davetleri" bölümünden gönderilen davetleri iptal edebilirsiniz.
  • Yazarınıza davet gönderdikten sonra uyarı yapmanızda fayda var. Eğer tarayıcısında birden fazla gmail adresi ile oturum açıldıysa sorunlar oluşabiliyor. Bu nedenle tarayıcısında yalnızca davet gönderilmiş olan e-posta ile oturum açıldığından emin olduktan sonra daveti kabul etmesi gerekir.


Yazarı Admin (Yönetici) Olarak Yetkilendirme

Blogger yazar ekleme işleminden sonra yazarınızı bir üst kademede yetkilendirmek istiyor olabilirsiniz. Bizim tavsiyemiz kolay kolay kimseye bu yetkiyi vermemeniz yönünde. Çünkü siz hangi yetkiye sahipseniz, yazarınız (yeni yönetici) her türlü yetkiye sahip olur. Örneğin temanızı, eklentileri, içerikleri düzenleyebilir veya tamamen silebilir. Eğer hala bu tarz bir yetkilendirme yapmanız gerektiğini düşünüyorsanız aşağıdaki adımları uygulayın;


Blogger Yazar Ekleme İşlemi Nasıl Yapılır? (Yeni Arayüz)

  • "Ayarlar" bölümünün aynı "İzinler" başlığı altından "Blog yöneticileri ve yazarları" kısmına tıklayın.
  • Listelenen yazarların sağ kısmındaki "Yazar" ifadesine tıklayın ve ardından "Yönetici" seçeneğine tıklayın. Bu işlemi uyguladıktan sonra "Kaydet" butonuna tıklamanız yeterli.



İlginizi Çekebilir: Blogger Yazı Yedekleme



Blogger'a Eklenen Yazarı Silme

Blog yazarınızdan memnun kalmadıysanız hemen hemen aynı adımları uygulayarak yazarlık yetkisini kaldırabilirsiniz.;


Blogger Yazar Ekleme İşlemi Nasıl Yapılır? (Yeni Arayüz)

  • Yine "Ayarlar" kısmından "İzinler" başlığına gelin ve "Blog yöneticileri ve yazarları" ayarına tıklayın.
  • Silmek istediğiniz yazarın sağ kısmındaki çarpı işaretine tıklayın ve işlemi onaylayın.



Yazarın Yetkileri Nelerdir?

Blogger yazar ekleme esnasında "acaba yazar blogumda bir şeyleri değiştirir mi?" gibi bir endişeniz varsa, böyle bir endişeye kapılmanıza hiç gerek yok. Yazarın yetkisi yalnızca kendi yayınladığı yazılarla sınırlıdır. Bunun dışında blogun herhangi bir kısmına erişimi söz konusu değildir. 



Blogger'a En Fazla Kaç Yazar Eklenebilir?

Blogger alt yapısında yazarlar, yöneticiler ve okuyucular dahil olmak üzere en fazla 100 kişi eklenebilir. Yani Blogger'da ekip/takım olarak çalışmak gayet mümkündür.



İlginizi Çekebilir: Blogger Video Ekleme



Yeni arayüz üzerinden Blogger yazar ekleme işlemini maddeler halinde anlattık. Ekleme esnasında veya davet esnasında yaşadığınız bir sorun varsa aşağıda belirtebilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim