Blogger Yoast Seo Eklentisini Nasıl Kullanabilirsiniz?

Blogger Yoast Seo Eklentisini Nasıl Kullanabilirsiniz?

Blogger yoast seo eklentisi kullanarak seo uyumlu makale nasıl yazılır? Yoast Seo Eklentisi bloggera yükleyebilir miyim? diye soran arkadaşlara önerdiğim bir teknik uygulayarak blogger tabanlı sitenizde seo uyumlu makale yazmamıza yardımcı olan Yoast seo eklentisini kullanabileceksiniz.

Blogger için yoast seo eklentisi, all in one seo veya rank math gibi eklentileri direk kullanamazsınız. Ancak blogger yoast seo eklentisi gibi eklentileri 3. parti bir yazılım kurmanız gerekecektir. Wordpress bir siteye sahip iseniz bu yönteme ihtiyacınız yoktur.

Blogger seo eklentisi kullanmak isteyenler için seo uyumlu makale yazmalarına yardım etmesi için bu yöntemi kullanabilirsiniz.

Yoast seo, Wordpress sitelerinde olmazsa olmaz eklentiler arasında uzun süredir çok fazla kullanıcı tarafından ücretsiz olarakta kullanılabilinen bir eklenti olan Yaost eklentisi seo uyumlu makale yazmamızda yardımcı olmaktadır. Makalede açıklama (description), anahtar kelime, başlık, görsel ve içeriğinizde seo kriterlerini uygulamanıza yardımcı Yaost Seo Eklentisini wordpress site kuramayanlara yardımcı olması için kurulumunu adım adım anlatacağım.

Öncelikle bloggera eklenti vaya uygulama eklememize izin veren bir yapı değildir. Blogger için eklenti veya uygulama olmadığı için sadece seo kriterlerine uymanızı ve googlede üst sıralamada çıkmamıza yarayan eklentiyi bilgisayarınıza kurarak seo uyumlu makalenizi bloggera aktarmakla yetinebiliyoruz.

Localhost Wordpress Kurarak Yoast Seo Eklentisini Kullanma

Evet Bilgisayarınıza localhost sayesinde wordpress kurabilir ve Yoast eklentisini ancak bu şekilde kullanabilirsiniz. Blogger için bu tarz bir eklenti mevcut değildir. Hosting alarak wordpress site kurma imkanı olmayanlar için, googlede üst sıralarda çıkmak isteyenlerin mutlaka kullanması gereken yoast seo eklentisini bilgisayarınıza localhost kurarak kullanabilirsiniz. Localhost kurulumu basittir.

Çok basit bir şekilde herhangi bir zorluk yaşamadan localhost kurmanız için iki uygulama indirmeniz gerekmektedir. Xampp ve Bitnami wordpress kurmanız gerekiyor adım adım anlatılacak.

1- Xampp resmi wep sitesine gidip Xampp uygulamasını bu linkten indirin. Xampp Resmi sitesi

2- Xampp uygulamasını kurun basit kurulumu mevcut ve bazı izinler isteyecek bu izinlere evet demeniz gerekiyor.

3- Uygulamayı kurduktan sonra uygulamayı çalıştırın ve görsel de gösterilen alanları başlatmanız lazım. Başlatmak için starta basın.

xamp kurulumu başlatma

Xampp kurulumu

4- Son Aşama Bitnami wordpress uygulamasını indirip kurmanız gerekiyor. Bitnami wordpress resmi sitesinden indirip kurumumu basit olduğu için anlatmaya gerek olmayacaktır ancak kurulumda resimde görülen alanları not alın wordpress kurulumuna erişim sağlamamıza yarayacak. Login, e-mail ve şifre kısmı erişim için önemli unutmayacağınız şekilde ayarlayınız.

Bitnami Wordpress Kurulumu


Bitnami wordpress kurulumu

5- Bitnami kurulumunu bitirdikten sonra sizi kurmuş olduğunuz wordpress siteye yönlendirecektir.

 127.0.0.1/wordpress/  veya localhost/wordpress/ admin paneline erişmek için localhost/wordpress/wp-admin/ veya 127.0.0.1/wordpress/wp-admin/ tarayıcınızda yazarak admin panele bitnami kurulumunda ayarlamış olduğunuz bilgileri doldurarak admin paneline erişimiz olacaktır.

Yoast Seo eklentisi bu şekilde kullanabilirsiniz. Eklentiyi kullanmak seo kriterlerine uygun makale üretmeniz ve googlede üst sıralarda çıkma şansınızı artıracaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim