Blogum Büyüyor Mu? 6 İşaret

 

Blogum büyüyor mu? Blogunuzun büyüdüğünü gösteren 6 işaret. Blogum gelişiyor mu? Blogumun gelişimi nasıl? Blogumun büyüme hızı nasıl?

 

Blog yazarlarının kendilerine sık sık sordukları soru şüphesiz ki blogum büyoyor mu? olacaktır. Blogum büyüyor mu? Blogum gelişiyor mu? gibi soruları kendinize soruyorsanız blogunuzun büyüdüğünü gösteren 6 işareti açıklayacağım. 

 

 

Blogum Büyüyor Mu? 6 İşaret

 

Gerçekten, bir blogun büyüyüp büyümediğini, gelişip gelişmediğini en iyi blogun sahibi, blogger cevap verebilecektir. Konumda blog yazarlarına bloglarının büyüyüp büyümediğini gösteren 6 faktörden bahsedeceğim. 

 

 

Gelen Linkler

 

Google seo uygulamalarından birisi olan gelen linkler (backlink), blogunuzun gelişimini, büyümesini de gösteren faktördür. Blogunuza her geçen gün daha fazla backlink sağlanıyorsa ( sizin backlink çalışmalarınız hariç tutulmalıdır ) blogunuz büyüyor demektir. 

 

Blogunuza verilen backlinkleri görebileceğiniz bazı araçlar vardır ve bunlardan benim de kullandığım ve en popüler olanı Google Web Yönetici Araçlarıdır. 

 

Manuel olarak Google Web Yönetici Araçlarına giriş yapın ve Arama Trafiği sonrasında Sitenize bağlantılar alanından backlinklerinizi görebilirsiniz.  

 

 

Yeni Ziyaretçiler

 

Blogunuza yeni ziyaretçilerin geliyor olması da blogunuzun büyüdüğünün bir göstergesidir.  

 

Google Analytics üzerinden Kitle ve Genel Bakış'a giriş yaparak sitenize kazandığınız yeni ziyaretçileri görebilirsiniz. Daha önceki dönem ile karşılaştırma yapmak mümkündür. 

 

Blogunuza yeni ziyaretçilerin gelmesinin yanında yeni ziyaretçilerin de kalıcı olması oldukça önemli bir büyüme göstergesidir. 

 

 

Abone Sayısı

 

Blogger kullanıcılarına trafik anlamında en büyük katkıyı belki aboneleri oluşturmaktadır. Abonelik sistemi ile blogunuzu takip edenlere yeni yazılarınız hakkında mail gönderilmekte ve blogunuzu takip edenleri sitenize davet etmektedir. 

 

Blogum büyüyor mu diyenler için blogunuza abone olanların sayısı arttıkça blogunuzun büyüdüğü söylenebilir. 

 

Blogunuza abone olunması için yazı sonlarında abone olmaları için teşvik etmek de gelişim açısından oldukça önemlidir.  

 

 

Yorumlar

 

Blogunuzda binbir uğraş verip, saatlerce zaman ayırıp yazılar yayınlıyorsunuz ve elbette yazılarınızın okunmasını da istiyorsunuz. Bunun yanında da olumlu yada olumsuz geri dönüş almak da hakkınız olacaktır. 

 

Blogunuzda konu altına yapılan olumlu yada olumsuz yorumlar, sorulan sorular, blogunuzun büyüdüğünü gösteren bir işarettir. 

 

Her geçen gün yorum sayınız artıyorsa, hem konularınız güncellenecek yeni ziyaretçiler edinecek hem de blogunuzun büyüdüğünü işaret edecektir. 

 

Yorum yapılmasının önemini saymakla bitiremeyiz, bu sebeple de ziyaretçilerinizi yorum yapmalarına davet etmeniz de önemlidir. 

 

 

Sosyal Paylaşımlar

 

Blogum büyüyor mu? diyorsanız blogunuza yazdıklarınızın paylaşım sayısına gözatabilirsiniz. Eğer, paylaşılmaya değer yazılar yazıyorsanız ve yazılarınız da sosyal mecralarda paylaşılıyorsa muhakkak blogunuz büyüyor demektir. 

 

Sosyal ağlarda blogunuzun paylaşılması blogunuza yeni ziyaretçileri çekmesinin yanında paylaşılan yazılara güven duyulduğu için takip edilme sayınızı da etkileyecektir. 

 

Sosyal paylaşımların yanında eğer varsa sosyal ağ hesaplarınız, hesaplarınızı takip eden kişi sayısının artıyor olması da blogunuzun geliştiğini göstermektedir. 

 

 

Hedefleriniz

 

Blogunuz için kısa, orta ve uzun vade hedeflerinizi blog yazarlığına başladığınızda ortaya koymanız gerekmektedir. Bu sayede, hedeflerinize yaklaştıkça yada ulaştıkça, blogunuzun büyüdüğünü anlayabilirsiniz. 

 

Hedefler belirlemek hem sizi teşvik edecek, motive edecek hem de daha hızlı blogunuzun büyümesine katkı sağlayacaktır.

 

Hedeflerinizi belirlerken birçok kriteri göz önünde bulundurmanız, blogunuzun büyümesine daha fazla katkı sağlayacaktır. 

 

Hedeflerinizi, ziyaretçi sayısı, makale sayısı, abone sayısı, sosyal medya takipçi sayısı, yorum sayısı gibi birçok faktörü göz önüne alarak, her birisi için ayrı ayrı hedef belirlemeniz önemlidir.

 

 

Blogum büyüyor mu? Blogum gelişiyor mu? sorusunu her blogger gibi ben de sormaktayım ve birçok yönden blogumu sürekli takip etmekteyim. Hedeflerim doğrultusunda ilerlemekte ve hedeflerime ulaşmak için daha fazla çalışmaktayım. 

 

 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim