E-Kitap Yazarak Para Kazanma

 

E-kitap yazarak para kazanmak isteyenler için e-kitaptan para kazanma yöntemleri, kolay ve zor yönleri, e-kitaptan ne kadar para kazanılır sorularının yanıtı ve tavsiyeler.

 

 

E-Kitap Yazarak Para Kazanma

 

Yazı yazmayı seviyor musunuz? Hayatımı yazsam roman olur mu diyorsunuz? O halde e-kitap yazarak hem para kazanabilir hem de bu hayalinizi gerçekleştirebilirsiniz. 

 

Kitap, roman, hikaye yazarak para kazanan ve hayatını yazar olarak devam ettiren insanları hepimiz tanımaktayız. Siz de bir yazar olabilirsiniz! 

 

Önemli olan inanmak ve yazı yazmayı sevmektir. 

 

Kitap yazmanın bazı zorlukları bulunmaktadır. Editör onayı almak, basım yapacak yayın evini bulmak, yayın evinin alacağı komisyon veya basım öncesi bütçe ayırmak gibi birçok sorun bulunmaktadır. 

 

Bunun yerine, e-kitap yazarak bütçeye ihtiyaç duymadan satış yapabilir ve internetten para kazanabilirsiniz. Hem de sevdiğiniz bir ek iş yapmış olursunuz!

 

 

E-Kitap Yazacağım Ancak Hangi Konuda?

 

E-kitap yazmak için konu sınırlaması bulunmamakta. İstediğiniz konuda e-kitap yazabilirsiniz. Burada önemli olan, kendinize güvendiğiniz ve okuyucuyu çekebilecek konu seçiminde bulunmaktır. 

 

Kimsenin dikkatini çekmeyecek e-kitap yazmanın elbette ki kimseye faydası olmayacaktır! Şevkiniz kırılacaktır...

 

Genellikle, yemek kitabı, gezi rehberi, masal, aktüel yada magazin konularında e-kitaplar yazılmaktadır. Burada tercihi siz yapacaksınız. 


 

Gelir Getiren E-Kitap Nasıl Yazılır?

 

E-kitap yazmaya başlamadan önce ilk yapmamız gereken ilgimizin olduğu, eğlenerek yaptığımız yada anlatmaktan hoşlandığımız bir konuyu belirlemektir. Sonrasında ise e-kitaptan para kazanmayı bir kenara bırakarak kitabımızı oluşturacağız. Para kazanmak gibi bir kaygınız olursa eseriniz yeterli özgünlüğü yakalayamayacaktır. Ortaya koyduğunuz eser yeterli geliri getirmediğinde de sizi üzecektir. 

 

Yazmak istediğimiz konuyu ortaya koyduktan sonra konumuzla ilgili rakip denebilecek e-kitapların olup olmadığına bakacağız. Muhtemelen benzer konularda e-kitaplar bulacaksınız. E-Kitaba olan ilgiye, ne kadar satıldığına, e-kitabın eksikliklerine, e-kitabın olmazsa olmazlarına göz atmalıyız.

 

Artık e-kitabımızı yazmaya başlayabiliriz. Word üzerinden e-kitabınızı yazabilirsiniz. Sonrasında PDF formatına çevirmek oldukça kolaydır. Online olarak Word'den PDF'e çeviren gereçler internette mevcuttur. 

 

E-kitap yazmak 1 hafta 10 günde yapılabilecek bir iş değildir. E-kitabınıza yeterli özeni göstermeniz gerekmektedir. Size rakip olan kitaplardan herzaman 1 adım değil 3-5 adım önde olmalısınız! Diğerlerine kıyasla sizin e-kitabınızı öne çıkaran birkaç faktör mutlaka olmalıdır. 

 

Sürecin en sancılı geçen kısmı belki de burasıdır, e-kitap yazmak! Aslında birşeyler yazmak sizin için eğlenceliyle belki de en eğlenceli kısmı burasıdır diyebiliriz!

 

E-kitap yazmak için izlemeniz gereken yol;

 

1. Başlık 


E-kitap yazarak para kazanmak istiyorsanız ilk olarak konu başlığı seçimi yapmalısınız. E-kitap yazmak için sınırsız konu başlığı mevcuttur. 


  • Instagram'da takipçi artırma yöntemleri
  • Internetten para kazanma yöntemleri
  • Blog yazarak nasıl para kazanılır?
  • Yemek tarifleri
  • Eşinize küçük sürprizler
  • YDS'den 50 puan aldıran rehber
  • Çocuğum ne yemeli ne yememeli
  • Bebekler için oyunlar
  • Altın al-sat yaparak para kazanma
  • Bir günde 300 TL kazanma
  • Borsa da yatırım nasıl yapılır

 

İşin özü, aklınıza ne geliyorsa o konu başlığında e-kitap yazmanız mümkündür!

 

2. İçerik

 

E-kitap yazarları için içerik en önemli faktördür. Her konu başlığında içerik oluşturulabilecektir. 


İçerik oluşturmadan önce planlama yapmalı, giriş, gelişme ve sonuç bölümlerini aklınızda tasarlamalısınız. İçeriğinizin ana hatlarıyla başlıklarını belirlemeli ve düzenli yazı yazmalısınız.


3. Süreklilik


E-kitap yazmaya başladığınızda özveriyle çalışıp 20 günde e-kitabınızı tamamlamaya çalışmayınız. Birçok konuda hata yapabilir, güncelliği kaçırabilsiniz. yada diğer birçok soru ile karşılaşabilirsiniz. 


E-kitap yazmaya başladığınızda süreklilik önemlidir. Hergün 1 başlık ile ilgili yazılar yazmaya çalışın ve o gün o başlıkla ilgili yazınızı tamamlayın. Mümkünse, daha önce verdiğiniz bilgileri her hafta bir defa da olsa okuyun. İleriye dönük bakış açınızı geçmişe bakarak yön verebilirsiniz.

 

ÖNEMLİ: E-kitap yazıyor olmanızın bazı sorumlulukları olacaktır. İmla kuralları, yazım hataları, sayfa düzeni gibi konular çok önemlidir. Düzensiz ve yazım hatalarının bulunduğu bir kitabı kimse tavsiye etmeyecektir!

 

E-kitabınızı hazırladıktan sonra aklınıza ilk gelen şey belki de hemen satış yapmak olacaktır! Sakın bu hataya düşmeyiniz!

 

4. Editörlük

 

E-kitap yazarken, sizin gibi e-kitap yazarları ile tanışmaya çalışınız. Sosyal platformlardan butür gruplara erişmek oldukça kolaydır. E-kitabınızı hazırladığınızda bu gruplarda güvendiğiniz 3-5 kişiye kitabınızı veriniz ve incelemelerini söyleyiniz. Onlardan övgü istemediğinizi, eleştiri beklediğinizi söyleyiniz! Sizin bu aşamada doğru olan yerler değil, hatalı yapmış olduğunuz ve düzeltme yapabileceğiniz yerler önemlidir!

 

ÖNEMLİ: Mümkünse e-kitabınızın editörlüğünü de bir kişiye yaptırınız. Cümle yada kelime hatalarını siz göremiyor olabilirsiniz fakat farklı bir göz mutlaka görecektir. Editörlüğünü yapacak kimseyi bulamadınız mı? Bir arkadaşınız, akrabanız bile editörlüğünüzü yapabilecektir. 

 

E-kitabınızı hazırladığınıza göre alanınıza uygun kapağınızın da hazırlanması gerekmektedir. Burada profesyonel destek almanız önemlidir. Kapak değil mi ne önemi var demeyin, e-kitabınızın satışı için belki de en önemli etkeni kapak görüntünüz olacaktır. 


 

E-Kitabının Satış Fiyatı Ne Kadar Olmalıdır?

 

E-kitabınızı yazdığınıza göre vermiş olduğunuzun emeğin karşılığı olan değeri de belirleme zamanı gelmiştir. E-kitaplar 10 TL ile 100 TL arasında fiyatlara satılabilmektedir. E-kitabınızın değerini siz belirleyeceksiniz, ancak, bazı koşullar var elbette.

 

E-kitabınızın sayfa kalınlığına göre fiyat belirleyemezsiniz! 20 sayfalık hikaye kitabı 30 TL iken 300 sayfalık roman 20 TL olabilecektir. Değerini, yazılan sayfalar belirlemeyecktir.

 

Önerimiz ise, ilk e-kitabınızın kolay ulaşılabilmesi için uygun olabilecek fiyat politikasını izlemenizdir. Rakiplerinizin fiyat politikalarını inceleyin ve onlarla benzer seviyelerde fiyat politikası izleyin.  



E-Kitap Nasıl Satılır, Pazarlanır?


İnternetten para kazanma yöntemlerinden e-kitap yazarak para kazanma yöntemini tercih edip bir e-kitap yazdığınıza göre artık para kazanmaya da başlamalısınız.


E-kitap satışını yaparak para kazanmanız için birkaç yol bulunmaktadır. Bizim önerimiz bu yolların hepsiyle aynı anda satış yapmanızdır. Ne kadar çok yol ile satış yaparsanız kitlelere ulaşımınız o kadar kolay olacaktır. 


E-kitap satarak para kazanmak için ilk yol kendi web sitenizi oluşturmak olacaktır. Bu sandığınız gibi zor işlem değildir. Bir blog sitesi açarak ve shopier, iyzico, paytr gibi platformlara üyelik oluşturarak satış yapabilirsiniz. Özellikle, shopier şirket olmanız için sizi zorlamamaktadır ve Türkçe paneli sayesinde kredi kartı ile online ödeme alabilirsiniz. 


İkinci yol ise, playstore, apple store, amazon, publitory gibi platformlar üzerinden e-kitabınızın satışı yapılmasıdır. Butür platformlarda üyelik ücretsizdir. Satışınız üzerinden belirli komisyon ödemesi yaparsınız. 

 


E-Kitap Yazarak Ne Kadar Kazanırım?


İnternetten para kazanma yöntemlerinde en can alıcı soru ne kadar kazanırım sorusudur. E-kitap yazarak para kazanmak isteyenlere ne kadar kazanacakları hususunda net bilgi vermek mümkün değildir. E-kitabın konusuna, pazarlama yöntemine, kitabın içeriğine, alınan olumlu-olumsuz geri bildirimlere ve daha birçok sebebe bağlı olarak geliriniz değişecektir. Ancak, tek bir kitap satışından 200 TL kazanabileceğinizi söylesek sizi memnun edecek bilgi olacaktır çünkü aynı kitabı yüzlerce hatta binlerce kişiye satmanız mümkündür!

 


E-Kitap Tanıtımı Nasıl Yapılmalıdır?


Para kazanmak için e-kitap yazdınız fakat pazarlamayı iyi yapamazsanız yeteri kadar, ederi kadar para kazanamayabilirsiniz. 


E-kitabınızın tanıtımını yaparak e-kitap yazarak para kazancınızı artırabilirsiniz. 


Öncelikle, sosyal platformlar üzerinden reklam yapmak hem ücretsiz hemde oldukça kolaydır. Kitabınıza ait sosyal medya sayfaları oluşturunuz ve o sayfayı kişisel sosyal medya hesaplarınızdan paylaşınız. Hatta, sevdiklerinizden ve dostlarınızdan da aynı paylaşımları yapmalarını isteyiniz. 


Kısa zamanda büyük kitlelere reklamınızı yapmış olacak ve bu işlem için 1 kuruş bile ödemeyeceksiniz!


Kazanç sağlamaya başladığınızda daha çok kazanç sağlamak için Google platformlarında reklam da verebilirsiniz, bu da aklımızın bir köşesinde şimdilik bulunsun.

 

ÖNEMLİ: E-kitap yazarak para kazanmanız mümkündür ve zor değildir.Herhangi bir maliyeti olmadığı için zarar etmeniz mümkün değildir. Tam zamanlı çalışmanız gerekmez, günde 1 saatinizi ayırarak para kazanabilirsiniz. Uzun vadede düzenli gelir imkanı sunabilir. 


Elbette, bu yöntem bana göre değil diyorsanız, internetten para kazanma yolları yazımıza gözatabilir ve diğer internetten para kazanma yöntemlerini inceleyebilirsiniz.


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim