Ekran Dışına Çıkmış Bir Pencereyi Taşımak - "Program Görünmüyor" Sorunu

Ekran Dışına Çıkmış Bir Pencereyi Taşımak - "Program Görünmüyor" Sorunu

Windows 10 işletim sisteminde ekran dışına çıkmış bir pencereyi taşımak bilmeyenler için işkence ve vakit kaybına dönüşebiliyor. Bu makalemizde pencereyi ekrana geri getirebilmeniz için farklı yöntemler paylaştık. Hangisi kolayınıza gelirse veya hangisi sizde çalışıyorsa onu uygulayın.






Ekran Dışına Çıkmış Bir Pencereyi Taşımak Mümkün Mü?

Kendi hatanız veya program hatası sebebiyle, kullandığınız program ekran dışına çıkmış olabilir. Endişe etmenize gerek yok. Programın ekranda tekrar görünür hale gelebilmesi için aşağıda sıralamış olduğumuz pratik yöntemleri uygulayabilirsiniz. Aşağıda yer verdiğimiz bazı yöntemler, çıkar yol bulamamanız halinde alternatif olması açısından paylaşılmıştır. Özellikle üçüncü parti yazılımlarla pencereyi tekrar ekrana getirmek pek pratik sayılmaz.


En Hızlı Yöntem: Pencereleri Basamakla

Ekran Dışına Çıkmış Bir Pencereyi Taşımak - "Program Görünmüyor" Sorunu

Ekran dışına çıkmış bir pencereyi taşımak için en hızlı uygulayabileceğiniz yöntem Windows 10'un "Pencereli Basamakla" yöntemidir. Uygulamak için görev çubuğuna sağ tıklayın. Listelenen seçenekler arasından "Pencereleri Basamakla" seçeneğine tıklayın. Eğer kullandığınız programda farklı bir yazılım hatası yoksa bu yöntemle tüm pencereler ekrana geri gelecektir.

Dipnot: Bu özelliğin çalışabilmesi için minimum 1 adet pencerenin seçili konumda olması gerekir. "Pencereleri Basamakla" tıklanabilir durumda değilse, aşağıdan herhangi bir programa bir defa tıklayın.


Tuşlarla Pencereyi Taşımak

Pencere ekranın dışına çıktığında uygulayabileceğiniz ikinci hızlı yöntem tuş kombinasyonlarıdır. Bunun için aşağıdaki adımları izleyin;

1. Yöntem

  • ALT+TAB veya programa görev çubuğundan tıklayarak programı seçin.
  • ALT+Space tuşlarına bastıktan sonra bir kez aşağı ok tuşuna basın ve enter tuşuna basın.
  • Pencere artık taşınmaya müsait hale gelir, ok tuşlarıyla ekranın içerisine getirebilirsiniz.

2. Yöntem

  • Windows+ok tuşları ile Windows 10'un ekrana yaslama özelliğini kullanabilir ve bu şekilde pencereyi ekranda görünür hale getirmiş olursunuz.


Üçüncü Parti Yazılımla Pencereyi Taşımak

Pencere ekranın dışında Windows 10 sorunu için uygulanabilecek alternatif bir yöntem de, üçüncü parti yazılımlardan yararlanmaktır. GUIPropView programı ile Windows 10 pencerelerinin özellikleri ve değerlerinde değişiklik yapabiliyorsunuz. Buradan(32bit  /  64bit) programı indirdikten ve içerisindeki .exe dosyasını masaüstüne çıkarttıktan sonra aşağıdaki adımları uygulayın. 

Not: Programı direkt geliştirici sitesinden indirmektesiniz, bu nedenle program ile ilgili hiçbir sorumluluk kabul etmemekteyiz.



Ekran Dışına Çıkmış Bir Pencereyi Taşımak - "Program Görünmüyor" Sorunu

  • GUIPropView.exe 'yi çalıştırın.
  • Kaybolan pencereyi / programı listeden bulun ve sağ tıklayın.
  • "Maximize Selected Windows" diyerek programın tam ekran olmasını sağlayın.
  • Bu aşamadan sonra programı bildiğimiz klasik yöntemlerle yeniden boyutlandırabilir ve taşıyabilirsiniz.



İlginizi Çekebilir: Windows 10 Yazılar Bulanık



Bu makalemizde ekran dışına çıkmış bir pencereyi taşımak konusunu ele aldık. Kapsamlı ve alternatif yöntemler içeren bir yazı ortaya çıkartmaya çalıştık. Eğer takıldığınız bir yer varsa yorumlar kısmında belirtin.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim