Google Adsense Başvuru Reddedilme Nedenleri

 


Google Adsense başvuru rededilme nedenleri, başvurum neden rededildi, eksiklerim neler, Google Adsense başvuru koşulları hakkında bilgiler.

 

 

Google Adsense Başvuru Reddedilme Nedenleri

 

Google Adsense başvurunuz rededildiyse kesinlikle bir noktada hata yapmışsınız demektir. Birlikte çok sık yapılan hatalara gözatacağız ve çözüme kavuşturarak Google Adsense onayı alacağız. 

 

Konumuzda en sık yapılan Google Adsense başvuru reddi hatalarına değineceğiz. Burada yer almayan birçok kriterden dolayı Adsense başvurunuz rededilmiş olabilecektir.  

 

Öncelikle, Google Adsense web reklamcılığı alanında lider konumdadır. Hemen hemen tüm firmalar Google Adsense ile çalışmaktadır. Reklam veren ve yayıncı kitlesinin yüksek olması, rekabetçi ortamın olması, hem reklam veren için hem de yayıncı için gelir kaynağı olmaktadır. 

 

Google Adsense başvurularının reddi çok sık rastlanan sorunlardandır. Google Adsense politikalarına uygun olmayan site veya içeriği oluşturmanız hızlı red almanıza sebep verecektir. 

 

Adsense tarafından rededilme sonrası bir e-posta alacaksınız ancak rededilme nedenini tam olarak anlamayacaksınız. Çünkü, şu resim uygun değil demek yerine, telif hakkı ihlal eden içerik vardır şeklinde yanıt vereceklerdir. Bu da sorunun çözümü için zorlu bir süreci beraberinde getirecektir.

 

 

SİTE İÇERİĞİ

 

Web sitenizin içeriğinin uygunsuz olmasının birçok sebebi olabilecektir. 

 

Öncelikle, küfür, hakaret, uyuşturucuyu özendirici, yetişkin içeriği gibi konular web sitenizde yer alıyorsa boşuna başvuru yapmamanızı önermekteyim. Butür içerikler Google Adsense başvurularında kesin rededilme nedenidir.

 

Web yada blog sitenizin içeriği güncel olmalıdır. Burada güncellikten kastımız hem güncel, doğru konuların yer alması, yani, okumaya değer bilgiler, hem de belirli aralıklarla yeni bilgilerin eklenmesidir. Blog sitelerinde birkaç günde bir düzenli makale eklemek blog sitenizin güncel olmasını sağlayacaktır.

 

Elbette, eklediğiniz içeriğin niteliği de önemlidir. Kısa bilgiler verip geçmek, konunun özüne inmemek, okuyucuyu sıkacak tarzda uzun yazmak ve gereksiz bilgiler vermek, içeriğinizin niteliğini etkileyeceği için dikkat edilmesi gereken diğer husustur. 

 

Kopyala-yapıştır içeriği Google anında fark edecektir. Aralarda ufak değişiklikler yapıyor olsanız bile bu sizi kurtarmaz! İçeriğin tamamını kendiniz sıfırdan oluşturmalısınız.

 

Web site sahiplerinin kolaya kaçarak otomatik içerik ekleyiciler kullandıkları bilinmektedir. Yazılım kullanarak içerik üretilebilmektedir. Fakat, Google'ın gözünden kaçması oldukça zordur!

 

Sitenizin içeriği önemlidir ve resimler ile zenginleştirmek mümkündür fakat herşeyin olması gerektiği kadarı makbuldür. Yayınladığınız içeriklerde resimler çoğunluktaysa, yazıdan fazlaysa, Google Adsense başvurunuz rededilebilir. 

 

URL YAPISI

 

Web sitenizin izguden.blogspot.com gibi ücretsiz servis alan adı olması Google Adsense başvurunuzun rededilmesine sebebiyet verebilir. Elbette, onay almanız da mümkündür! Bunun için 6 ay gibi bir süre içerik ekledikten sonra başvuru yapmanız size yardımcı olacaktır. 

 

Ayrıca, web sitenize www eklentisi olmadan erişim de sağlanabilmelidir.

 

Indeks almış içeriklerinizin URL yapısını değiştirmeyin. Bu hatada ulaşılamayan sayfalar hatası almanız muhtemel olacaktır ve düzeltmeniz 1-2 ay sürebilecektir.

 

TASARIM

 

Google Adsense başvuru rededilme sebeplerinden birisi de web sitenizin tasarımıdır. Google Adsense, şık tasarımdan ziyade göz yormayan, kullanıcı dostu, aradığınıza kolay ulaşabildiğiniz, ziyaretçiye yardımcı olan tasarımlara değer vermektedir. 

 

DOMAİN YAŞI

 

Bugün web sitenizi açmış ve başvuru yapmış olabilirsiniz. O halde, ne web sitenizin yönü bellidir ne içerik girişi vardır, ne ziyaretçi vardır!

 

Google Adsense başvuru koşullarında belirli bir ziyaretçi trafiği şartı bulunmuyor olsa da ileride ziyaretçi çekeceğinizden emin olmak isteyeceklerdir. Bu sebeple en az 2 ay web yada blog sitenizi düzenlemeniz, içerik girmeniz ve sitenizi gezilebilir hale getirmenizi önermekteyiz.

 

SİTE İÇİ HATALAR

 

Web yada blog sitenizde site içi hatalar varsa Google Adsense başvurunuzdan red alabilirsiniz. Konu içerisindeki linkin 404 bağlantısına yönlendirilmesi, olmayan sayfalara ait linklerin olması, içeriği olmayan kategoriler oluşturmak gibi site içi hatalar en sık yapılan hatalardır. 

 

İçeriğini oluşturmadığınız hiçbir sayfanın linkini site içerisine eklemeyin!

 

Örneğin, bir konuda blog yazmayı düşünüyorsanız öncelikle içeriği oluşturun, paylaşmak için içeriğin tamamlanmasını bekleyin. İçeriği sonra eklerim, Sayfa Hazırlık Aşamasındadır yazayım, içeriği ileride yüklerim diye asla düşünmeyin. 

 

REKLAM VE LINKLER

 

Blog sitenizde diğer reklam firmalarından reklam yayınlayabilirsiniz veya birbaşka siteye link çıkışı yapabilirsiniz. 

 

Google Adsense başvuru rededilme sebeplerinden birisi de, site içeriği olarak kabul edilen, daha önce alınmış reklam hizmetlerinin Google Adsense politikalarıyla uyumlu olmaması veya link verilen yani önerilen sitenin Google Adsense politikalarıyla uygun olmaması olabilecektir. 

 

Böyle bir sorun yaşamamak adına Google Adsense başvurusu yapmadan önce varsa link çıkışı yada farklı firmanın reklamı, geçici olarak, kaldırınız.

 

ÖNEMLİ: Google Adsense başvurunuz rededilirse sorunu çözdüğünüzü düşünerek hemen tekrar başvuru yapmayın. En azından 1-2 gibi bir süre beklemenizi önermekteyiz. Tekrar edilen başvurular spam niteliğinde olması sebebiyle hızlıca tekrar rededilme olasılığı vardır. 


Google Adsense başvurusu yapmadan önce Google Adsense Kesin Kayıt isimli yazımızı okuyarak hazırlık yapmanızı önermekteyim. 

 

ÖNEMLİ: Google Adsense başvurunuz reddedildi ve sebebini anlayamadıysanız yorumlara yazarak yardım alabilirsiniz. Sitenizi inceleyebilir ve ipuçları sunabiliriz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim