Google Adsense Nedir, Ne Kazandırır, Ne Zaman Onaylanır?

 

Google Adsense nedir, ne kazandırır ve ne zaman onaylanır gibi Google Adsense ile ilgili sıkça sorulan sorulara yanıt bulacağız.

 

 

Google Adsense Nedir, Ne Kazandırır, Ne Zaman Onaylanır?

 

Web sitesinde blog yayınlamak iseyenler daha sitelerini açmadan Google Adsense nedir sorusunu sormakta ve Google Adsense'in ne kadar kazanç getirdiğini merak etmektedirler. Başvuruyu gerçekleştirdiklerinde ise onaylanma süresinin uzaması sebebiyle ne zaman onaylanır sorusunu sormakta ve rededilme sorunları yaşayabilmektedir. 

 

Google Adsense'e dair bilmeniz gerekenler, Google Adsense'in ne işe yaradığını merak edenler, Adsense ile nasıl para kazanıldığını öğrenmek isteyenler ve ödeme yapma sıklığını merak edenler yazımızın devamında tüm sorularına yanıt bulacaklardır.

 

Blog yada forum sitesi açanlar ve internet sitesinden reklam vererek para kazanmayı düşünenleri ilk tercihi mutlaka Google Adsense olacaktır. 

 

Google Adsense Nedir?

 

Web yada blog sitesi açtığınızda ilk olarak nasıl kazanç elde ederim? sorusunu soruyor olabilirsiniz. Web yada blog üzerinden para kazanmanın birçok yolu bulunmaktadır.  Bunlardan birisi de Google Adsense'dir. O halde Google Adsense nedir, ne demektir?

 

Google Adsense reklam veren ile yayıncıyı buluşturan platformdur. Sistemin birçok artısı mevcuttur, bunlar, web sitenizin konusu ile ilgili reklamlar ve kullanıcı çerezleri ile ilgili reklamlar gösterilerek hem reklam verene kazanç sağlamakta hem de biz yayıncılara kazanç sağlatmaktadır. 

 

Google Adsense Ne Kadar Kazandırır? 

 

Google Adsense ne kadar kazandırır sorusunun yanıtını vermek zordur. Reklam verenler, reklamları için belirli bir tutarı ödemeyi taahhüt ederler, bu da, zaman içerisinde, her an, reklam gelirlerinin değişmesi anlamına gelmektedir. Bu da Google Adsense ne kadar kazandırır sorusunun cevabını veremememize sebep olmaktadır.

 

Google Adsense, yayıncıların daha çok kazanması için herzaman en yüksek ödeme yapan reklam verenin reklamlarını yayınlamaktadır. 

 

Elbette, web sitenizin içeriği ve ziyaretçinin çerezleri de bu durumda etkilidir. Yani, web sitenizde sizin istediğiniz reklamlar değil, içerik ve ziyaretçi odaklı reklamcılık hizmeti verilmektedir. 

 

Bu, yayıncı için oldukça avantaj sağlamaktadır. Ziyaretçinin aradığı şeyi internet sitenizde ararken reklam içeriği de ziyaretçiye uygun olduğu için dikkatini çekecek ve tıklama ihtimalini, para kazanma ihtimalinizi artıracaktır.  

 

 Google Adsense Ne İşe Yarar?

 

Google Adsense bir tek web yada blog sitenize reklam vermeye mi yarar, Google Adsense başka ne işe yarar sorusu aklınıza geldiyse, Google Adsense aynı zamanda YouTube üzerinden de kazanç elde etmenize yarayan platformdur.  

 

YouTube kanalınız varsa ve belirli bir kitleye hitap edebiliyorsanız kazanç elde etmemeniz için hiçbir sebep yok demektir. 

 

Günümüzde YouTube'u kullanarak para kazanan hatta meslek olarak bu işi yapanlar ( YouTuber) vardır. YouTube'dan para kazanma yollarına gözatarak detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz. 

 

 Google Adsense Nasıl Kullanılır, Nasıl Çalışır?

 

Google Adsense kullanımı kolay, Türkçe ve basit bir arayüze sahiptir. Özellikle blogger kullanıcıları için daha gelişmiş ve basite indirgenmiş sistemler sunmaktadır. 

 

Google Adsense'i 3 adımda kullanmaya başlayabilirsiniz. 

 

İlk olarak reklamlarınızı yayınlanabilir hale getirmek için başvurunuzu yaparsınız ve onay sürecini geçirisiniz

 

İkinci olarak  uygun reklam alanlarına reklam kodlarını yerleştirirsiniz ve reklamları yayınlarsınız.

 

Üçüncü olaraksa, Google Adsense tarafından ziyaretçiye uygun gösterilen reklamlardan kazanç elde eder ve hesabınıza aktarırsınız.

 

Ne Zaman Onaylanır?

 

Google Adsense başvurusunu yaptıktan sonra onay süreci biraz zaman alabilir. Genellikle 3 gün içerisinde onay yada red vermeleri mümkündür fakat yoğunluğa bağlı olarak web sitelerinde 2 hafta deseler bile gelen yorumlara göre 2 aya kadar uzayabilmektedir. 

 

Google Adsense başvurusu yapmadan önce Google Adsense Kesin Kayıt için gerekenleri yayınladığımız yazımızi inceleyiniz.   

 

Google Adsense Hesabım Onaylanmadı, Rededildi Ne Yapmalıyım? 


Google Adsense başvurunuzun rededilmesi sorununu tek yaşayan siz olmadığınızdan emin olabilirsiniz. Google Adsense hesabının onaylanmamasının birçok sebebi olabilecektir. Öncelikle, yukarıda linkini verdiğimiz Google Adsense Kesin Kayıt için yapılması gerekenlerin tamamını yaptığınızdan emin olunuz. 


Kesin kayıt için tüm adımları uyguladım yine de onay alamadım diyorsanız da bunun birçok sebebi olabilir. 


En sık yaşanılan sorunların yer aldığı Google Adsense Başvuru Rededilme Nedenleri'ne gözatmanızı önermekteyim.

 

Ne Zaman Ödeme Yapar?

 

Google Adsense ay sonunda ödeme yapmaktadır. Genellikle ayın 21 ile 26 arasında ödeme yapmaktadır. 

 

ÖNEMLİ: Ödeme alabilmek için pin onayınızın olması şarttır!

 

Google Adsense Pin Onayı Nedir?

 

Google Adsense onayı aldıktan sonra reklam yayınlamaya başlar ve para kazanırsınız fakat pin onayınız olmadan bakiyenizi hesabınıza aktaramazsınız. 

 

Google Adsense yönetim panelinizden Pin İste alanından pininizi talep edebilirsiniz. Ortalama 1 ay içersinde pininizin yer aldığı evrak PTT kargo ile adresinize gelecektir. Ancak, kaybolduğu sık yaşanan sorunlardan birisidir!

 

Bu durumda 3 defa kadar tekrar tekrar pin talep edebilirsiniz. Yine gelmemesi durumunda Adsense yetkilileriyle görülmeniz gerekecektir. 

 

Pin gönderildiyse mutlaka PTT Genel Müdürlüğü'nden sorgulayınız.  

 

Google Adsense Reklam Politikaları

 

Google Adsense yayıncısı olmadan önce ve olduktan sonra mutlaka uymanız gereken bazı kurallar vardır. Google Adsense reklam politikalarına mutlaka gözatınız. Kurallara uymadığınız taktirde uyarılacak yada direk hesabınız kapatılacaktır. (Ban yemek).  

 

 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim