Google Adsense Onay Alamayanların Sıkça Yaptığı Hatalar

Google Adsense Onay Alamayanların Sıkça Yaptığı Hatalar

Google Adsense Onay Alamayanların Sıkça Yaptığı Hatalar genellikle Adsense politikalarına dikkat etmeyen yeni web site sahiplerinin yaptığı politika ihlalleri Adsenseden Onay almalarındaki en büyük engeldir.

Adsense onay alma ve para kazanmaya başlamanın ilk adımı ve Adsense onay alabilmek için başvurulan sitenin Adsense politikalarına uygun web sitesi olması gerekmektedir. 

Politika ihlallerini giderebilmeniz için Adsense başvurunuzun kabul edilmeme sebebini Google genelde size gönderilen mail de veya adsense panelinde belirtir. Adsense onay sorunları yaşayanlar ihlalleri gidererek tekrar başvuru yapabilir.

Google Adsense Onay Alamayanların En fazla Yaptığı Politika İhlalleri

Google adsense onay alamayanların sıkça yaptığı hatalar genelde acemi olarak tabir edeceğimiz web site sahiplerinin veya Adsense politikalarına uygun site hazırlanmamasından dolayı yaptığı adsense politika ihlalleridir.

Adsense onayı almamanıza sebep olan bazı politika ihlallerini sıraladık bu ihlallerden birini veya bir den fazla yapmış olabilirsiniz. İhlalleri gidermeniz durumunda onay almanıza engel olmayacaktır.


  1. Hesap düzeyinde ihlal sayılan bu hata birden fazla adsense hesabı açmak veya zaten bir hesaba sahip olmanızdan kaynaklanır. Onaylı veya onaysız olması önemli değildir. Sadece bir adsense hesabınız olması gerekmektedir.
  2. Sitenizde gerekli sayfaların olmaması eksik veya uygun olmamasından kaynaklanıyor olabilir. Sitenizde bulunması gereken sayfalar gizlilik politikası, iletişim sayfası,hakkımızda sayfası sitenizde olmalı ve görünür bir yerde olması gereklidir.
  3. Özgün olmayan içerikler. Kopya, Toplama ve çeviri ile üretilen içerikler. Özgünlük seo açısından önemli ve adsense de buna dikkat etmektedir.
  4. Telifli materyal kullanmak. Telifli resim, video veya materyal ihtiyacınız için ücretsiz veya telifli olmayan resim, video servislerini kullanabilirsiniz.
  5. Yorumların kontrol edilmemesi. Sitenizde bulunan her şey den sorumlu olarak görülmektesinizdir. Yorumlarda bulunan linkler, küfür vb. yorumlara dikkat etmelisinizdir.
  6. Misafir yazarların ürettiği içeriklerin kontrol edilmemesi. Misafir yazar veya yazarlarınızın ürettiği içerikler özgün olmayabilir. Yazarlarınız Politika ihlalleri yapabilecek içerikler de üretmiş olabilir.
  7. Yeterli seviyede organik trafiğim olmaması. Sitenize gelen trafiğin organik aramalardan çok az veya olmamasından dolayı Adsenseniz onay alamayabilir.
  8. Sitenizde bulunan gereksiz veya işlevsiz içerik, sayfa, kategori olması vb durumlar sorun yaratabilir. Boş kategori ve sayfaların olması veya bir iki satırlık içerklerinizi kontrol ediniz.
  9. Adsense uygunluk koşullarını sağlamamış olmak.
  10. Reklam yerleşim politikalarını ihlal eden açılır menülerin olması.
  11. Sitenizin google tarafından indekslenmemesi veya Sitenin indekslerinin olmaması gibi durumlarda olabilmektedir. Sitenize organik trafik çekebilmeniz için googlenin içeriklerizi indekslemesi gereklidir.
  12. İçeriklerinizin yetersiz sayıda olması en az 15 içeriğiniz olmalı ve indexlenmiş olması gereklidir.
  13. Sitenin mobil uyumlu olmaması.
  14. Kategori yapılandırması ve site tasarımın kullanıcı deneyimine uygunsuz olması.
  15. Başvuru yaparken Diğer reklam servislerini kullanmak
  16. Siteye erişim problemlerinin olması.
  17. 404 Hatası veren sayfaların olması.
  18. Zararlı kod veya yenilenen kodların sitede olması.
  19. Spam veya uygunsuz sitelere link verilmesi.
  20. Pop-up kullanımı.
  21. Adsense kodlarının yanlış veya eklenmemesi.
  22. Başvuru iptal etmek ve tekrar başvuru yapmak. Başvuru süresi 2 haftaya kadar sürebilir.
  23. Görsellerin, içerikten fazla veya içeriğin olmaması.

Adsense başvuranları bilip veya bilmeden yaptığı hatalar nedeni ile kabul edilmeyebilir. Adsense Onayı almak ve para kazanmaya başlayamıyorsanız bu hataları giderdikten sonra başvurunuzu tekrar göndererek adsense onayı alabilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim