Google Amacı Daha Fazla Para Kazanmak İstiyor

Google Amacı Daha Fazla Para Kazanmak İstiyor

Alphabet Inc, Google ve Google ürünlerini.aynı çatı altında toplayarak 2020 yılı itibarıyla piyasa değerini 1 Trilyon Dolara ulaşmış çok uluslu konglomeratdir. Google Arama motoru, Android , Google Ads, Google Adsense gibi pek çok ürünü bulunan Google bir çok alanda lider konumda olan Google son zamanlarda lider konumunu kötüye kullanmasından dolayı Fransa, Türkiye ve Avrupa birliği tarafından para cezası verilmiştir.

Google aldığı cezalar yüzünden mi para para daha çok para isteyen bir canavara dönüştü. Google aldığı cezalar yüzünden değil daha fazla para kazanmak istemesinden dolayı para cezaları aldı. Google yakın zamanda Android telefonlarda mevcut konumunu kötüye kullanmasından dolayı Türkiye tarafından Yandex'in şikayeti üzerine para cezası verildi.

Google Mevcut Konumunu Kötüye Kullanıyor Mu? İçerik Üreticileri Ve Google Ürünlerini Kullananları Nasıl Etkiliyor

Son zamanlarda arama yapan kullanıcılara ve Google ürünlerinde reklam gösteriminde büyük bir artış görünmekte bu artış gereğinden fazla, Google para kazması kadar doğal bir istek olamaz. Mevcut hizmetlerin sürdürebilmesi ve geliştirebilmesi için maddi kazancı olmalı. Ancak Para kazanmaya çalışırken para kazandıran içerik üreticilerini unutmamalı içerik üreticilerinin sorun ve problemlerini çözmede büyük adımlar atmalı.

Düşünün İçerik üreticileri olarak içeriklerini Google erişimine kapattığını o zaman Google arama yapan kullanıcılar ne ile karşılaşacak Boş bir ekran içerik üreticileri Google şirketinin en önemli ürünü olan arama motoru için ücretsiz çalışan birer elemanı konumunda. İçerik üreticilerin ana para kazanma yolu reklam gösterimi ve bunu sağlamaya yarayan Google Adsensedir. Google adsense reklam yayınlama platformu olarak bu alanda da hakim konumda.

Google işini düzgün yapanları cezalandırmaz dediğinizi duyar gibiyim evet doğru işini doğru yapanları Google cezalandırmamalı ancak bazı durum olmakta ki işinizi düzgün bile yapsanız biri veya birileri emeğinizi çalabilir veya zarar verebiliyor bu konuda Google bazı adımlar atmalı Yandex bu konuda güzel bir adım atmıştı içeriğiniz çalınma durumu için güzel bir önlem almıştı. Google Hakim konumda ve bu veya buna benzer konularda içerik üreticileri için ek önlemler almalarına yardımcı uygulamalar yapması gerekir

Google Daha Fazla Para Kazanmak İstiyor Biz Nasıl Bir Yol İzlemeliyiz

Google aramalarda daha fazla reklam gösterimi yaparak daha fazla para kazanmayı hedefliyor Google Ads reklamları daha fazla alan işgal ettiği için arama alnında daha az site bulunması sebebi kullanıcıların 2. 3. sayfalara kadar ilerlemesi kullanıcı deneyimine olumsuz etki göstermez mi?

Google artık para kazanmasını maksimum seviyeye getirmeye çalışarak bir çok kişiyi mağdur ediyor. Haber siteleri bir çok konuda yanlış yapmaların rağmen her hangi bir yaptırım yapılmaması ve marka bilinirliğini önemli bir kriter haline gelmesi, marka bilinirliği olan ve fazla trafiği olanların bir çok Google politikalarını ihlal etmesine sebep oluyor.

Uzun süredir haber sitelerini dikkate almıyordum ziyaret bile etmiyordum. Aynı kalemden çıkmış gibi birbirinin kopyası olan haber siteleri haber üretmek yerine trafik sağlayabilecekleri içerikler üreterek kullanıcı deneyimi ve Google politikalarını ihlal eden bir çok faaliyet yapmakta ancak google bunları neden görmezden geliyor.

Bu düzen bir süre devam edecek gibi yapılması gerekenler Google'nin para kazanması için içerikler üretmek ve marka bilinirliğini artırmak için para harcamak olacak gibi. 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim