Google News Nedir? Başvuru Kaydı Nasıl Yapılır?

Google News Nedir? Başvuru Kaydı Nasıl Yapılır?

Google news yani google haberler tüm dünyada kullanılan özellikle yazılı basın için çok önemli bir yere sahiptir. Google news çeşitli kaynaklardan topladığı haber verilerini okuyuculara ulaştırır.

Google haberlerde yer almak isteyenler tabi ki ilk önce google news kayıt yapmalıdır. Google news başvurusu yapmak isteyenler ise news kaydı için bazı yönergeler bulunmaktadır.

Rekabetin fazla olduğu haber sektörü arasında google haberlerde yer alma şansınız az olsa da var. Google news kaydının size diğer bir avantajı ise hızlı index alma konusunda yardımcı olacaktır.

Google haberler ve google aramalar entegre bir sistemde olduğu için seo çalışmalarının bir parçası olarak kullanılır.

Google News Avantajları 

  • İçerikleriniz Google haberlerde yer alabilir.
  • Google haberlerden ziyaretçi artışı sağlanabilir.
  • News kayıtlı siteler hızlı index alır.
  • Kayıt içi bazı yönergelere uymak zorunda olduğunuz için seo uyumlu olacaksınız.
  • Ziyaretçileri abone yapabilirsiniz.

Google News Nedir?

Google news çeşitli haber kaynaklarında topladığı haberleri yayınladığı platformdur.

Google haberler arayüzü


Google haberler binlerce içerik arasında günün önemli haberlerini doğru kaynaklardan toplayarak listeler. Haber sektörü rekabeti fazla olan bir sektör olduğu için google güvenilir kaynak olduğunu düşündüğü haberleri yayınlar. 

Haberler ana sayfasında yer alma şansınız az olsa da haber alt kategorilerinde yer alma şansınız olacaktır. Sağlık, iş, eğlence ve dünya haberleri arasında yer alabilirsiniz. Ayrıca yerel haberler kategorisinde yer almak isteyebilirsiniz. 

Ziyaretçilerinizi google haberlere üye yapma imkanı olması diğer bir avantajı olacaktır.

Google News Başvuru Kaydı Nasıl Yapılır?

Google haberlere başvuru yapmak için ilk önce google haberler içerik politikasını inceleyiniz. Ayrıca google haberler için google news yardım sayfası incelemenizi öneririm.

Geçmişte katı kurallar ile kayıt olma imkanı vardı. Bu gün ise google haberler artık başvuruları daha kolay bir şekilde kabul etmektedir. Başvuruların kolay bir şekilde kabul edilmesinin en önemli sebebi ise artık google botları onay vermektedir.

Google news kayıt ve başvuru için sadece bir haber sitesi olmanız gerekmemektedir. Google haberler içerik politikasını ihlal etmeyen sitelerde news başvurusu yapabilir.

Google News İçin Hangi Web Siteleri Başvuru Yapabilir?


  • Haber siteleri
  • Yerel haber siteleri
  • Teknoloji siteleri
  • Teknoloji haber siteleri
  • Genel blog
  • Moda blog vb.
Bir çok web site veya blog news için başvuru yapabilir. Google news onayı almak size google haberlerde yer alma şansını hemen vermeyecektir. Google haberlerde yer almak için kaliteli içerikler üretmeye devam etmelisiniz.

Google News Başvurusu Nasıl Yapılır?

Google news için uygun olduğunuzu düşünüyor iseniz yapmanız gerekenleri anlatacağız.

İlk olarak google publisher center sitesine https://publishercenter.google.com/ gidin. Google hesabınız ile oturum açmanız istenecektir.

Google publisher center sitesinde yayın eklemeye tıklayın ve yayın adınızı giriniz. Yayın adınızı girdikten sonra 5 bölümde bulunan kısımları doğru ve eksiksiz giriniz. 

Google News kaydı için sizden google search console onayı, google analytics kodu, bir yatay logo ve bir dikey logo istenecektir bunları hazırlamanız gerekmektedir. 

Google news kaydı alanında içerik bölümünde kategoriler oluşturabilirsiniz. İçerik bölümünde feed url veya web url ile oluşturma imkanı bulunmaktadır. Eksik veya hatalı yapılandırmalar en son alan olan incele ve yayınla alanında gösterilecektir.

Başvurusunuzu gönderdikten en az sonra 3 gün veya 4 gün sonra google news onayı alabilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim