H Etiketi Nedir? H Etiketi Nasıl Kullanılır? Neye Yarar?

 

H etiketi nedir, H etiketi nasıl kullanılır yada H etiketi neye yarar, ne işe yarar gibi sorular soruyorsanız doğru H etiketi kullanımı ve H etiketi hakkında detaylı bilgi.

 

 

H Etiketi Nedir? H Etiketi Nasıl Kullanılır? Neye Yarar?

 

H etiketi dediğimiz başlık etiketleridir ve H1-H6 arasında belirlenebilecek 6 farklı H etiketi mevcuttur. 

 

Google gibi arama motorları yazı içerisinde koyu renkli yada farklı renkli yazılarınızın başlık olup olmadığını bilemeyecekleri için h etiketi kullanılmaktadır. 

 

H1 etiketinden başlayarak H6 etiketine kadar sırayla alt başlık olarak ilerleyen sistem silsilesidir. 

 

Yazımızda H etiketlerini, farklılıklarını, H etiketinin nasıl kullanıldığını, H etiketinin yanlış kullanımını ve H etiketinin neye yaradığını anlatmaya çalışacağım.

 

 

H Etiketi Nedir?

 

H etiketi yani başlık etiketi H1 ve H6 arasında yer alan ve Google'a başlıklar hakkında bilgi veren etikettir. 

 

H1 etiketi, yazımızdaki ana başlığımızı göstermektedir. Yazımızdan örnek vermek gerekirse,

 

<h1>H Etiketi Nedir? H Etiketi Nasıl Kullanılır? Neye Yarar?</h1>

 

Başlığımız h1 etiketine sahiptir.

 

Hazırladığımız yazıların başlıklarının h1 etiketinde yer alması önemlidir ve SEO için gereklidir. Google tarafından h1 etiketi içeriğini yazının ana başlığı olarak kabul etmektedir. 

 

h2, h3, h4, h5 ve h6 ise, sırasıyla ilerleyen alt başlıklar olmalıdır. 

 

<h2>H Etiketi Nedir?</h2> 

 

Sonra ki başlık olan H Etiketi Nedir? başlığı ise, ana başlığımızın altında bir alt başlık olarak kullanılmıştır. 

 

 

H Etiketi Nasıl Kullanılır?

 

 


 

Yukarıda örnek resimde kurgulanmış H etiketinin kullanıldığı başlık tablosu görebilirsiniz.  

 

H etiketini kullanırken bazı hususlara dikkat etmekte yarar vardır. H1 etiketi içerisinde konunuzda vurguladığınız ve hedef kitlenizin arayacak olduğu anahtar kelimelerin yer aldığı şekilde başlık oluşturmanız faydalı olacaktır. 

 

H1 etiketi Google açısından en önemli H etiketi olduğunu söyleyebiliriz. 

 

 

H1 Etiketi Nasıl Kullanılır?

 

  • H1 etiketi ana başlığınızı göstermesi sebebiyle yalnızca 1 defa kullanmanız faydalı olacaktır. 
 
  • H1 etiketi içerisinde anahtar kelimelerinizin yer alması Seo açısından daha uygun olacaktır.
 
  • Konu içerisinde birden çok başlık varsa diğer başlık etiketlerini kullanmanız gerekmektedir. h2 ile h6 arasında ki her başlık etiketi, sırasıyla kullanıldığında, faydalı olacaktır.
 
  •  H1 etiketi içerisinde kelime sınırlaması olmamasına rağmen vurgulamak istediğiniz başlıkla uyumlu olmalı ve 7-8 kelimeyi geçmemesine özen göstermelisiniz. Elbette, uzun bir başlıksa kullanmanız gerekebilir.
 
  • H1 etiketini kullanmadığınız durumunda Google diğer başlık etiketlerini gözönünde bulunduracaktır. Hiçbir etiket kullanmamanız durumunda ise başlıkların hangileri olduğunu bilmeyecektir. 

 

 

H Etiketi Neye Yarar?

 

H etiketi kullanmanız arama motorlarına ve ziyaretçilerinize başlıklarınızın sıralaması hususunda bilgi sahibi olmaları için gereklidir. Başlıklarınızı vurgulamak ve başlık olduklarını Google gibi arama motorlarına bildirmek için mutlaka H etiketlerini kulanmalısınız.

 

 

H Etiketinde Doğru Diye Bilinen Yanlışlar Nelerdir?

 

H etiketi ile ilgili araştırma yaparsanız şöyle bir sıralama görebilirsiniz. İlk olarak h1 etiketi kullanılmalı ve sonrasında h2 ve h3 ile devam edilmelidir. h3 etiketi kullanıldıktan sonra h2 etiketi tekrar kullanılmamalıdır! Bu tamamen yanlış bilgidir!

 

H etiketini başlıklarınızın durumuna göre istediğiniz sırayla kullanabilirsiniz. Yukarıda resimde de gösterildiği üzere h2 etiketinden sonra h3 etiketi 2 defa kullanıldı fakat sonrasında tekrar h2 etiketi ihtiyacı olduğu için h2 etiketi tekrar kullanılmıştır. Karışık olarak h etiketini kullanabilirsiniz.

 

H etiketi ile ilgili doğru bilinen diğer bir yanlış ise, sayı belirtilmesidir. h2 etiketinin 4'den fazla kullanılmaması gibi kurallar görebilirsiniz. Bu da yanlış bilgidir. Konunuz uzunsa ve 20 tane başlığınız varsa, 20 tane h2 etiketi kullanabilirsiniz. 

 

 

Blogger H Etiketi Nasıl Kullanılır?


Blogger kullanıcıları için H etiketi kullanımı oldukça kolaydır. Yazılarınızı hazırladığınız sayfada Paragraf yazan alana tıkladığınızda açılır menü göreceksiniz. Büyükten küçüğe doğru H etiketleri sırasıyla oluşturulmuştur. 

 


 


Tek yapmanız gereken başlık olarak belirtmek istediğiniz yazıyı seçmek ve Başlık, Alt başlık yada Küçük başlık seçeneklerinden birisini seçmektir. 


H etiketleri otomatik olarak eklenecektir. 


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim