Home Office Meslekler ve İşler Nelerdir?

Home Office Meslekler ve İşler Nelerdir?

Home office meslekler son dönemde merak konusu oldu. Salgın sebebiyle evde çalışan insanlar, acaba evde yapılabilecek başka işler var mı diye merak etmeye başladılar.


Evde yapılabilecek meslekler ve işler azımsanmayacak seviyede. İşsiz kalanların geçici olarak tercihi olabilecek onlarca iş var. İsteyenler meslek edinebileceği birçok meslek dalı bulunmakta. Özellikle teknolojiye yatkınlığı olanlar home office iş bulma konusunda fazla sıkıntı çekmemektedirler. Çünkü home office işlerin genellikle teknoloji ile uzak veya yakın bağı bulunmaktadır.



İlginizi Çekebilir:Yazılım İçin İngilizce Şart Mı?



Home Office Nedir?

Home Office, ev ofis anlamına gelmektedir. Evinizi veya evinizin bir bölümünü ofise çevirip, burada iş yapmanıza home office denmektedir. Home office çalışma şekli, günümüzde iki ayrı kesimde uygulanmaktadır. Bunlar serbest çalışıp kendi işini kuranlar ve başka bir firmada çalışıp home office tarzında çalışanlardır.


Serbest çalışan ve herhangi bir meslek dalında uzmanlığı bulunanların home office olarak çalışması gün geçtikçe yaygınlaşmaktadır. Örneğin bir yazılımcı kendi ajansını kurarak, home office şeklinde işlerini yürütebilir. Sadece serbest çalışanlar değil, firmalar da çalışanlarının home office çalışmasını isteyebiliyorlar. Sosyal medya uzmanı işleri dünyanın dört bir yanından yürütebileceği için, firmalar bu tarz mesleklere sahip çalışanlarına home office çalışma esnekliği gösterebiliyorlar.



Home Office Meslekler Listesi

Home Office Meslekler ve İşler Nelerdir?

Günümüzde home office meslekler sınırlıdır. Gelecekte bu mesleklerin sayısı artabilir. Hatta bazı iş kollarında home office çalışma şekline de geçiş olabilir. Tabii ki her iş kolunun home office çalışma stiline uygun olduğu söylenemez. Bir kuryenin home office iş yapmasını beklemek absürt olurdu. Ayrıca her işin home office yapılması fayda getirmeyebilir. Home office’in avantajları ve dezavantajları vardır, mesleklerden sonra hemen bu konuyu da öğrenebilirsiniz.



Yazar ve Editör

Home office çalışan meslekler dendiğinde ilk akla gelenler yazarlık ve editörlük meslekleri denebilir. Ev ortamında çalışmaya son derece müsait mesleklerdir. İhtiyacınız olan tek şey yazı yazabileceğiniz ve internete bağlanabileceğiniz bir cihaz (bilgisayar, tablet vb.). Editörlük kısmında yazının dışına çıkan işler olabilir, bu işler yine internet ortamında gerçekleştirilir.


Firmaların büyük kısmı freelance olarak dışarıdan bu hizmetleri alırlar. Bazende çalışanlarını home office çalışmaya yönlendirirler. Yazarlık ve editörlük işleri bulmak kolay denebilir. Ancak tecrübesiz kişilerin yazar veya editör olması zordur.


Bu meslekleri yapmadan önce kendinize bir blog açıp, seo odaklı içerikler üretmeniz iyi olacaktır. Çünkü özel sipariş usulü freelance olarak veya bir firmanın bünyesinde home office olarak çalıştığınızda sizden profesyonel işler çıkarmanız beklenir. Bu tecrübeyi kazanmadan bir işe başvurmanız halinde, red yemeniz mümkündür. Bazı firmalar yetiştirilmek üzere eleman alsalar da, genel olarak tecrübeli eleman aranmaktadır.



Grafik Tasarımcı

İnternet ve bilgisayar tarihi kadar eski olan bir meslek, grafik tasarımcılık. Grafik tasarımcılığın birçok alt dalı ve iş sahası bulunur. Kendinizi sadece logo tasarımında geliştirerek, logo üzerinden para kazanabilirsiniz. İsterseniz logo, banner, el ilanı, ui/ux tasarımı ve sunum tasarımı gibi birçok konuda tecrübe edinebilir ve bunun üzerine iş arayabilir veya işinizi kurabilirsiniz.


Home office yapabileceğiniz bir mesleğiniz yoksa ve evde meslek öğrenme gayesi güdüyorsanız, grafik tasarımcılık uygun bir meslektir. Hiçbir kursa para ödemeden, sadece ücretsiz eğitimlerle bile profesyonel işler çıkartabilecek noktaya gelebilirsiniz.



Yazılımcı

Teknolojinin yükselmesi ile birlikte en göze çarpan meslek yazılımcılıktır. Birçok insanın “acaba bu mesleği yapsam mı” dediği olmuştur. Öğrenildiğinde insanın hiç evden çıkmadan yürütebileceği bir meslek dalıdır. İnternetten iş yapmış olduğunuz için, ülkenizle sınırlı kalmayıp yurtdışına uzaktan iş yapabilir, hatta yurtdışındaki bir firmanın çalışanı olabilirsiniz. Aslında bu avantaj neredeyse tüm home office işler için söz konusu. Yani bir tasarımcı veya yazarda yurtdışına uzaktan hizmet verebilir.


Yazılım öğrenmek için internette Türkçe veya İngilizce olarak yüzlerce/binlerce kaynak bulunabilir. Bu kaynakların ücretsiz olanlarıyla orta seviye bir yazılımcı olmanızda mümkündür. Yazılımın temelini tahmini 6 ay – 1 yıl içerisinde öğrenebilirsiniz. Bu aşamadan sonra tecrübe kazanmanız yani gerçek projelerin içerisinde yer almanız gerekir.


Üst seviye olmak için bir eğitim seti bulunmamaktadır. Üst seviye yazılımcı olabilmek için ciddi bir tecrübe ve bilgi birikimine ihtiyacınız vardır. Bol bol projelerde yer almış, birçok firmada çalışmış ve başarılı işler ortaya çıkarmış olmanız gerekir.


Her firma tecrübeli çalışan aramadığı için bu konuda endişe etmenize gerek yok. Yazılım mesleğinde temel bilgi seviyesine sahipseniz, yaşınız genç olduğu sürece kolay iş bulabilirsiniz. Ancak yaşınız ilerlemiş ve tecrübeniz hiç yoksa iş bulmanız nispeten daha zor olabilir.


Home office meslekler dendiğinde akla ilk gelenlerden biri olan yazılımcılığı maaşlı çalışan olarak, freelance olarak veya kendi ajansınızı kurarak da yürütebilirsiniz.



Çevirmen

Çevirmenler de yukarıdaki meslekler gibi freelance ve home office iş imkanı bulabilmektedirler. Yine bir firma bünyesinde çalışabilecekleri gibi dışarıdan freelance olarak firmalar için metin çeviri hizmeti verebilirler.


Çevirmenlik yapabilmek için temel seviyede dil bilgisi yetersizdir. Yabancı dilde üst seviyede olmak gerektiği gibi, yazarlık konusunda da tecrübeli olmak gerekir. Kısacası bu iş evde kolay bir şekilde öğrenilip yapılabilecek türden değildir.



Sosyal Medya Uzmanı

En yeni mesleklerden birisi olan sosyal medya uzmanlığı, çalışma şartları açısından oldukça esnektir. Dünyanın her yerinden bu mesleği icra edebilirsiniz. Home office çalışma stiline gayet uygundur. Diğer birçok home office meslekte olduğu gibi, freelance ve home office olarak farklı şekillerde çalışmak da mümkün.


Sosyal medya uzmanlığı, evde rahatlıkla öğrenebileceğiniz meslekler listesinde ilk sıralardadır. Öğrenmek için birçok online kurs, video veya internetteki makalelerden faydalanabilirsiniz. Sosyal medya kullanıcısı olarak bu iş size basit gelebilir. Ancak çoğu işte olduğu gibi teknik detaylar öğrenmeniz ve tecrübe kazanmanız gerekir. Çünkü yapacağınız ufak gibi görünen hatalar, milyonlarca insan tarafından dakikalar içerisinde görülebilir ve bir firmanın batma sebebi dahi olabilir.


Firmalar artık internette yer aldığından, sosyal medya hesaplarını yönetecek çalışanlar aramaktadırlar. Bazı firmalar bu hizmeti freelance çalışanlar veya ajanslar vasıtasıyla dışarıdan alır yani işçi çalıştırmazlar. Sosyal medya uzmanlığı, günümüzde kolaylıkla iş bulabileceğiniz meslek dallarındandır. Herhangi bir firmada maaşlı iş bulamamanız halinde, home office mini bir ajans olarak birden fazla firmanın sosyal medya yönetimini üstlenebilirsiniz.



Danışman

Firmalar, müşterilerle telefon yoluyla veya internet üzerinden iletişime geçebilecekleri için home office danışman çalıştırabiliyorlar. Bu işi tecrübeli veya tecrübesiz herkes yapabilir. Çünkü iş başlangıcında hizmet verilen alan için eğitim görüyorsunuz. Home office danışmanlık hizmetini freelance olarak da verebilirsiniz. Tecrübe sahibi olduğunuz bir konuda insanlara veya firmalara özel danışmanlık yaparak yol gösterebilirsiniz.



SEO uzmanı

Yeni ve insanların az bildiği meslekler arasında SEO uzmanlığı da vardır. İş toplantıları ve görüşmeler dışında, bu meslek tamamen internet üzerinden yürütülür. Bu sebeple ister evden, isterseniz dünyanın herhangi bir yerinden çalışabilirsiniz. SEO uzmanlığı freelance yapılan meslekler arasında çok popülerdir.


SEO, Türkçe olarak arama motoru optimizasyonu anlamına gelmektedir. Bu işin uzmanı olan kişiler, web sitelerinin Google ve Yandex gibi arama motorlarında daha üst sıralarda yer alması için çabalarlar. Teknik bir iştir, yapılan hatalar ciddi kayıplara sebep olabilir. Arama motorları, sosyal medya siteleri gibi milyonlarca insana eriştiği için kazanç ve kayıplarda bu ölçüde olmaktadır.


SEO uzmanlığı da evden tek başına öğrenilebilir. Ancak bir uzmandan destek alarak veya bir firmada çalışarak daha hızlı yol alabilirsiniz. Çünkü bu işin internette bulunan kaynaklar dışında birçok tekniği vardır. Bunları öğrenebilmek için tecrübeye ihtiyaç vardır. Başlangıçta tecrübe sahibi olmanın veya en azından konular hakkında genel bilgi sahibi olmanın tek yolu, tecrübe sahibi insanlardan istifade etmekten geçer.


Öğrendiğiniz bilgileri uygulamaya dökmek için kendinize web sitesi açmanızda fayda var. Açtığınız bu web sitesini arama motorlarında üst sıralara çıkarmanız için onlarca/yüzlerce çalışma yapmanız gerekecek. Bu size kısa sürede tecrübe edinmeniz için güzel bir fırsattır. Çünkü her iş kolunda, işe girmeden tecrübe edinmek mümkün değildir.



Dijital Pazarlama Uzmanı

Dijital pazarlama uzmanı, pazarlama uzmanından farklı olarak çalışmaları dijital ortamda yürütür. Bunun dışında bu iki mesleğin amacı aynıdır. Marka bilinirliliğini arttırmak ve bu sebeple daha fazla müşteri kazanmaktır.


Dijital pazarlama uzmanı, pazarlama araçları, web sitesi arayüzü, SEO ve sosyal medya gibi birçok konuda uçtan uca bilgi sahibi olmalıdır. Çünkü markanın genel olarak dijitaldeki duruşunu dijital pazarlama uzmanı yönetmektedir. SEO uzmanı ve sosyal medya uzmanı kendi alanında uzmanlaşır. Dijital pazarlama uzmanı ise hem bu konularda bilgi sahibi olmalı hem de genel olarak dijitalde marka bilinirliliğini arttırmaya ve müşteri kazanmaya yönelik birçok konuda uzmanlaşması gerekir.


Home office meslekler arasında dijital pazarlama uzmanı olmak için ciddi bir çaba göstermek gerekiyor. Bu mesleği edinebilmek için ücretli/ücretsiz onlarca eğitime rastlayabilirsiniz. Yazılım, tasarım, seo ve sosyal medya alanlarında olduğu gibi bu alanda da aldığınız eğitim sonrasında birçok konuyu masrafsız bir şekilde deneyime dönüştürerek tecrübe sahibi olabilirsiniz. Yani kendinize ait bir marka oluşturup, üzerine dijital pazarlama çalışmaları yürütebilir ve bu sebeple önemli tecrübeler edinebilirsiniz.


Dijital pazarlama uzmanları da diğer home office işlerde olduğu gibi freelance, home office veya tam zamanlı olarak çalışabilirler.




Diğer Home Office Yapılan İşler

Home Office Meslekler ve İşler Nelerdir?

Home office veya freelance olarak meslek edinmeden, ek gelir olarak aşağıdaki işleri de yapabilirsiniz. Kazanç sizi tatmin ettiğinde bu işleride birer mesleğe dönüştürebilirsiniz. Aşağıda listelenen işler en popüler olanlardır. Bu işler dışında birçok home office yapılan işler bulmak mümkün.



Stok Fotoğrafçılık

Fotoğrafçılar, uzun yıllardır internet üzerinden gelir elde etmektedirler. Stok diye tabir edilen, markalara ve web sitelerine yönelik fotoğraflar çekip, bazı web siteleri aracılığıyla satabilirsiniz. Eğer fotoğrafçıysanız sadece stok fotoğraf konusunda bilgi edinerek bu işe hemen başlayabilirsiniz. Ancak fotoğrafçı değilseniz, ilk önce fotoğrafçılığa daha sonra stok fotoğrafçılığa doğru adım atmalısınız.


“Altı üstü kameranın tuşuna basacağım” diyebilirsiniz, fakat iş uzaktan göründüğü gibi değil. Öğrenmeniz ve uygulamanız gereken çok fazla detay bulunmakta. Bazı noktalara sadece fotoğraf çekmek yetmediği için temel seviyede de olsa photoshop bilginizin olması gerekir.


Stok fotoğrafçılık kısa vadeli bir kazanç getirmez. İnternet ortamına sunduğunuz fotoğraflar uzun süreler hiç satılmayabilir. Belirli bir süre sonra (tahmini 1 yıl) satışlar sıklaşabilir ve ek gelirin de üzerinde önemli bir gelire sahip olabilirsiniz.


Ayrıca kapalı ortam çekimleri tek başına yetersiz kalabileceği için, dış ortam çekimlerine de ihtiyacınız olabilir. Bu nedenle stok fotoğrafçılık tam anlamıyla home office iş denmeyebilir.



Online Ders Vermek

Uzmanı olduğunuz bir konuda çeşitli platformlar aracılığıyla veya sosyal medya vasıtasıyla online ders verebilirsiniz. Günümüzde bu konuda insanlar tarafından ciddi bir talep var. Kendinize piyasayı göz önünde bulundurarak saatlik bir ücret belirlemelisiniz. Başlangıçta daha makul bir ücretle başlamanız sizin ve insanların faydasına olacaktır.



Blog Yazmak

Neredeyse internet tarihi kadar eski denebilecek blog yazma işini sizde yapabilirsiniz. Bloglar yoğun olarak arama motorları üzerinden organik trafik alırlar. Artık sosyal medya üzerinden de ziyaretçiler yönlendirilebilmektedir. Bu büyük kitleyi kazanca dönüştürmek sizin elinizde. Blog üzerinden satış ortaklığı yapabilir veya yazılarınızın bir kısmının okunması için abonelik ücreti talep edebilirsiniz. Satış yapmak size zor geliyorsa, firmalarla iletişime geçip onların reklamını kendi sitenizde yayınlayabileceğinizi söyleyebilirsiniz. Bu şekilde ek gelir elde etmek, hatta çok daha ciddi rakamlar elde etmek mümkündür.



İlginizi Çekebilir: Blogger ile Para Kazanılır Mı?




Home office meslekler arasında popüler olan yazarlık ve SEO uzmanlığı, blog yazarlığı için olmazsa olmazdır. SEO uzmanı olmasanız bile orta seviyede SEO bilgisine sahip olmazsanız, blogunuzun insanlar tarafından bulunması çok zor hale gelecektir. Ayrıca blogunuzda içerik yayınlama konusunda da düzenli olmalısınız. Düzenli olmak sizi arama motorları tarafında avantajlı hale getireceği gibi okuyucu edinebilmeniz içinde önemlidir.



E-Kitap Yazmak

Kitap ile e-kitap arasındaki makas gün geçtikçe kapanıyor. Bazı insanlar hala kitaptan yana olsalarda ihtiyaç anında e-kitap tercih edebiliyorlar. Kitap yazarak gelir elde edildiği gibi, e-kitap yazarak da gelir elde etmek mümkün. E-kitaplar sosyal medya veya çeşitli kitap platformları aracılığıyla rahatlıkla pazarlanabilir.



Satış Ortaklığı

Firmalar satışlarını arttırmak için insanlarla satış ortaklığı modelini sıklıkla kullanır. Satış ortaklığı pazarlamanın alt dallarından biridir. Daha fazla insana ulaşmak için hızlı ve etkili bir yöntemdir. Satış ortaklığı verilen kişiler genellikle elinde kitle bulunduran kimselerdir. Bu kitlenin çok büyük olması gerekmez. Bazı firmalarla 5-10bin takipçiniz olsa dahi anlaşabilirsiniz.


Örneğin firma bir ürünü 100TL’ye satıyorsa, bunu satan kişiye ürün başına 5-25TL komisyon verebilmektedir. Yani takipçilerinizden 10 kişi satılan bu ürünü aldığında, 50-250TL para kazanabilirsiniz. Sadece insanlara ürünü tanıtarak bu parayı kazandınız. Ürünün satış dışında herhangi bir aşamasında bulunmayarak elde edilebilecek güzel bir gelir.


Eğer önemli bir gelir beklentisi ile bu işe girecekseniz, minimum 100bin insanın bir arada bulunduğu bir platforma sahip olmalısınız. Bu platform Youtube kanalı, Instagram sayfası, Facebook sayfası/grubu veya kendinize ait bir blog olabilir.


Satış ortaklığının püf noktaları vardır. Direkt olarak bir firmayla anlaşıp, ardından ürünü seçip pazarlamaya başlamayın. Kitlenizi doğru analiz edin ve en uygun olan ürünü satın. Örneğin teknoloji sayfanız varsa burada bebek giyim ürünlerini pazarlamayın. Doğru bir ürün tercihi yapmanız da yetmez. İnsanlara bir ürünü pazarlarken onları rahatsız edecek boyutlara gelmemelisiniz. Çünkü sizi ürün reklamları için değil, sunduğunuz içerik/hizmet için takip etmekteler. Bu nedenle tanıtımları abartmayın.


Freelance yapılan işler arasında popüler olan satış ortaklığını az hata ile sürdürmek istiyorsanız, derin araştırma yapın ve uzmanlardan destek alın.



Uygulama Geliştirmek

Yazılım geliştiriciyseniz mobil uygulama geliştirebilir, çeşitli modellerle gelir elde edebilirsiniz. Örnek olarak yazdığınız uygulamaları bazı platformlar üzerinden kaynak kod dahil şeklinde satabilirsiniz.


İsterseniz uygulamayı genel kitleye kendiniz sunarak, birçok yöntemle gelir elde edebilirsiniz. Ancak bu yöntem maliyetlidir, çünkü insanlara ulaşmak için yüksek reklam bedelleri ödemeniz gerekir.



Tema Satmak

Uygulama geliştirebileceğiniz gibi web siteleri için Wordpress ve HTML vb. Temalar geliştirerek, çeşitli platformlar üzerinden pazarlayabilirsiniz. Uygulamayı veya temayı dijital ürünler olduğundan tek kişiye değil, birden fazla kişiye satabilirsiniz. Bu nedenle yazdığınız temadan ömür boyu gelir elde etmeniz mümkün.



El Yapımı Ürünler Satmak

Dijital işlerden anlamıyorum, home office meslekler nelerdir merak ediyorum ve yapmak istiyorum diyorsanız bu iş size göre olabilir. El yapımı olarak üretilen giyim, gıda ve eşya vb. aklınıza gelen ne varsa internetten satabilirsiniz. Dolayısıyla home office iş yapabilirsiniz. İş saatleri içerisinde ürün malzemelerinin temini veya kargolama dışında home ofisinizden dışarı çıkmanız gerekmez.


İnsanlara internetten ulaşmanın zor olabileceğini düşünüyorsanız, sosyal medya üzerinden reklam çalışması yapabilirsiniz. El ile yaptığım ürünleri beğenmiyorum diyorsanız, bu ürünleri başkalarına yaptırarak, üzerine kar koyup satmanız da mümkün.



E-ticaret Yapmak

Maliyetli ve teknik bilgi/birikim gerektiren bir iş olan e-ticaret, yarı zamanlı home office yapılan işler kategorisinde görülebilir. Tabi ben tamamen stoksuz e-ticaret yapacağım diyorsanız, o zaman tam zamanlı home office çalışmanız da mümkün olabilir.


E-ticaret yapmak isteyenlerin, bu işin internet ortamında yapılması sebebiyle normal ticarete göre farklı teknik detaylar öğrenmeleri gerekir. Bu teknik detaylara SEO ve SEM örnek gösterilebilir. Bu nedenle diğer dijital işlerde olduğu gibi, bu işe başlamadan önce de vakit ayırıp eğitim almanız önemlidir. Aksi takdirde ürünleri siteye yükleyip, ardından kendinizi “Ee şimdi ne yapacağız” derken bulabilirsiniz.


E-ticaret büyük yatırımlar yapılmadığı sürece ve istisnalar dışında kısa vadede kazanç getirmez. Bahsedilen teknik detaylar uygulansa, en iyi çalışmalar yapılsa dahi insanların markanızı öğrenmesi/alışması için bir süreç gerekir. Aceleci olup, 6 ay – 1 yıl çalışma yaptıktan sonra e-ticareti bırakan binlerce insan bulabilirsiniz.


Bu yola çıkıyorsanız, çok sabırlı olmanız gerekiyor. Ayrıca kısa vadede kazanç söz konusu olmadığından, düşük sermaye ile girmeniz hatalı olacaktır.




Home Office ile Freelance Arasındaki Fark Nedir?

Home office çalışma modeli ile freelance arasında yerine göre farklılıklar olabilmektedir. Örneğin home office yapacağınız iş, maaşlı ise freelance işlerden tamamen ayrılmaktadır. Çünkü freelance işler maaşlı veya sabit değildir. Freelance işler proje bazlı ilerler. Yani iş başına sabit veya saatlik ücret alınır. Ancak, freelance çalışan birisi de home office çalışabilir. Çünkü home office çalışma şekli, evi ofis olarak kullanmaktan başka birşey değildir.


Home office çalışmak, birisinin çalışanı olmayı da gerektirmez. Kendinize ait bir firmanız olabilir ve yine home office modelinde çalışabilirsiniz.




Home Office Çalışmanın Avantajları ve Dezavantajları

Home office kişiden kişiye göre avantajlı veya dezavantajlı olabilir. Evde çalışmayı düşünmeden önce bu unsurları göz önünde bulundurmalısınız.



Home Office Çalışmanın Avantajları

  • Esnek çalışma saatleri.
  • Trafikte kalmamak.
  • Ulaşım masrafının olmaması.
  • Özelleştirilebilir çalışma ortamı.
  • Acil durumlarda ailenize yakın olmak.


Home Office Çalışmanın Dezavantajları

  • Hareketsizlikten kaynaklı sağlık problemleri.
  • Disiplin bozuklukları.
  • Sık yemek yemek.
  • Aile ile yaşanıyorsa dikkat dağıtıcı unsurların fazlalığı.
  • Ev ortamındaki gürültüler.
  • Sosyal ortamdan uzak olmak.
  • Alışılageldik bir model olmadığından, dışlanmak.
  • Aynı ortamda olunmadığından, iş arkadaşları arasındaki iletişimde kopukluk.


Evde Verimli Çalışma Teknikleri

Home office meslekler ve işler oldukça fazla. İnsanlara evde çalışmak rahat görünüyor. Fakat yukarıda sıralanan veya sıralanmayan sebeplerden dolayı iş verimi dip seviyelere gelebiliyor. Böyle bir durumda aşağıdaki yöntemleri uygulayarak tekrardan verimli bir şekilde işlerinizi yapabilirsiniz.


  • Kesinlikle iş saatleriniz belli olsun. Disiplin olmadığında, verimli çalışma söz konusu olamaz.
  • Yapılacaklar listesi hazırlayın. Ne yapacağınızı bilmeniz, bir sonraki adımınızı kolaylaştırır.
  • İş saatleri içerisinde dikkat dağıtan tüm şeylerden uzaklaşın. Sosyal medya siteleri, iş saati içerisinde temizlik yapmak ve fazla mola vermek dikkat dağıtıcı unsurlara örnek verilebilir.
  • Masanızdaki gereksiz eşyaları kaldırın. Daha temiz, sade ve düzenli bir ofis ortamı oluşturun.
  • Sandalye/koltuk gibi sağlığınız açısından önemli olan ekipmanlara yatırım yapmaktan çekinmeyin.
  • Mümkünse ayrı bir odada çalışın ve iş saatleri içerisinde acil/gerekli durumlar dışında rahatsız edilmemeniz gerektiğini aile bireylerine hatırlatın.
  • Belirli aralıklarla egzersiz yapın, mümkünse dışarıya çıkıp 5-10dk. hava alın.
  • Masa başında yemek yemekten uzak durun. Bu dikkatinizi oldukça dağıtan bir etkendir. Bunun yerine enerjinizi toplamak için bitki çayı, taze sıkılmış meyve suyu veya basit sağlıklı atıştırmalıklar tüketebilirsiniz.
  • Eğer bir firmada çalışıyorsanız, iş akışının bozulmaması, işlerin yolunda gitmesi ve sosyal kalmak için iş arkadaşlarınızla daima iletişim halinde olun.
  • Sosyal medya vb. platformlardan gelen tüm bildirimleri engelleyin. Mümkünse telefonunuzu uçak moduna alın.


Rahat olduğunu düşündüğünüz home office yapılan işler, büyük sıkıntılar çekmenize neden olabilir. Var olan işinizden çıkmadan önce home ofisi deneyimlemeniz daha iyi olur. Örneğin akşam işten çıktıktan sonra 1 saat kadar home office çalışabilirsiniz. Bu şekilde az da olsa yaşanabilecek zorlukları görebilirsiniz. Home ofisi daha iyi anlamak istiyorsanız, tatil gününüzün önemli bir kısmını ayırabilirsiniz. Hiçbir şekilde acele etmeyin. Bu konuda araştırma yapmakta üşengeç olmayın. Uzmanların ve home office çalışanların tecrübe ve bilgilerini öğrenin.



İlginizi Çekebilir: Pinterest Affiliate Nedir?




Home office çalışmanın size uygun olduğundan şüphe içindeyseniz, zorla başlamak yerine bir süre daha erteleyebilirsiniz. Çünkü gerçekten home office mesleklericra etmeye uygun bir yapınız olmayabilir. Özellikle sosyal ve konuşkan yapıdaki insanların ev ortamında çalışmaları verimi düşürebilmektedir. Kendi işinizi yaparak home ofis çalışmayı düşünüyorsanız, bu çok daha risklidir. Ev ortamında çalışamadığınız için işi sonlandırmak durumunda kalabilir ve maddi kayıplar yaşayabilirsiniz.


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim