Karantinada Evde Para Kazanma Yöntemleri

 

Toplum olarak, daha doğrusu dünya olarak zor zamanlardan geçiyoruz. Ancak bu zamanların geçeceğini unutmayarak kendimizi, gelişimimizi ve işlerimizi geçtiği ana göre planlamak çok daha yararlı olacaktır diye düşünüyorum. Bu sürecin en zorlu noktalarından bir tanesi de tabi ki çalışamamak. Pek çok iş alanı durdu, daralmaya gitti veya boşaltıldı. Birçok insan evinde ve çaresizce ne olacağını bekliyor. Tabi her gün şu vaka-ölü haberleri de içimizi kararıyor. Bunlardan kurtulmanın ve karantina zamanını eğlenceli geçirmenin yollarından bir tanesi de evden para kazanmak.

Peki bu mümkün mü? Çabalarsanız, uğraşırsanız, emek verirseniz her şey gibi bu da mümkün. Sadece evden çalışan bir yazı editörü olarak günümüz yaşantısında öğrenciye yetecek kadar gelir elde ettiğim söyleyebilirim. Aşağıda listelediğimiz para kazanma yöntemlerinden ben içerik üreticiliği ve blog yazarlığı yapıyorum. Şu anda okumakta olduğunuz bu yazı Blog Uzmanı bloğunda ve bu blog karantina günlerinin bizlere ve yazıyı okuduğunuza göre sizler armağanı. Sizde hemen harekete geçin, zaman kaybetmeyin ve size en yakın gelen, yaparken en mutlu olacağınız işi seçin.

karantina zamanı evde para kazanma

Karakalem Tablo Yapıp Satış Yapmak

İçimize kapandığımız, sıkıldığımız, daraldığımız, bunaldığımız bu korona günlerinde yapılabilecek en önemli şey aslında kendinize yatırım yapmanız. Veya hali hazırdaki yeteneklerinizi ortaya çıkararak bunları kazanca dönüştürmeniz.

Listemizin ilk sırasında karakalem tablo satışı yaparak para kazanma var. E tabi hepinizin bildiği üzere yetenek ve emek isteyen bir yöntem. Lakin vaktimizin bol olduğunu unutmayalım. Resim yapmak, çizgilerden muhteşem sanat eserleri yapmak harika bir his. Hele ki bunu geliştirip sipariş alma düzeyine ulaştığınız an bu işe olan hevesiniz daha fazla artacaktır. Sizlere tavsiyemiz bu konuda yeteneğiniz varsa birkaç takviye ders alıp hemen instagramda bir sayfa açmanız. Instagramdan para kazanmak özellikle bu konuda oldukça yaygınlaşmaya başladı. Pek çok karakalem sanatçısı eserlerini bu platformda sergiliyor ve reklamlar sayesinde sipariş alıyor. Sizde bu sanatçılardan bir tanesi neden olmayasınız.

E Ticaret İle Para Kazanmak

Türkiye’de son yıllarda oldukça artan hatta kelimenin tam anlamıyla patladı diyebileceğimiz bir alan ise e ticaret. Özellikle sosyal medya kullanımının artması ile e ticarete olan ilgi de hızla artmaya başladı. Instagram veya Facebook’ta birçok satış sayfası karşımıza çıkmıştır. Tüm bu sanal satışları kapsayan kavrama genel hatlarıyla e ticaret diyebilir.

Peki, e ticarette ne satılır? Aslında satışlarının pek çoğunun komisyonlu satış olduğunu söyleyebiliriz. Lakin toptan ürün almak isterseniz pandemi sürecini göz önünde bulundurun. Tedarik edilmesi kolay ürünlere yönelmeniz çok daha yararlı olacaktır. Bu şartları ve kendi kriterleri göz önünde bulundurduğunuzda birçok ürünün satışını yapabilirsiniz. İnternetten ek gelir elde edebilirsiniz.

internetten para kazanmak

Blog Yazarak Para Kazanmak

Naçizane bizlerin yaptığı iş olan blog yazarak paza kazanma pek çok öğrencinin hayalini kurduğu ancak bir türlü cesaret edemediği bir iştir. Gelin sizi bir cesaretlendirelim. Bu bloğu yani Blog Uzmanı'nı göz önünde tutalım. 5 ayı henüz tamamladık ve bu 5 ay içerisinde yaşadığımız gelişim bizleri dahi şaşırtıyor. Tabi ki sürecin başında sıkıldık, ümitsizliğe kapıldık lakin geri dönüşler aldıkça daha motive olduk ve hızla yükselen bir blog sitesi halini aldık.

Sizlerde karantinada evde para kazanmak istiyorsanız ve hayalinizde blog açmak varsa hiç vakit kaybetmeden işe koyulun. Yürüyeceğiniz çok keyifli bir yol olacak önünüzde. Ve inanın bu yolun sonunda ilk kez gelir elde ettiğinizde verdiğiniz emeklere daha fazla sevineceksiniz. Daha kıymetli bir hal alacak.

İçerik Üreterek Para Kazanmak

Bu yazıyı sizlere bu bloğun editörlerinden ve kurucularından bir tanesi olarak hazırlıyorum. Lakin SEO uyumlu içerik yazma alanında bu blog ile kazandığım öğrenimler bana bu gelir kapısını da açıyor. İçerik üretmekte yine pek çok üniversite öğrencisinin uğraştığı bir konu.

Sizde kabul edeceksiniz ki günümüz teknoloji dünyası ve yarın bundan çok farklı olmayacak. Ve bizlerde bu sistem içerisinde kazanımlarımız ile ayakta durmalıyız. Bu yüzden yazı yazmayı seviyorsanız SEO uyumlu makale yazarak para kazanma yolunu seçebilirsiniz. Bu alanda her gün günlerce sitenin açıldığını varsayarsak ihtiyaçta aynı şekilde her gün artıyor. Sizlerde bu ihtiyaçları göz önünde bulundurarak bu yolu seçebilirsiniz.

Youtube Videoları İle Para Kazanmak

Ve günümüz çocuklarının tutkunu olduğu ve hayalini kurduğu bir konuya geldi sıra. Youtube videoları ile para kazanmak. Tabi ki herkes istiyor diye herkesin para kazanabileceği bir platform değil ki son kuralları ile de bunu biraz daha zorlaştırdı Youtube.

Unutmamalıyız ki evimizden pekte fazla çıkmamamız gereken zamanlardayız. Bu sebeple video içerik üretmek biraz zor olabilir lakin ekstra para kazanma konusunda asla bir engel değil. Eminim ki ev ortamında hazırlayacağınız videolar olacaktır. Şöyle öneriler verebilirim;

  • Eğlenceli bir mizacınız var ise sadece konuşabilir, fıkralar anlatabilirsiniz.
  • Bir konuda uzmanlığınız var ise bu konu üzerine anlatımlar yapabilirsiniz.
  • Sesiniz güzel ise cover şarkılar veya şiirler söyleyebilirsiniz .
  • Oyun videoları çekerek para kazanma yöntemini seçebilirsiniz.
  • Film, dizi, oyun ve kitap eleştirileri yapabilirsiniz.
  • Enstrüman çalabiliyorsanız yeteneklerinizi sergileyebilirsiniz.


Neredeyse her alanda hayal gücünüze göre ürünler üretmeniz mümkün. Yaratıcı olun, uzun vadeli düşünün ve sabredin. Zaten bunları yaptığınız an gerisi emin olun ki gelecektir.

Anket Doldurarak Para Kazanmak

Corona zamanı para kazanmak isteyenler için verebileceğimiz bir diğer tavsiye anket doldurarak para kazanmak. Sizle yazının başından beri açık konuşmaya dikkat ettim ki yine öyle olacağım; açıkçası çevremde bu yöntemi kullanarak yüksek paralar kazandığını iddia eden olmadı. Ne kadar sağlıklı bir sistem olduğunu bilmiyorum. Fakat birçok bloğun tavsiyeleri arasında da yerini alıyor.

Sizlere özel bilgilerinizi isteyen siteleri yine de tavsiye etmek istemiyorum. Fakat Google’ın kendi anket uygulamasının yakın zamanda para kazandıran anketler üzerinde bir çalışması olacağını biliyorum. Bu konuyu takip edebilirsiniz.

internetten kolay para kazanma

Online Ders Vererek Para Kazanmak

Anket doldurarak para kazanmayı ne kadar tavsiye etmiyorsam online ders vererek para kazanmayı da bir o kadar tavsiye ediyorum. Özellikle bir konuda uzmanlığınız var ise, öğretmenseniz, veya bilgili olduğunuz her hangi bir konu varsa hemen işe koyulabilirsiniz.

Burada önemli olan nokta yeteneğinizi keşfedebilmeniz. Karakalem çizim konusunda yeteneğiniz varsa bu konuda, Adobe PS üzerine varsa bu alanda, veya matematik, veya farklı bilimler… Bu alanlarda var olan bilgilerinizi parça parça derslere ayırarak farklı platformalar üzerinden kazanç sağlayabilirsiniz.

Günümüzde bu konuda öne çıkan platformun Udemy olduğunu söyleyebilirim. Tabi ki Youtube üzerinden eğitim vermekte yaygın lakin Udemy hızla büyüyor ve kalabalık bir kitleye hitap ediyor. Hazırladığınız ders videolarını ücretsiz bir şekilde bu platforma yükleyerek bilgilerinizi kolayca kazanca çevirebilirsiniz.

Stok Fotoğrafçılığı Yapmak

Evde internetten para kazanma konusunda sizlere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu alanda sizler verebileceğimiz bir diğer tavsiye fotoğraf satarak para kazanmak. Tabi kabul etmeliyiz ki artık evimizde olmamızın herkese yarar sağladığı bir dönemdeyiz. Bu yüzden bu yöntemi belki en son denemelisiniz.

Tabi evde fotoğraf çekmekte mümkün. Kendinize küçük bir alan yaratarak gözünüze hoş gelen her nesneyi fotoğraflayabilir stok fotoğrafı sunan sitelere yükleyebilirsiniz. Bu konuda en öne çıkan fotoğraf sitelerinin Shutterstock, Pixabay ve Pexels olduğunu da ekleyelim.

corona zamanı para kazanmak

Photoshop İle Para Kazanmak

Ve listemizin sonunda yine listemizin ilk başında ki karakalem gibi yetenek isteyen bir konu var. Aslında yetenek dediğime bakmayın her insanın yetenekli olduğu alanlar vardır ancak geliştirmek sizlerin elinde. Photoshop ile para kazanmak ise göründüğü gibi kolay olmayabilir. Öncelikle uygulamanın neredeyse her alanına hakim olmalısınız. Her alana, her özelliğine hakim olduğunuzda şu seçenekleri değerlendirebilirsiniz;

  • Grafik tasarım üzerinden para kazanabilirsiniz.
  • İnstagram sayfası açarak ücretli tasarımlar yapabilirsiniz.
  • Vektörel çizim yaparak para kazanabilirsiniz.
  • Öğrendiğiniz bu konunun ders videoları hazırlayıp satış yaparak para kazanabilirsiniz.

Veya hazır öğeler ve şablonlar oluşturup satarak para kazanabilirsiniz.

Karantinada evde para kazanma yöntemleri dediğimiz an aklımızda gelenleri bu listeye eklemeye çalıştık. Oldukça kalabalık bir liste hazırladığımızı düşünüyorum. Eminim ki içlerinden en az bir iki tanesi sizin yeteneklerinize hitap edecek, bununla kalmayıp yeteneklerinizi paraya dönüştürmenize yardımcı olacaktır. Evinizde kalın, sağlıklı kalın. Bol şanslar.

Kaynak: gencklavye.com

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim