Pinterest Affiliate Nedir? Pinterest Satış Ortaklığı ile Para Kazanma

Pinterest Affiliate Nedir? Pinterest Satış Ortaklığı ile Para Kazanma

İnternetten para kazanma araştırmasında olanların karşısına çıkabilecek bir soru olan Pinterest affiliate nedir sorusunu ele aldık. Doğru uygulandığında bu işten düzenli ve önemli miktarlarda gelir elde edebilmeniz mümkündür. 

Ürünü üretenler ve bu ürünü satın alanların varlığından hepimiz haberdarız. Birde ürün üretildikten sonra aradaki süreci yöneten birçok aracı vardır. Pinterest affiliate sisteminde siz satış kısmında aracı olmuş oluyorsunuz. Bir nevi satış / pazarlama personeli olarak bir firmada işe başlıyorsunuz. Bu sistemi daha detaylı öğrenmek ve Pinterest'te doğru uygulamak için makalenin devamını dikkatle okuyun.






Affiliate Marketing Nedir?

İnsanların başka firmaların ürünlerini pazarlayarak belirli bir pay elde ettikleri kazanç sistemidir. Affiliate marketing, Türkçe satış ortaklığı anlamına gelir. Affiliate marketing sisteminde her satış başına sabit bir ücret veya yüzdelik komisyon verilebilmektedir.

Günümüzde internetten yürütülen işlerin sayısı arttığı için satış dışında başka dönüşümlere de pay verilmektedir. Örneğin bir web sitesi, kullanıcı kaydı veya form doldurma vb. işlemler için belirli oranda pay verebiliyor.



Pinterest Affiliate Nedir?

Pinterest Affiliate Nedir? Pinterest Satış Ortaklığı ile Para Kazanma

Pinterest affiliate nedir sorusunun yanıtı oldukça kısa. İnsanlara Pinterest üzerinden başka firmaların ürünlerinin tanıtımını yaparak müşteri kazandırmaktır. Pinterest affiliate denince, aklınıza Pinterest'in ürünlerini satmak gelebilir, ancak durum yukarıda bahsettiğimiz gibidir. Bu tarz kavramların diğer sosyal medya platformları için dile getirildiğini de görebilirsiniz. Örneğin Facebook affiliate ve Twitter affiliate.

Satacağınız ürün eğer Pinterest platformunun genel kitlesine uygunsa başarılı olma ihtimaliniz daha yüksektir. Eğer ürününüz Pinterest kitlesine uygun değilse, çalışmalarınızın karşılığını tam anlamıyla alamayabilirsiniz. Satış ortaklığı işine girişmeden önce mutlaka hedef kitle ve pazar analizi yapmayı ihmal etmeyin. Çünkü bazı ilgi alanına sahip insanlar Pinterest'te daha yoğun iken, farklı bir ilgi alanına sahip insanlar Instagram, Facebook, Twitter veya Youtube'da daha çok olabiliyorlar. Bu platformlarda en çok hangi tür ürünlerin satışının yapıldığından veya ne tür içeriklerin üretildiğinden platformun uygunluğunu en temel seviyede de olsa anlayabilirsiniz.



Pinterest Affiliate Nasıl Yapılır?

Satış ortaklığının temel teknikleri Pinterest platformu için de aynı şekilde geçerlidir. Bununla birlikte Pinterest'te oluşturduğunuz tanıtım içeriklerinde platforma özel olarak uygulamanız gereken bazı teknik detaylar da vardır. Hem Pinterest satış ortaklığı hem de satış ortaklığı çalışmalarını dolaylı yoldan besleyen diğer ipuçlarını aşağıda sizlerle paylaştık.


Spamdan Uzak Durun

Spam / sahte içeriklerle ve tanıtım yöntemleriyle müşteriye ulaşmak doğru değildir. Özellikle son dönemlerde Pinterest'ten para kazanma hayali güden bir kitle oluştu. Bu kitlenin çoğunluğu başka sitelerden içerik çalarak, kendi içerikleriymiş gibi paylaşarak satış ortaklığı veya farklı yöntemlerle haksız kazanç elde etmek istiyorlar. 

Spam yöntemlerin zararını kısa vadede belki göremeyebilirsiniz. Unutmayın, uzun vadede her şekliyle yaptığınız spam hareketlerin karşılığını olumsuz anlamda göreceksinizdir. İnsanları kendinizin yerine koyup "acaba ben spam içerikler ve tanıtımlar görmek ister miydim" diye sorarsanız, cevabınız hayır olacaktır. Bu nedenle kesinlikle spam, sahte ve aldatıcı olan her yoldan uzak durun.


Paylaşmaya Değer Pinler Oluşturun

Spam içerik oluşturmamak yetmez. Gelişigüzel hazırlanmış içerikler belki sizi aramalarda üst sıralara çıkarabilir fakat müşteriler içeriğinizi yani tanıtımınızı yeterli bulmazsa etkileşime geçmeyebilirler. Ürünü hem kendi satın almaları hem de paylaşmaları yani tavsiye etmeleri için olabildiğince mükemmel seviyede pinler oluşturmaya gayret edin. 

Pinterest platformunda da Twitter'da olduğu gibi "Retweet" benzeri olan bir sistem vardır. Kullanıcılar kendi içeriklerini üretebildikleri gibi başkalarının içeriklerini de repin yani yeniden pinleme yapabilirler. Kullanıcılar böyle bir etkileşime geçmeleri içeriğinizi paylaşmaya değer yani kaliteli bulmalıdırlar. Oluşturduğunuz pinde ve eğer yönlendirme yapacaksanız sitenizde yüksek kalitede görsel veya videolar kullanmalısınız. Paylaştığınız içerik veya tanıtım dolu dolu olmalı, "nasıl olsa birisi satın alır" kafası ile içerik üretilmemelidir.



İlginizi Çekebilir: Blogger ile Para Kazanılır Mı?



Panolarınızı Düzenleyin

Youtube platformundaki "oynatma listeleri", videoları kategorilere ayırmaya yaradığı gibi Pinterest platformunda da Panolar aynı işlevi görmektedir. Hem kullanıcı açısından hem de SEO açısından kategoriler önemlidir. Bir pininizi beğenen kullanıcı, o pine benzer oluşturduğunuz diğer pinleri de görmek isteyebilir. Eğer çok sayıda pin oluşturduysanız ve bu pinleri ayrı ayrı panolar altında toplamadıysanız, insanlar benzer içeriklerinizi bulmakta zorlanabilir.

Panoların SEO açısından fayda sağlaması için hedeflediğiniz anahtar kelimeleri de pano başlığında mutlaka geçirin. Bazen bir konuyu araştırmak için Google'da arama yaptığınızda karşınıza diğer web sitelerinin yanı sıra Pinterest sitesinden içeriklerde listelenir. Bunun sebebi içerik üreticilerin SEO uyumlu panolar ve pinler oluşturmalarıdır. Pinterest satış ortaklığı işine girecekseniz ve SEO nedir bilmiyorsanız bir adım geride başlamış olursunuz.


Başlık ve Açıklamaları SEO Uyumlu Hale Getirin

Pano ve pinlerinizi SEO uyumlu yapmanız tanıtım bütçenizi minimum seviyeye indirmenizi sağlar. Yukarıda kısaca değindiğimiz SEO, arama motoru optimizasyonu anlamına gelmektedir. Sosyal medya veya web sitelerinizdeki içeriklerinizin arama motorlarından trafik elde edebilmesi için doğru SEO çalışması yapılmalıdır. Eğer doğru SEO çalışması yaptıysanız, kısa/uzun vadede karşılığını görebilir ve bu sayede hiçbir reklam bütçesi ayırmadan binlerce/milyonlarca insana erişebilirsiniz.

Pinterest affiliate nedir sorusunu merak ettiğiniz gibi, "SEO nedir" sorusunun cevabını da aramalısınız. Çünkü ilk etapta takipçi kitleniz az olacaktır. Satış ortaklığına bir anlık hevesle girdiğinizde ve kısa sürede para kazanmak istediğiniz de bu nedenle hemen geri dönüş alamayabilirsiniz. Pinterest takipçinizin artmasını beklemeden, SEO ve kullanıcı odaklı pinler oluşturduğunuzda kısa vadede de emeklerinizin karşılığını alabilirsiniz.

Eğer içeriğinizi satmak istediğiniz ürüne yönlendirme amaçlı paylaşacaksanız, pin oluşturma bölümüne ürünün linki bırakmalısınız.


Düzenli Pin Oluşturun

Kendi web sitenizde veya sosyal medya hesaplarınızda düzenli içerik üretmelisiniz. Düzenli içerik ürettiğiniz için kullanıcılar sizi takip edilmeye değer görebilir. Ayrıca düzenli içerik hemen hemen tüm platformların gözünde artı değerdir. Yani siz düzenli içerik ürettikçe takipçi kaybetme oranınız düştüğü gibi aynı zamanda da platformlar sizi önerdiği için yeni takipçi kazanma oranınızda artmış olur. Platformlardan kastımız Google vb. arama motorları ve sosyal medya siteleri vb.


Sadece Tanıtım Odaklı Profiller Oluşturmayın

Pinterest satış ortaklığı yapanların en çok yaptığı hatalardan birisi sadece satış odaklı profiller oluşturmalarıdır. Bu tarz profillerle de satış yapmak mümkündür. Ancak böylesi profilleri e-ticaret siteleri gibi düşünmek gerekir. E-ticaret sitesini indirim konusunda takıntılı olanlar dışında genellikle kimsenin takip etmesi söz konusu değildir. Çoğunlukla insanlar ihtiyaç anında e-ticaret sitelerinden alışveriş yaparlar. Devamlı müşteri bulma ve özellikle ücretsiz yollarla müşteri bulma konusunda sıkıntı çekmemek için mümkünse satış odaklı profillerden uzak durun. Çünkü bu alan tek başına SEO ile yürütülebilecek boyutta değildir. Sizinle beraber sadece satış amaçlı açılmış binlerce site veya profil bulunmaktadır. Onlar gibi görünür olmak için muhakkak reklam bütçesi ayırmak durumunda kalabilirsiniz.

Profiliniz içerik odaklı olduğunda ise kullanıcılar içeriklerinizi görebilmek için sizi takip edebilir. Bu sayede sizi takip eden kitleye belirli aralıklarla tanıtım yapabilirsiniz. Bu da reklam maliyetlerinizin minimize olması demektir. Bu konuda önemli olan nokta ise, insanları tanıtım konusunda yormamanız gerektiğidir. Kitlenizi devamlı olarak reklam ve sponsorlu içeriklerle boğarsanız, belirli bir süre sonra sizi takip etmeyi bırakacaklardır. Dengeli olmaya çalışın, satış ortaklığı için paylaştığınız içerik/tanıtımlarınızı asıl içeriklerinizin önüne geçirmemeye çalışın.

Nasıl bir profil oluşturayım diye hala aklınızda soru işaretleri varsa, bunu bir örnekle anlatalım. Örneğin satış ortaklığı yöntemiyle akıllı telefon satıyorsunuz. Akıllı telefonu herkes satın alabilir. Özelliklerine ve teknik detaylarına bakarak ve daha detaylı araştırma yaparak satın alanlar ise genellikle teknoloji meraklıları olurlar. 

Akıllı telefonu yemek tarifi sayfasından pazarlamanız ile teknoloji sayfasından pazarlamanız arasında büyük bir fark vardır. İki kitleye aynı ürünü pazarladığınızda genellikle aynı geri dönüşü alamazsınız. Çünkü iki kitlenin ihtiyaçları veya öncelikleri farklı olabilmektedir. Bu da satışları direkt olarak etkileyen bir sebeptir.



Tanıtım İçin Bir Web Sitesi Açın

Pin ile direkt olarak e-ticaret sitesine yönlendirme yapmak potansiyel müşteriyi ikna konusunda yetersiz olabilir. Pazarladığınız ürünü video, görsel ve detaylı içeriklerle desteklediğiniz bir tanıtım sitesi kurarak potansiyel müşterinin ikna olma ihtimalini arttırabilirsiniz. Web sitesi kurulumu için az da olsa teknik bilgiye sahip olmak gerekir. İsterseniz web sitemizde bulunan Blogger eğitim serisinden yararlanarak ücretsiz ilk web sitenizi oluşturabilir, hit arttırma ve site hızlandırma tekniklerini uygulayabilirsiniz. Size verilen alan adı .blogspot.com uzantılı olacaktır. Eğer yeni bir alan adı satın alır ve Blogger sitenize tanımlarsanız bu sorunu çözmüş olursunuz.

Bunun dışında bir tanıtım sitesi oluşturmak için Türkçe ve İngilizce binlerce kaynak bulabilirsiniz. Yeter ki araştırma ve siteyi kurma konusunda azimli olun.


Sabırlı ve İstikrarlı Olun

Pinterest affiliate nedir ve nasıl yapılır sorularının cevapları yavaş yavaş aklınızda belirmeye ve artık kendinizi hazır hissetmeye başladıysanız bu aşamada aceleci olmayın. Ani kararlar almayın. Satacağınız ürün ve platform konusunda iyi araştırma yapın. Pinterest'te para kazananları görüp, illa bu platformda satış yapmalıyım diye kendinizi şartlandırmayın. Satış ortaklığı internetten para kazanmanın yalnızca bir koludur. Bunun dışında birçok seçenek mevcuttur. Belki o alanlarda çalışmaya daha yatkın olabilirsiniz.

Pinterest satış ortaklığına karar verdiyseniz ve bahsettiğimiz araştırma ve analiz çalışmalarını yaptıysanız, yine aceleyle başlamayın. Satış ortaklığı konusunu platform bağımsız bir şekilde araştırın. Bunun yanı sıra SEO, SEM, sosyal medya yönetimi, içerik üretimi, web sitesi kurulumu vb. konuları da detaylıca araştırın. Zira bunlar satış ortaklığı sürecinde gerekli olan veya uygulandığında ciddi katkıları olan teknik veya yöntemlerdir.

Dijital dünyada bulunan insanların gün geçtikçe sayısı artıyor. Artık işler dijitale taşınmaya başlıyor. Yani burada bir pazar / ticaret ortamı oluşuyor. Artık "oluşuyor"dan ziyade, oluştu ve git gide büyüyor demek daha doğru olacaktır. Bu treni kaçırmak istemeyenler bir adım atmak istiyor. Bu süreçte önemli olan doğru, temkinli ve istikrarlı adımlar atmak. Sabrınızı yitirip, aceleci adımlar atmaya başladığınızda tüm uygulanan tekniklerin ve emeklerinizin boşa çıkmasına sebep olabilirsiniz.


Satış ortaklığı işinde ücretli reklam vermeden, kısa vadeli geri dönüş almak zordur. Öncelikle kendinize öyle yada böyle trafik elde edebilecek bir kanal bulmanız gerekiyor. Bu kanalı hazırlamak genellikle insanların tahmininden zor ve uzun vadelidir. Bu nedenle ücretli reklam yapmayacaksanız sabırlı olmak ve düzenli çalışmak zorundasınız. Ücretli reklam yaptığınızda kar oranınız ciddi manada düştüğü için, tavsiyemiz genel olarak satış ortaklığı ve Pinterest affiliate nedir sorusunun cevabını daha derinlemesine araştırıp, ücretsiz yolları denemenizdir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim