Siteye WhatsApp Canlı Destek (İletişim) Butonu Kodu

 


Siteye WhatsApp Canlı Destek (İletişim) butonu ekleme kodunu kullanarak tek bir kod ile WhatsApp Canlı Destek Butonu oluşturabilir ve destek verebilirsin.

 

Blog yada web sitenize whatsapp canlı destek hattını kolayca tek bir kod yardımıyla oluşturabilir ve destek vermeye başlayabilirsiniz. 

 

Web sitesi üzerinden online ürün yada hizmet satışı yapanlar müşterileri ile birebir, hızlı ve kolay yoldan iletişim kurmak isteyebilirler. Whatsapp canlı destek iletişim butonu ile bunu sağlamak çok kolaydır. 

 

Elbette, bu konuda alternatifler de yok değildir. Canlı Destek Butonu hizmeti veren birçok firma bulunmaktadır. Canlı destek sistemlerinin avantajı ise, birçok farklı kullanıcı eklenerek ve müşteriye daha güven veren yöntemler ile canlı destek sunmaktır. 

 

Ancak, whatsapp canlı destek butonu ekleyerek de müşterilerinize hızlıca yardımcı olabilir, sorunlarını çözebilirsiniz. 

 

Blogger kullanıcıları için aşağıda yer alan kodu Blogger Yönetim Panelinden Düzen'e giriş yapmalarını ve sidebar yada footer kısmına HTML/Javascript gadgeti oluşturup kodu içerisine yerleştirmelerini önermekteyim. 

 

Farklı sistem yada kendi sitesini kullananlar için ise, aşağıda yer alan kodu, HTML düzeniniz içerisindeki <head> </head> kodları arasına yerleştirmenizi önermekteyim. Genellikle, footer alanı tercih edilmektedir. 

 

ÖNEMLİ: Kodu yerleştirdikten sonra eğer web sitenizin sağ alt köşesinde WhatsApp canlı destek butonu görüntülenmezse kodun yerleşim yerini değiştiriniz. Footer alanına yerleştirdiğinizde böyle bir sorun yaşamayacaksınız. 

 

 

<script>
window.onload = function(){
whatsapp_se_btn_phone = 'TELEFON NUMARASI'; //Telefon numaramız.
whatsapp_se_btn_msg = 'Merhaba, yardımcı olabilir misiniz?'; //Yazılmasını istediğimiz hazır mesaj.
$(document.body).append('<div class="whatsapp-se-btn"></div>'),whatsapp_se_btn_base64="https://image.flaticon.com/icons/svg/124/124034.svg",$(".whatsapp-se-btn").attr("style","position:fixed;bottom:15px;right:15px;overflow:hidden;background:#1bd741;color:#ffffff;text-align:center;padding:4px 4px;z-index:9999999;cursor:pointer;box-shadow:#000000 0 0 5px;border-radius:100px;"),$(".whatsapp-se-btn").html('<img style="width: 45px;" src="'+whatsapp_se_btn_base64+'" alt="Whatsapp ile İletişime Geç" />'),$(".whatsapp-se-btn").attr("onclick",'window.open("https://wa.me/'+whatsapp_se_btn_phone+"?text="+whatsapp_se_btn_msg+'")');}
</script> 



Kod üzerinde 2 alanda değişiklik yapmanız gerekmektedir. Sitenize whatsapp canlı destek iletişim butonu eklediğinizde kullanıcı sizinle iletişime geçmelidir ve iletişim için whatsapp kurulumu yapılmış cem telefonu numarası kullanılmalıdır. Telefon numarası yazan alana cep telefonu numaranızı yazmanız gerekmektedir. 


ÖNEMLİ: Cep telefonu numaranızı uluslararası kodu da ekleyerek yazmanız gerekmektedir. Türkiye için örnek telefon numarası +905060000000 şeklinde olmalıdır. Başında mutlaka +90 eklenmiş olmalıdır. 


İkinci değişiklik ise, whatsapp canlı destek butonunu kullanan kişinin ilk mesajı olacaktır. İstediğiniz gibi düzenleme yapabilirsiniz. 


ÖNEMLİ: Kodun çalışması için jQuery kütüphanesinin eklenmiş olması gerekmektedir. Genellikle eklidir ancak whatsapp canlı destek butonu çalışmaz yada görünmezse kütüphaneyi ekleyebilirsiniz.



Siteye jQuery Kütüphanesi Ekleme


Sitenize WhatsApp Canlı Destek iletişim butonunu eklediniz fakat çalıştıramadıysanız jQuery kütüphanesi eklenmemiş olabilir. 


Basit bir kod ile ekleme yapacağız. 


HTML sayfamızın <head></head> kodları arasına aşağıda yer alan kodu eklemeniz yeterli olacaktır.


 
 
 
 
Neden WhatsApp Canlı Destek İletişim Butonu Kullanılmalıdır?
 
E-ticaret siteniz olsun yada olmasın, blog üzerinden de olsa, bir ürün yada hizmet satışı yapıyorsanız müşterilerinizin aklına takılan sorulara hızlı yanıt vermeniz ürününüzü pazarlamanız açısından önemlidir.

Özellikle, çok bilinmeyen bir alanda satış yapıyorsanız, örneğin, internetten para kazanma yöntemleri ile ilgili e-kitap satıyor olabilirsiniz, müşterilerin mutlaka soruları olacaktır. Sorularına ne kadar hızlı ve tatmin edici yanıtlar verirseniz e-kitabınızın satılması o kadar başarılı olacaktır. 

Elbette, müşeriye güven vermesi açısından tek bir iletişim yöntemini kullanmak müşteriye güven vermeyecektir. Mutlaka iletişim formu, e-mail gibi yöntemlerin yanında özellikle çağrı merkezi üzerinden de destek vermenizi önermekteyiz. 
 


Neden Çağrı Merkezi Kullanmıyoruz?

Müşterilerinize güven vermek istiyorsanız mutlaka çağrı merkezinizin olması gerektiğini belirtmiştim. Ancak, çağrı merkezi kurmak ve yönetmek düşünüldüğü gibi kolay bir iş değildir ve maliyeti oldukça yüksektir. 

Çağrı merkezinizde 7 gün 24 saat çalışan olması gerekmektedir. Sadece 1 hat üzerinden çağrılara cevap vermek isteseniz bile 3 kişi çalıştırmanız gerekecektir. Ayrıca, çağrı merkezlerinin donanım maliyetleri de bulunmaktadır. 

Elbette, çalışan bulmak ile iş bitmemektedir. Başlangıç eğitiminin ve düzenli eğitimlerin sürekli yapılması, bilgi ve tecrübelerinin güncellenmesi gerekmektedir.

Sadece e-kitap satmayı düşünüyor yada yüksek müşteri kitleniz yoksa çağrı merkezi kullanmak yerine whatsapp canlı destek butonu ile müşterilerinizle iletişim kurabilirsiniz. Hem bu işi kendiniz bile yapabilirsiniz, cep telefonlarımız herzaman yanımızda!


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim